Vrancea are o subraportare a bolilor cu transmitere sexuală din cauza medicilor din sistemul privat
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Vrancea are o subraportare a bolilor cu transmitere sexuală din cauza medicilor din sistemul privat
Vrancea are o subraportare a bolilor cu transmitere sexuală din cauza medicilor din sistemul privat
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au prezentat, ieri, raportul de activitate al instituției pe anul 2016, în cadrul Ședinței Colegiului Prefectural. Cu această ocazia s-a discutat pe larg despre problema raportării pe care o fac medicii din cadrul cabinetelor de Dermato-Venerologie, către medicul coordonator, cu privire la numărul de pacienți cu boli venerice din județ. Întrebat care este modalitatea de soluționare a acestei subraportări a bolilor venerice cu care se confruntă județul Vrancea, medicul Cătălin Graur, director DSP Vrancea, a spus că încearcă să rezolve această situație prin întâlniri cu medicii din județ și prin discuții cu aceștia, pentru că nu există vreo lege care să-i oblige pe medici să raporteze fiecare caz, sau să-i amendeze pentru neglijență în această privință, deși este un aspect deosebit de important. În acest scop, anul trecut a avut loc o întâlnire pe această temă și se intenționează ca anul acesta să aibă loc mai multe întâlniri cu medicii particulari, dar și cu medicul coordonator de program.
    Conform directorului DSP, Cătălin Graur, medicii cabinetelor particulare ar trebui să țină cont de faptul că raportarea face parte din actul medical. „Vrancea are o subraportare a bolilor cu transmitere sexuală, din cauza faptului că medicii de la cabinetele private de dermato-venerice nu raportează medicului coordonator de la Spitalul județean. Automat, medicul coordonator raportează doar ceea ce are și considerăm că este vorba despre o subraportare. Anul trecut s-au făcut întâlniri între medici și noi în care s-a mai discutat despre faptul că trebuie să se raporteze cu exactitate fiecare caz de boală cu transmitere sexuală, ca să avem o situație cât mai aproape de adevăr a acestor lucruri. Probabil lipsa de timp îi împiedică să facă aceste raportări cum trebuie, dar nici nu există vreo sancțiune pentru așa ceva. Raportarea face parte din actul medical și ajută pe toată lumea, pentru că sunt niște date care se centralizează la nivel național și e important să știm și noi care este situația. Pentru noi este deosebit de important să știm”, ne-a precizat dr. Cătălin Graur, director DSP Vrancea.
     În cadrul raportului au fost prezentate problemele și disfuncționalitățile întâmpinate în cadrul colaborării dintre cabinetele particulare de dermato-venerologie și cabinetul de dermato-venerologie coordonator de program din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Conform raportului, în urma colaborării deficitare între cabinetul DV coordonator de program și celelalte cabinete DV din județ se poate constata o subraportare a îmbolnăvirilor. „Anchetele epidemiologice se desfășoară cu dificultate datorită personalului redus, a imposibilității de a folosi banii programului național pentru carburanții necesari deplasării în teren sau pentru abonament telefonic pentru a putea lua legătura cu cabinetele medicilor de familie. Noua metodologie de declarare a sifilisului congenital nu este respectată de medicii dermato-venerologi”, se arată în raportul prezentat de Direcția de Sănătate Publică Vrancea.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost