VIDEO : Tudose: Guvernul păstrează ca priorități Educația, Sănătatea și Infrastructura
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO : Tudose: Guvernul păstrează ca priorități Educația, Sănătatea și Infrastructura
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi
Guvernul păstrează ca priorități Sănătatea, Educația și Infrastructura, a declarat premierul Mihai Tudose, marți, la Palatul Victoria, la semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea și reabilitarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ''Sfânta Maria'' Iași. Contractul — reprezentând o investiție de aproximativ 121 milioane lei, din care 88 milioane lei fonduri nerambursabile — a fost semnat de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, și de președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, la eveniment fiind prezent și ministrul Sănătății, Florian Bodog.
"Un moment care cred că va rămâne ca reper în ceea ce înseamnă guvernarea, începutul guvernării PSD, un moment de reper pentru viața medicală a Iașiului și a Moldovei, vorbim de o investiție de peste 121 de milioane de lei numai în reabilitarea unui spital, care are câțiva anișori mai mulți (...), la standarde moderne, la care se va adăuga etapa a II-a, dotările medicale. El are 600 de paturi acum și va deservi peste 600 de copii, deci o investiție într-un spital de pediatrie. Nu facem altceva decât să rămânem consecvenți în ceea ce am promis la începutul guvernării, că prioritățile noastre le reprezintă Educația, Sănătatea și Infrastructura", a afirmat Mihai Tudose. Premierul a adăugat că următoarele investiții majore în infrastructura medicală vor fi spitalele regionale, dintre care unul tot la Iași. Totodată, Tudose a anunțat că săptămâna viitoare va fi semnat un contract important privind infrastructura rutieră într-o altă regiune a țării.
La rândul său, Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a declarat că Iași este "unul dintre cele mai bune județe în ceea ce privește absorbția fondurilor europene". "Doar pentru perioada 2014-2020 vorbim de proiecte de aproximativ un miliard de euro, fie că sunt la Consiliul Județean, fie la nivelul Primăriei, fie la Compania de apă. Este un obiectiv ambițios, le doresc mult succes, atât domnului președinte al Consiliului Județean în implementarea acestui proiect", a declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene.
Președintele CJ Iași, Maricel Popa, a spus, la rândul său, că proiectul parafat cu Guvernul reprezintă un obiectiv important, respectiv "cel mai mare spital de pediatrie din Moldova, care deservește șase județe și în care, anual, 50 de mii de copii își găsesc alinarea". "Spitalul 'Sfânta Maria' este singura unitate medicală multidisciplinară care asigură servicii unice pentru segmentul de vârstă 0-18 ani din întreaga Moldovă și reunește aproape toate specializările medicale. Proiectul pe care l-am semnat astăzi este cel mai mare dintre toate proiectele depuse pe Axa 3 în Regiunea Nord-Est și primul din țară, având o valoare totală de 27 de milioane de euro. Consiliul Județean Iași a atras prin această investiție 40% din totalul fondurilor alocate la nivelul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est pe Axa 3", a afirmat Popa.
Referindu-se la spitalul care urmează să fie modernizat, șeful CJ Iași a menționat că acesta a fost dat în folosință în 1970 și "nu a fost reabilitat, până acum, niciodată", iar condițiile de tratament și cazare sunt la "un nivel scăzut în cele mai multe clinici". Popa a menționat că prin intermediul PNDL 2 la nivelul județului Iași s-a reușit modernizarea a 44 de dispensare sătești și comunale, iar de anul viitor în municipiul Iași va începe construcția unuia dintre cele trei spitale regionale ale țării.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Trei eleve cu media 10 la Evaluarea Națională; 93 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii între 1 și 1,99
   Doar trei medii de zece s-au obținut în Vrancea la examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a. Astfel, Elena - Cristiana Miloș, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, Gabriela Porumb, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, și Sabina – Alina Prodan, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, sunt elevele care au reușit să facă teze perfecte atât la limba și literatura română cât și la matematică...

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost