Week-end de foc la UPU Focșani: copii și tineri loviți, femei care au încercat să se sinucidă, bebeluș opărit

0
2748


Mai multe persoane, printre care adolescenți și minori, au ajuns la sfârșitul săptămânii trecute la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului județean Focșani.  Un băiețel de doar un an a fost adus sâmbătă la ora 17:25 cu arsuri de gradul doi la nivelul umerilor și a spatelui, după ce s-a opărit cu lichid fierbinte. „P.A., persoană de sex masculin în vârstă de 1 an, din Focșani,  cu  arsură prin lichid fierbinte, regiunea cervicală și torace posterior grad II. Internat chirurgie infantilă-ATI” se precizează în buletinul de presă al Spitalului județean.
    Tot în cursul zilei de sâmbătă, o adolescentă de 16 ani, s-a prezentat la UPU în jurul orei 21:25, după ce a fost implicată într-o agresiune fizică: „G.L.V., persoană de sex feminin în vârstă de 16 ani, din Vulturu, cu contuzie craniană prin agresiune. Pacienta părăsește UPU fără aviz medical”.
    Un băiat de 13 ani a fost adus sâmbătă, la ora 21:30, la UPU, după ce a fost victima unei agresiuni fizice. El prezenta semne de lovire la nivelul capului, toracelui și brațului stâng. „B.V.A., persoană de sex masculin, în vârstă de 13 ani, din Panciu, cu traumatism cranio-cerebral prin agresiune, plagă contuză temporală dreaptă, contuzie toracică și de cot stâng. Pacientul refuză internarea”. Potrivit polițiștilor, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire.
    Duminică, la UPU a ajuns un tânăr de 19 ani, după ce a fost implicat într-o altercație. Tânărul era lovit în zona feței: „T.C., bărbat în vârstă de 19 ani, din Focșani, cu traumatism cranio-facial prin agresiune cu plagă minoră comisura bucală. Pacientul nu se internează”.
    O tânără din comuna Slobozia Ciorăști a ajuns la spital după ce a încercat să-și pună capăt zilelor înghițind mai multe medicamente. După ce a fost stabilizată de  medici, femeia a refuzat internarea.  „Z.G.A., femeie în vârstă de 22 de ani, din Slobozia Ciorăști, ingestie voluntară medicamentoasă în scop suicidal. Pacienta refuză internarea”.
    O altă femeie care a ajuns la UPU Focșani, după ce a încercat să se sinucidă înghițind mai multe medicamente, este din comuna Slobozia Bradului și are 50 de ani: „G.L., în vârstă de 50 de ani, din Slobozia Bradului, ingestie medicamentoasă voluntară în scop suicidal. Se recomandă examen psihiatric”.
    Un bărbat din Mărășești a  fost adus în comă  la spital, după ce s-a urcat băut pe bicicletă și a căzut. Bărbatul a suferit o lovitură la nivelul capului, care a dus la pierderea cunoștinței. „P.C., bărbat în vârstă de 53 de ani, din Mărășești, adus sâmbătă, la ora 07:30, scor Glasgow 6 puncte, traumatism cranio-cerebral prin cădere de pe bicicletă, posibil în urmă cu 12 ore, halenă etanolică. Internat chirurgie-ATI”.
    O femeie din comuna Garoafa a ajuns duminică la UPU, după ce s-a tăiat la un braț în cioburile unui pahar spart în timpul unui scandal ce a avut loc în familia acesteia. La fața locului s-au deplasat în urma apelului primit prin 112 o ambulanță și un echipaj de poliție. Femeia a fost transportată la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, după care a plecat acasă. „A.V., femeie în vârstă de 59 de ani, din comuna Garoafa, plagă tăiată superficială parietală stângă prin agresiune și plagă superficială antebraț stâng. Pacienta  nu se internează”, se arată în buletinul de presă al Spitalului județean. Potrivit unor surse, femeia nu a depus plângere pentru cele petrecute.
    Tot duminică, la UPU a fost adus și un băiat de 9 ani din comuna Urechești, victimă a unei agresiuni. Minorul prezenta semne de lovire la gât și gamba stângă: „D.D., persoană de sex masculin în vârstă de 9 ani, din comuna Urechești, contuzie coloană cervicală, contuzie gambă gleznă bilaterală prin agresiune. Pacientul nu se internează”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here