Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Panciu cu lansări de carte și recital de versuri din lirica eminesciană
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Panciu cu lansări de carte și recital de versuri din lirica eminesciană
Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Panciu cu lansări de carte și recital de versuri din lirica eminesciană
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Luni, 15 ianuarie 2018, începând cu ora 16.30, Sala Mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu“ din Panciu, din Bd. Independenței nr. 10, va găzdui manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 168 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.
     În 2018, aceste manifestări, organizate de Primăria Orașului Panciu și Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu, se derulează sub auspiciile Centenarului Marii Uniri din 1918. O evocare a etapelor înfăptuirii actului istoric de la Alba Iulia va fi prezentată, în deschiderea evenimentului din 15 ianuarie, de profesorul Mihail Adafini, președintele Filialei Vrancea a Societății de Științe Istorice din România.
    De Ziua Culturii Naționale vor fi lansate cărțile „Doamne, de ce m-ai pedepsit cu mine?“, autor: Mariana Rogoz Stratulat, și „Vrancea Literară - Antologia scriitorilor vrânceni (vol. II)“, coordonator: Culiță Ioan Ușurelu, președintele Ligii Scriitorilor din Vrancea. Ambele lucrări, apărute în condiții grafice deosebite, au fost editate cu sprijinul primarului Iulian Nica.
    Poetul național, Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc 168 de ani, va fi omagiat de actorii Trupei de Teatru „Protha“, îndrumați de Cătălin Eduard Sfîrloagă, într-un un recital de versuri din lirica eminesciană.
    „Ca în fiecare an, comunitatea locală pănceană va sărbători Ziua Culturii Naționale printr-o manifestare culturală de excepție. Continuăm promovarea scriitorilor locali, prin două lansări de carte - volumul de versuri «Doamne, de ce m-ai pedepsit cu mine?», al doamnei Mariana Rogoz Stratulat și «Antologia scriitorilor vrânceni (vol. II)», coordonată de Culiță Ioan Ușurelu, președintele Ligii Scriitorilor din Vrancea. Poetul național, Mihai Eminescu, va fi omagiat de actorii Trupei de Teatru «Protha», printr-un recital de versuri din lirica geniului literaturii române. Pentru că 2018 este anul Centenarului Marii Uniri de la 1918, un moment special din programul manifestărilor din 15 ianuarie va fi dedicat evocării etapelor premergătoare actului istoric de la Alba Iulia, ce va fi prezentată de profesorul Mihail Adafini, președintele Filialei Vrancea a Societății de Științe Istorice din România. 
Invit la aceste manifestări toți păncenii profund atașați de valorile culturale naționale, care sunt un important reper al identității noastre, ca popor și ca români, în Europa și în lume“, a declarat primarul Iulian Nica.

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost