Vîrteșcoiu: Se construiește a doua grădiniță cu program prelungit, de data asta în satul Faraoanele
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Vîrteșcoiu: Se construiește a doua grădiniță cu program prelungit, de data asta în satul Faraoanele
Vîrteșcoiu: Se construiește a doua grădiniță cu program prelungit, de data asta în satul Faraoanele
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Autoritățile din Vîrteșcoiu construiesc o nouă grădiniță cu program prelungit, în satul Faraoanele, fiindcă cea construită în Vîrteșcoiu se bucură de succes. La grădinița din Faraoanele se lucrează în ritm susținut, astfel încât în anul școlar 2018-2019, prichindeii din sat să fie primiți într-o clădire nouă. Acum se lucrează la fundație, iar lucrările avansează vizibil. ”Avem foarte multe cerințe la grădinița din Vârteșcoiu, de aceea am căutat surse de finanțare pentru a ridica și în satul Faraoanele o grădiniță, unde să avem și o grupă cu program prelungit. De asemenea, vreau să îi anunțăm pe părinți că vom căuta soluții ca toți copiii să fie acceptați la grupa de la grădinița din Vîrteșcoiu, în anul școlar 2017-2018”, transmite primarul Viorel Mîrza.
Ca urmare a eforturilor depuse de edil, ridicarea unei grădinițe noi în satul Faraoanele se realizează de către Compania Națională de Investiții (CNI). Investiția are finanțare asigurată de la Ministerul Dezvoltării, iar valoarea acesteia a fost estimată la suma de 924.423 lei + TVA. Grădinița din Faraoanele va avea două grupe, una cu program normal și una cu program prelungit, pentru părinții care lucrează și care nu au cu cine să își lase copiii acasă. Construcția unei grădinițe cu program prelungit în satul Faraoanele vine după ce anul trecut au fost finalizate lucrările la grădinița cu program prelungit din Vîrteșcoiu, care funcționează cu o grupă cu program normal și o grupă cu program prelungit. Aici a fost realizat și un parc de joacă dotat cu echipamente de calitate pentru copii. Pentru că investiția a avut succes în rândul părinților, autoritățile locale au decis să facă o astfel de grădiniță și la Faraoanele. Masa pentru copii va fi asigurată în sistem catering.Pe perioada lucrărilor de construcție a noii grădinițe, copiii vor învăța în fosta grădiniță din Vîrteșcoiu. Aici ei vor fi transportați cu microbuzul școlar. ”În noul an școlar, preșcolarii din Faraoanele vor învăța la fosta grădiniță din Vărteșcoiu, deoarece acolo avem condiții mai bune decât la cea din satul Beciu. Acest aspect nu va fi o problemă pentru părinți, deoarece transportul copiilor se va asigura cu un microbuz școlar”, ne-a declarat Mihaela Partenie, directorul școlii. Potrivit informațiilor furnizate de aceasta, este foarte posibil ca orele să înceapă la ora 9:00, deoarece sunt foarte mulți copii de transportat. Anul acesta vor fi peste 80 de preșcolari la nivelul comunei, și aproape 300 de elevi 
   Tot pentru elevii din localitate, autoritățile vor să amenajeze și două terenuri de sport multifuncționale. Vor fi două terenuri de sport sintetice, cu platformă betonată și nocturnă. Terenurile vor fi împrejmuite de jur împrejur pentru a menține siguranța celor care se folosesc de teren. În prezent, autoritățile lucrează la studiul tehnic pentru implementarea acestui proiect. Implicarea autorităților din localitate în dezvoltarea rețelei școlare este una continuă și a început cu reabilitarea și modernizarea școlii de centru, din Vîrteșcoiu, precum și cu finalizarea lucrărilor la școala din satul Faraoanele.

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost