VIDEO: Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan: Da, Victor Ponta a vrut să mă bage în puşcărie
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO: Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan: Da, Victor Ponta a vrut să mă bage în puşcărie
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi
    Fostul şef al statului Traian Băsescu şi fostul şef al SRI George Maior sunt cei care "l-au făcut" pe Victor Ponta preşedinte al PSD, a afirmat, luni, vicepreședintele PSD, Marian Oprişan. Potrivit acestuia, totul a început din anul 2009, "când lui Traian Băsescu i-a trecut glonţul pe la ureche, pentru că era gata-gata ca Mircea Geoană să-l învingă în alegerile prezidenţiale". "De fapt, românii nici nu ştiu dacă Traian Băsescu a câştigat alegerile în anul 2009, pentru că de câştigat în realitate le-a câştigat Mircea Geoană. Demersurile făcute de unii sau de alţii, aşa cum ştim, cu ambasadele străine, cu ce s-a întâmplat la Paris şi în toate celelalte locuri, l-au declarat până la urmă pe Traian Băsescu câştigătorul alegerilor. Din acel moment, Traian Băsescu s-a speriat. Şi atunci, ştiind foarte clar că PDL urma să devină falimentar, a căutat împreună cu George Maior să puna mâna pe principalul partid din Opoziţie, pe PSD. Şi atunci l-au sprijinit clar şi pe faţă pe Victor Ponta să ajungă preşedintele partidului. Traian Băsescu şi George Maior sunt cei care l-au făcut pe Victor Ponta preşedintele partidului", a susţinut Oprişan, la Palatul Parlamentului, unde a participat la şedinţa BPN al PSD.
    El a adăugat că "Traian Băsescu l-a pus pe George Maior să se ocupe de această chestiune". "Şi George Maior s-a ocupat. George Maior l-a chemat pe Miron Mitrea, a vorbit şi cu alţii să-l sprijine pe Ponta. De fapt, planul era următorul - ca după plecarea lui Traian Băsescu de la Preşedinţie, ca să nu aibă cine să-i ceară socoteală pentru fărădelegile pe care le-a comis, să ajungă sistemul condus de Victor Ponta: Victor Ponta - preşedintele României, George Maior - prim-ministru şi Gabriel Oprea - şeful SRI. Eu n-am avut o relaţie foarte bună cu Victor Ponta în toată perioada în care a fost prim-ministru. (...) Nu le-a ieşit planul şi poporul român este mult mai inteligent şi Victor Ponta n-a ajuns preşedintele României, Doamne fereşte, şi a ajuns preşedintele României altcineva care până în momentul de faţă a demonstrat că poate fi un bun mediator al societăţii româneşti - astăzi nu mai sunt posibile abuzurile care au fost posibile când Victor Ponta era prim-ministru al Guvernului şi când el a jucat un rol foarte important in construcţia sistemului paralel şi a acelor legi care pe unii, nu pe majoritatea procurorilor, pe unii procurori i-a avantajat în aşa fel încât să comită abuzuri", a spus Marian Oprişan.
    El a amintit că Ponta a fost preşedintele comisiei de redactare a codurilor penal şi de procedură penală. "Deci, să nu ne mai povestească şi să nu ne mai eticheteze pe noi, membrii PSD, în niciun fel, pentru că el este cel care, de fapt, cu Traian Băsescu împreună şi cu George Maior au construit statul de tip ticălos în România, permiţând unora dintre procurorii din România şi unora dintre judecătorii din România - puţini slavă Domnului la număr - să facă abuzuri şi să regleze conturi politice în România", a adăugat Oprişan.„Ponta nu a iubit niciodată preşedinţii de consilii judeţene“

    Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a povestit luni că a participat la o întâlnire cu fostul preşedinte al UNPR Gabriel Oprea, care i-a recomandat să îl susţină pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte interimar al social-democraţilor, după ce Victor Ponta îşi dăduse demisia din această funcţie.
    Oprişan spune că "statul paralel" l-a susţinut mai întâi pe Valeriu Zgonea pentru această funcţie, după care "s-a sucit", pentru că Liviu Dragnea era sprijinit de marea masă a partidului, în special de liderii de filiale teritoriale, pentru experienţa pe care o avea în domeniul administrativ. "Eu nu am participat la nicio întâlnire cu Ion Mocioalcă, eu am participat la o întâlnire cu Gabi Oprea, cu Zgonea şi Liviu Dragnea. Şi la acea întâlnire dl Oprea mi-a recomandat şi mie să îl susţin pe Liviu Dragnea şi i-a recomandat şi lui Dragnea să fie foarte hotărât, pentru că "statul de drept" a hotărât ca el să fie preşedintele interimar al PSD. Cine era statul de drept? După ce lui Victor Ponta nu i-a ieşit planul să ajungă preşedintele României, pentru că poporul ăsta e foarte inteligent, s-a întâmplat un singurul lucru - poporul l-a respins, dar i-a păcălit Coldea pe toţi, că a fost băiat deştept. (...) Ponta nu a iubit niciodată preşedinţii de consilii judeţene că erau cei care îl trăgeau tot timpul de mânecă să nu facă tot soiul de porcării, pentru că noi suntem interfaţa cu cetăţenii. (...) Victor Ponta nu mai era preşedinte, demisionase. Gabi Oprea a spus că mă roagă să îl sprijin pe Liviu Dragnea foarte clar, şi lui Liviu Dragnea i-a spus: "prietene, am vorbit cu "statul de drept" şi "statul de drept" este de acord să fii preşedinte interimar" (al PSD - n.r.). (...) Sistemul s-a sucit în ultimul moment în ceea ce îl priveşte pe Dragnea, pentru că statul de drept l-a susţinut pe Zgonea de fapt. Dragnea avea susţinerea membrilor PSD şi a membrilor CExN", a afirmat Oprişan, la Palatul Parlamentului.
    Potrivit acestuia, "Dragnea a fost executat în momentul în care i s-a făcut dosarul politic şi a fost condamnat la doi ani cu suspendare, ca să poată să fie folosit pe viitor într-o combinaţie în care ar fi putut fi eliminat foarte uşor". "Dacă cineva crede că Dragnea are vreo legătură cu serviciile, în sensul negativ al lucrurilor, este nebun. (...) Liviu Dragnea era viceprim-ministrul Guvernului şi ca să scape de el într-un mod absolut oribil i-au inventat procesul cu "referendumul" în urma căruia a fost condamnat într-un proces politic pe nedrept la doi ani cu suspendare", a adăugat el.
    Vicepreședintele PSD a arătat că Dragnea a ajuns vicepremier, în perioada în care Victor Ponta conducea Guvernul, "la presiunea" colegilor din partid, pentru că era unul dintre cei care cunoştea foarte bine cum funcţionează mecanismele administraţiei locale.
    Întrebat dacă Dragnea mergea la acele petreceri private organizate de SRI, Oprişan a spus: "A mers că nu avea încotro, că altfel se ducea la puşcărie dacă nu făcea ce spuneau ei". El a recunoscut că "în PSD se tăcea pentru că le era frică de dosare". "Da. Şi, dacă vreţi, luaţi foarte frumos, şi vi-l pun la dispoziţie, apelul pe care Victor Ponta l-a făcut la sentinţa mea de achitare în procesul pe care l-am avut şi care a fost ordonat de Traian Băsescu. Deci Ponta a ordonat Secretariatului General al Guvernului să scrie la sfârşitul apelului că susţine şi roagă instanţa de judecată ca să admită apelul DNA şi să procedeze la condamnarea mea în acel dosar. Da, Victor Ponta a vrut să mă bage în puşcărie. (...) Victor Ponta este singurul care s-a ocupat de această chestiune, pentru că el era componentă a jocului care s-a făcut la vremea respectivă, joc în urma căruia a ajuns preşedintele PSD", a susţinut Marian Oprişan.

N.R. Într-un comunicat remis presei luni seară, vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, face următoarele precizări:
    „Astăzi, 19 martie 2018, după ședința BPN, am declarat că fostul prim-ministru Victor Ponta a vrut să mă bage în pușcărie. Vă rog să consultați Apelul formulat abuziv în dosarul 271/231/2010 de către Secretariatul General al Guvernului, instituție care nu era parte în dosarul dintre mine și DNA și care, chiar și fără a avea această calitate, cere instanței de judecată să admită apelul DNA și să desființeze sentința penală nr. 140/06.05.2015 pronunțată de Judecătoria Cluj-Napoca în Dosarul nr. 271/231/2010 prin care eram achitat!
    Da! Victor Ponta a vrut să mă bage în puşcărie, iar apelul introdus în cauză în 2015 de către Guvernul condus de Victor Ponta este dovada cea mai clară a celor afirmate de mine!
    Așa să îmi ajute Dumnezeu!“
    Documentul poate fi citit AICI!

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost