Ziua Internaţională a Cititului Împreună, sărbătorită la Biblioteca Adjud
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ziua Internaţională a Cititului Împreună, sărbătorită la Biblioteca Adjud
Ziua Internaţională a Cititului Împreună, sărbătorită la Biblioteca Adjud
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Biblioteca municipală Adjud a sărbătorit Ziua Internaţională a Cititului Împreună, în parteneriat cu şcolile din Adjud şi în colaborare cu profesorii, învăţători şi voluntarii bibliotecii. Astfel, elevii clasei a V-a de la Colegiul Naţional „Emil Botta”, coordonați de profesorii Cătălin Bughidău şi Florina Croitoru, au citit poezii de Mihai Eminescu şi povestiri din volumul „File din cartea naturii” de Ion Agârbiceanu. De asemenea, elevii clasei a IV-a, îndrumați de profesorii Vasilache Irina de la Școala „Mihail Armencea” au citit schiţa „Dl. Goe” de I.L. Caragiale, în timp ce prichindeii din clasa a II-a, coordonați de profesorul Viorica Hingu de la Școala „Mihail Armencea” au citit schiţa „Vizită” de I. L. Caragiale.
Nici învățăceii de clasa I nu s-au lăsat mai prejos și, sub îndrumarea profesorului Luminiţa Horghidan de la Școala ,,Mihail Armencea”, au citit ,,Domniţa şi bobul de mazăre” din volumul ,,Basme” de H. Ch. Andersen. Totodată, elevii clasei a IV-a de la Şcoala „Mihail Armencea”, coordonați de profesorul Mariana Ştefan au citit ,,Fetiţa cu chibrituri” de H. Ch. Andersen, iar colegii lor din clasa a IV-a de la Școala ,,Mareșal Averescu”, sub îndrumarea învățătoarei Paula Voicu, au citit schiţele ,,Bubico” şi ,,Dl. Goe" de I. L. Caragiale.
De Ziua Internațională a Cititului Împreună, elevii clasei a II-a, sub îndrumarea învățătoarei Florentina Costache, de la Școala ,,Principile Radu”, au citit, la Biblioteca municipală Adjud, poveştile ,,Sarea în bucate”, ,,Cele douăsprezece fete”, şi ,,Fata săracului cea isteaţă” de Petre Ispirescu. De asemenea, elevii clasei a V-a de la Școala ,,Maresal Al. Averescu”, îndrumați de profesorul Luminita Lungu , au citit povestea istorică , ,,Mihai Viteazul, voievod al tuturor românilor”, iar elevii clasei a X-a, coordonați de profesorul Avram Adrian de la Colegiul Naţional ,,Emil Botta”, au citit povestea ,,Moş Ion Roată ” de Ion Creangă.
Nu în ultimul rând, elevii clasei I, îndrumați de profesorul Adriana Bocman, de la Școala ,,Maresal Al. Averescu”, au citit poveştile ,,Cenuşăreasa” şi ,,Albă ca Zăpada” de Fraţii Grimm.
Copiilor li s-au alăturat voluntarii Bibliotecii municipale Adjud, scritorul Ion Croitoru și profesorul Petre Valea. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost