Vrânceanca Iustina Păun a câștigat Premiul I la Festivalul Internaţional de Folclor „Dobroge mândră grădină“
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Vrânceanca Iustina Păun a câștigat Premiul I la Festivalul Internaţional de Folclor „Dobroge mândră grădină“
Vrânceanca Iustina Păun a câștigat Premiul I la Festivalul Internaţional de Folclor „Dobroge mândră grădină“
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Tânăra vrânceancă Iustina Păun, laureată la mai multe festivaluri concurs din ţară, a obţinut Premiul I la categoria Solişti Vocali la Festivalul Internaţional de Folclor „Dobroge mândră grădină“, ediția a XII-a. Festivalul a avut loc în perioada 28 august-3 septembrie la Constanța. Tot la acest Festival Internaţional de Folclor, Ciprian Panaitescu a câştigat Trofeul Categoriei Solişti Instrumentişti. La festivalul de la malul mării au participat 1500 de copii şi tineri îndrăgostiţi de muzica populară, de costumele autentice, dansurile virtuoase, cântece folclorice şi obiceiuri tradiţionale, reuniţi în ansambluri şi grupuri folclorice. Aceştia au concurat la secţiunile de concurs: solişti vocali, solişti instrumentişti, coregrafie, grupuri vocale sau grupuri instrumentale. Din Vrancea, judeţ cu elemente etnofolclorice valoroase, s-au prezentat cei doi concurenţi de mai sus, care au adus în judeţ unele dintre cele mai importante premii.
    Din juriu au făcut parte mari personalităţi şi oameni de cultură: Maria Tănase Marin, etnomuzicolog şi producător emisiuni folclorice TVR, Cristian Năstase, dirijor şi violonist de marcă, Costică Dragomira, maestru coregraf. În fiecare seară, pe diverse scene din staţiunile de pe litoralul românesc, în cadrul festivalului, au avut loc spectacole în care au cântat solişti consacraţi. Și vrânceanca Anamaria Botezatu a fost invitată specială în spectacol, ea fiind şi unul dintre prezentatorii festivalului. Pe lângă invitaţii consacraţi, la cererea organizatorilor, au cântat şi Iustina Păun alături de Ciprian Panaitescu, dar şi Iustin Vişan, cel mai tânăr participant la acest Festival Internaţional, care deşi are numai 5 ani este foarte talentat şi a fost bine primit de  public. De reținut că Iustina Păun având ca îndrumător pe Anamaria Botezatu, a reprezentat România şi respectiv judeţul Vrancea la manifestările prilejuite de Sărbătoarea Pascală la Ambasada României în Grecia. În următoarea perioadă le veţi putea urmări pe Anamaria Botezatu, dar şi pe Iustina Păun, în spectacolele organizate în localitățile Vîrteșcoiu, Suraia, dar şi la Zilele Oraşului Odobeşti.


 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Felicitari pentru acesti copii !

    DE florin, postat pe 08-09-2017, la 07:37

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL30
10
11
45
15
37

Extragerea noroc:  6450416

Harta Focsani
   

Actualitatea

Primarul Misăilă vrea să afle opinia focșănenilor despre TAXA DE HABITAT
În urma comentariilor vehemente cu privire la proiectul privind taxa de habitat, apărute în diverse medii și provocate în special de activiștii PNL-iști, ar trebui să ne amintim cu toții că în anul 2006, guvernul PNL-PD-UDMR promova în Parlament Legea 101, privind serviciul de salubrizare a localităților.

POZA ZILEI

Mai bine decât un „câine rău“

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost