Votanți trimiși în judecată pentru fraudă la vot la europarlamentarele din 2014
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Votanți trimiși în judecată pentru fraudă la vot la europarlamentarele din 2014
Votanți trimiși în judecată pentru fraudă la vot la europarlamentarele din 2014
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Mai multe persoane, membre ale birourilor electorale din mai multe secţii de votare, dar şi simpli alegători au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă la vot şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. Infracţiunile ar fi fost comise la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.
    Pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă la vot şi falsificarea documentelor şi evidentelor electorale au fost trimise în judecată două persoane din comuna Bogheşti. Este vorba despre un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 28 de ani, ambii membri ai biroului electoral al Secţiei de Votare nr.108 Bogheşti. Anchetatorii au stabilit că cele două persoane desemnate pentru urna specială ar fi falsificat în sens material semnăturile a două persoane din listele suplimentare întocmite pentru urna specială, în condiţiile în care acestea nu şi-ar fi exercitat dreptul la vot la alegerile membrilor din România pentru Parlamentul European din data de 25.05.2014 pe acest gen de liste sau deloc, concomitent cu introducerea în urma specială, mobilă, în mod suplimentar a două buletine de vot față de cele efectiv votate de alegători.
    Alte trei persoane, femei, din comuna Slobozia Ciorăşti, cu vârste cuprinse între 41 şi 50 de ani, au fost trimise în judecătă de procurori pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot. Conform rechizitoriului, cele trei femei, la alegerile pentru Parlamentul European din data de 25.05.2014, în calitate de membri în biroul electoral al Secţiei de Votare nr. 280 Slobozia Ciorăşti ar fi votat atât pe listele electorale permanente cât şi pe listele suplimentare, semnând în ambele liste electorale, concomitent cu introducerea de către fiecare dintre acestea a două buletine de vot în urna secţiei.
    Tot pentru fraudă la vot va fi judecat şi un bărbat de 30 de ani din Jariştea. În rechizitoriu se arată că la aceeaşi dată, el ar fi votat de patru ori, respectiv pe lista permanentă de la Secţia de Votare nr. 193 Jariştea, dar şi pe listele suplimentare de la Secţiile de Votare 84 Odobeşti, 86 Odobeşti şi 13 Focşani.
    Pentru aceeaşi infracţiune, procurorii au dispus trimiterea în judecată şi a unei femei de 64 de ani, din Mărăşeşti. Despre ea, anchetatorii spun că ar fi votat de două ori, respectiv pe lista permanentă de la Secţia de Votare nr. 73 Mărăşeşti, dar şi pe lista electorală suplimentară de la Secţia de Votare nr. 17 Focşani. În aceeaşi situaţie se mai află şi o femeie de 69 de ani, tot din Mărăşeşti, cu privire la care s-a stabilit că ar fi votat tot de două ori, respectiv pe lista electorală permanentă de la Secţia de Votare nr. 76 Mărăşeşti, dar şi pe lista suplimentară de la  Secţia de Votare nr. 77 Mărăşeşti.
    Ultimul inculpat din dosar este un bărbat de 69 de ani din comuna Străoane, în sarcina căruia s-a reţinut tot infracţiunea de fraudă la vot, intrucât la aceeaşi dată ar fi votat de două ori. O dată pe lista permanentă de la Secţia de Votare nr. 284 Străoane şi o dată pe lista electorală suplimentară de la Sectia de Votare 257 Răcoasa.
    În dosar au fost cercetate mai multe persoane, dar faţă de unele dintre ele s-a dispus clasarea. Dosarul, care a ajuns acum în instanţă, a fost întocmit ca urmare a unei sesizări din oficiu a IPJ Vrancea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost