Vrancea conduce în topul afacerilor din domeniul confecțiilor textile – 160 de firme!
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Vrancea conduce în topul afacerilor din domeniul confecțiilor textile – 160 de firme!
Vrancea conduce în topul afacerilor din domeniul confecțiilor textile – 160 de firme!
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Firmele de confecții vrâncene au cea mai mare cifră de afaceri în domeniul confecțiilor textile din România, arată un studiu privind dinamica industriei modei realizat de experții de la KeysFin. În Vrancea activează 160 de firme care au avut o cifră de afaceri de 718 milioane lei, la aproape o sută de milioane lei față de județul următor. Aceasta deși Vrancea nu are cele mai multe firme de confecții din țară, poziție ocupată de București cu 865 de producători. Studiul Keysfin, realizat pe baza datelor comunicate de companii la Registrul Comerţului şi Ministerul de Finanţe mai arată că două firme din Vrancea sunt în top cinci la nivel național. Topul producătorilor din acest domeniu este condus de firma Alison Hayes SRL, cu afaceri de 337,1 milioane lei, urmată de Formens SRL (245,2 mil.lei), Pandora Prod SRL (198,1 mil.lei), Oztasar SRL (156,6 mil.lei) şi Artifex SRL (146,5 mil.lei).
    Compania Pandora Prod operează două fabrici, în municipiul Focșani și în municipiul Tecuci. Produsele pentru clienții externi sunt dezvoltate în sediul de la Focșani, unde este și majoritatea personalului TESA. La fabrica din Tecuci există doar linii de croit și linii de producție. În total, la Pandora Prod lucrează o mie de persoane iar firma este într-o campanie continuă de recrutare de personal calificat, de operatori confecții, CTC, constructori de tipare etc.. Pandora Prod a obţinut în 2016 un profit de 17,7 milioane lei la o cifră de afaceri de peste 198 milioane lei iar Artifex a raportat un profit de 2,2 milioane lei.
    Analiza poate fi studiată pe pagina de internet a celor dela KeysFin, www.keysfin.com.  Potrivit datelor KeysFin, comerţul de profil din România este controlat, în proporţie de 83%, de investitorii străini, în timp ce în sectorul de producţie, business-ul aparţine, în majoritate (62%) firmelor locale. În 2016, în industria modei activau 18890 de firme în sectorul de comerţ şi 5676 în cel de producţie, afacerile acestora depăşind 23 de miliarde de lei. Numărul investitorilor în acest sector a scăzut faţă de anul 2013, când erau 25445, însă afacerile au crescut spectaculos, cu aproape 5 miliarde de lei, echivalentul a peste 1 miliard de euro. Rezultatul net înregistrat de piaţa de fashion în 2016 a crescut de aproape patru ori faţă de 2013, de la 346,1 milioane de lei la 1,31 miliarde de lei, semn că afacerile au fost, de la an la an, tot mai profitabile. Profitul total raportat de companii s-a ridicat la 1,87 miliarde lei.
    „Perspectivele lui 2018 sunt în general pozitive, pe fondul creşterii consumului. Un avans de 10-15% este de luat în calcul pentru următoarele 12 luni, pe fondul extinderii reţelelor de magazine şi, în general, a ofertei comercianţilor şi producătorilor. Principalul semn de întrebare este dat de inflaţie şi de cursul valutar, care pot influenţa politicile comerciale ale companiilor, dinamica producţiei şi a ofertei”, spun analiştii de la KeysFin.
    Studiul arată, pe de altă parte, că investitorii străini au ajuns să controleze industria de profil. Dovadă că, în 2016, cele 5311 firme cu acţionariat majoritar străin înregistrau aproximativ două treimi din cifra de afaceri (64%). „Statistica arată că firmele cu acţionari străini au ajuns să reprezinte 22% din totalul celor 24.566 firme din industria de modă. Cei mai mulţi investitori sunt din China (1957 firme) Italia (793 de firme) şi Turcia (585), iar cele mai mari afaceri le fac italienii, de peste 2,12 miliarde de lei", afirmă experţii KeysFin.
    KeysFin oferă servicii de business information şi credit management dedicate mediului de afaceri, de la rapoarte de credit, monitorizare, analiza competiţiei, la studii şi analize de sector necesare companiilor care doresc să dezvolte un business sănătos pe piaţa romanească.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost