Vrânceanca Iustina Păun a câștigat Premiul I la Festivalul Internaţional de Folclor „Dobroge mândră grădină“
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Vrânceanca Iustina Păun a câștigat Premiul I la Festivalul Internaţional de Folclor „Dobroge mândră grădină“
Vrânceanca Iustina Păun a câștigat Premiul I la Festivalul Internaţional de Folclor „Dobroge mândră grădină“
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Tânăra vrânceancă Iustina Păun, laureată la mai multe festivaluri concurs din ţară, a obţinut Premiul I la categoria Solişti Vocali la Festivalul Internaţional de Folclor „Dobroge mândră grădină“, ediția a XII-a. Festivalul a avut loc în perioada 28 august-3 septembrie la Constanța. Tot la acest Festival Internaţional de Folclor, Ciprian Panaitescu a câştigat Trofeul Categoriei Solişti Instrumentişti. La festivalul de la malul mării au participat 1500 de copii şi tineri îndrăgostiţi de muzica populară, de costumele autentice, dansurile virtuoase, cântece folclorice şi obiceiuri tradiţionale, reuniţi în ansambluri şi grupuri folclorice. Aceştia au concurat la secţiunile de concurs: solişti vocali, solişti instrumentişti, coregrafie, grupuri vocale sau grupuri instrumentale. Din Vrancea, judeţ cu elemente etnofolclorice valoroase, s-au prezentat cei doi concurenţi de mai sus, care au adus în judeţ unele dintre cele mai importante premii.
    Din juriu au făcut parte mari personalităţi şi oameni de cultură: Maria Tănase Marin, etnomuzicolog şi producător emisiuni folclorice TVR, Cristian Năstase, dirijor şi violonist de marcă, Costică Dragomira, maestru coregraf. În fiecare seară, pe diverse scene din staţiunile de pe litoralul românesc, în cadrul festivalului, au avut loc spectacole în care au cântat solişti consacraţi. Și vrânceanca Anamaria Botezatu a fost invitată specială în spectacol, ea fiind şi unul dintre prezentatorii festivalului. Pe lângă invitaţii consacraţi, la cererea organizatorilor, au cântat şi Iustina Păun alături de Ciprian Panaitescu, dar şi Iustin Vişan, cel mai tânăr participant la acest Festival Internaţional, care deşi are numai 5 ani este foarte talentat şi a fost bine primit de  public. De reținut că Iustina Păun având ca îndrumător pe Anamaria Botezatu, a reprezentat România şi respectiv judeţul Vrancea la manifestările prilejuite de Sărbătoarea Pascală la Ambasada României în Grecia. În următoarea perioadă le veţi putea urmări pe Anamaria Botezatu, dar şi pe Iustina Păun, în spectacolele organizate în localitățile Vîrteșcoiu, Suraia, dar şi la Zilele Oraşului Odobeşti.


 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Felicitari pentru acesti copii !

    DE florin, postat pe 08-09-2017, la 07:37

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permise



Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

















Intamplari neadevarate






FLASH NEWS NATIONAL









3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost