Zacuști tradiționale și dulcețuri trăznite, la Piața Țărănească din Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Zacuști tradiționale și dulcețuri trăznite, la Piața Țărănească din Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Producători și meșteri din toate zonele țării vin la Focșani, în Piața Unirii, la prima ediție a Pieței Țărănești, care va avea loc în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul are loc în perioada 15 – 17 septembrie, iar focșănenii vor putea găsi aici produse atestate tradițional. Organizatorii spun că la Piața Țărănească vor fi prezenți Bunătățile Tynei din Suceava și Casa Gorea din Bacău cu dulcețuri, siropuri, zacuști și salate de toamnă fel de fel, Brânzeturi Vrâncene cu lactate din Vrancea, preparate din carne de porc aduse din Galați și Botoșani, colac secuiesc, turtă dulce și covrigi din Argeș, ciocolată de casă și dulciuri din Arad de la Casa Petra, ciocolată fără zahăr, ceaiuri, tincturi și alifii din Bihor, Cicuta Otava cu țesături, măști populare și alte meșteșugăreli, produsele apicole din Stupina Purțuc, dar și alți meșteri și artizani.
„Bunătățile Tinei aduc produse atestate tradițional: dulceața de nuci verzi, dulceața de cireșe amare negre, dulceața de trandafir, magiun povirlă de prune, dulceața de gutui, dar și zacuști de ghebe și de hribi. Își lansează la Piața Țărănească din Focșani și produse realizate în premieră și anume zacusca de fasole cu fasole întreagă și salata de fasole albă mare. Din gama de “dulcețuri trăznite”, cum le-a denumit gospodina, aduc dulceață de pere fiartă în vin roze cu miez de nucă copt și dulceața din flori de salcâm“, anunță organizatorii evenimentului.



 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permise



Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.











Intamplari neadevarate

















FLASH NEWS NATIONAL



















21
30
39
46
3
9

Extragerea noroc:  6499556

Harta Focsani
   

Actualitatea

Codul portocaliu de vreme rea a trimis elevii acasă
Cursurile unităților de învățământ au fost suspendate miercuri, 20 septembrie a.c., cu începere de la ora 15.00, prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

POZA ZILEI

Vegan :)

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Unde veți petrece vacanța de vară?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost