Vîrteșcoiu: Cuplurile de aur, sportivii și elevii buni la învățătură, premiați de zilele comunei
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Vîrteșcoiu: Cuplurile de aur, sportivii și elevii buni la învățătură, premiați de zilele comunei
Vîrteșcoiu: Cuplurile de aur, sportivii și elevii buni la învățătură, premiați de zilele comunei
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Primăria și Consiliul Local Vârteșcoiu invită locuitorii comunei, dar şi pe cei din alte localități, să participe în perioada 8-10 septembrie la cea de-a V-a ediţie a Zilelor Comunei Vârteșcoiu. Manifestările vor debuta vineri, la ora 16.00, cu un moment festiv, care va marca deschiderea oficială a sărbătorii dedicate Zilelor comunei Vîrteșcoiu. La ora 16.15, Primăria Vîrteșcoiu va premia cuplurile de aur din localitate. Tot vineri, dar începând cu ora 16.30, vor fi premiați sportivii de performanță din localitate, dar și elevii cu rezultate bune la învățătură. De la orele 17.30 va avea loc un recital folcloric, oferit de tinere talente locale.
Manifestările dedicate celei de-a V-a ediţii a Zilelor Comunei Vârteșcoiu vor continua sâmbătă și duminică cu programe artistice susținute de Iustina Păun, Anamaria Botezatu, Ansamblul Spicul și Tudorița Voineag, Laura, Anamaria Lăcătuș, Giada Giardinelli, Carmen Pasăre, Lorena Muntenaș. Duminică, invitat de onoare va fi îndrăgitul artist Fuego. Petrecerea se va încheia cu un frumos foc de artificii. În cadrul manifestărilor va avea loc și primirea unei delegații din comuna Tîpla, Republica Moldova, localitate cu care Vîrteșciou a semnat un acord de înfrățire anul trecut.
De asemenea, primarul Viorel Mîrza va face și o scurtă prezentare a proiectelor de investiție pe care le are în derulare. Astfel, Primăria Vîrteșcoiu a demarat lucrările de reabilitare și extindere a căminului cultural din satul Faraoanele. Valoarea investiției este de un milion de lei, plus TVA, și se derulează prin Compania Națională de Investiții. Primarul Mîrza a declarat că a luat decizia de a reabilita și extinde căminul cultural deoarece clădirea nu a mai fost modernizată din 1971, anul în care a fost construită. „Este vorba despre o clădire care a fost construită în 1971, la care nu au mai fost executate lucrări de reparații majore chiar de la construire. Prin acest proiect vom reda circuitului public acest cămin cultural, la care se va reface structura de rezistență, va fi schimbat acoperișul și tâmplăria și va fi realizată o extindere a clădirii. De asemenea, va fi introdus un sistem nou de termoficare și centrală termică. După finalizarea lucrărilor în căminul cultural va mai funcționa o bibliotecă, un biblionet și o sală de lectură. Tot în cadrul acestui proiect, vor fi făcute și dotări specifice, respectiv mobilier, instalații de sonorizare, etc“, a precizat edilul.
Un alt proiect de investiții aflat în derulare este cel privind construirea unei grădinițe în satul Faraoanele, lucrarea fiind estimată la 764 de mii lei. Tot în Vîrterșcoiu sunt efectuate lucrări de asfaltare a străzilor în cadrul proiectului „Modernizare străzi în interiorul comunei“. Lucrările constau în asfaltare, realizarea de rigole betonate, rigole carosabile și montarea semnelor pentru siguranță rutieră. De asemenea, vor mai fi construite două terenuri de sport.
Primarul Mîrza a anunțat că mai are două proiecte de investiții, ce vor fi demarate în perioada următoare, fiind finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba de proiectele: Modernizare drumuri de interes local-străzi în comunea Vîrteșcoiu – 4,118,647 lei și Modernizare străzi în interiorul comunei Vîrteșcoiu, satele Beciu, Rîmniceanca și Faraoanele -1,996,060.99 lei.
De reținut că, anul trecut, autoritățile locale din Vîrteșcoiu au finalizat lucrările la Grădiniţa cu program prelungit din localitate. În această grădiniţă îşi desfăşoară activitatea două grupe de copii, din care una cu program prelungit. Primarul Viorel Mîrza a precizat că această grădiniţă a fost amenajată într-un magazin, pe care administrația locală l-a achiziţionat de la Federalcoop. „Grădiniţa este amenajată într-un magazin pe care primăria l-a achiziţionat de la Federalcoop. Conform proiectului, grădiniţa are sală de clasă, sală de mese, dormitoare, grupuri sanitare, apa curentă şi canalizare, centrală termică. Valoarea investiţiei este de 420 mii lei, plus TVA“, a adăugat edilul. 

 

2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Auguri per i lavori e avanti sempre per migliorare.

  DE Vito, postat pe 08-09-2017, la 13:58

 • Auguri per i lavori e avanti sempre per migliorare.

  DE Vito, postat pe 08-09-2017, la 14:00

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost