VIDEO: Tinerii ARESTAȚI pentru trafic şi consum de DROGURI au contestat măsura preventivă; ei cultivau cannabis în casa bunicii

0
1088


Cei șase bărbați care joia trecută au fost arestați preventiv într-un dosar de trafic și consum de droguri, au contestat măsurile preventive. Astfel, dosarul va ajunge la Curtea de Apel Galați, urmând ca magistrații de aici să stabilească, cel mai probabil săptămâna aceasta, dacă îi vor menține în arest pe cei șase sau nu.
Între timp, pe pagina web a Poliției Române a fost postat, la trei zile de la acțiune, un comunicat cu privire la aceasta. Conform informațiilor apărute, în dosar s-au făcut 10 percheziții, iar patru din cei șase bărbați au fost prinși in flagrant în timp ce încercau să comercializeze 20 grame de cannabis, contra sumei de 800 lei. „Polițiștii specializați in combaterea criminalității organizate din Vrancea și procurorii DIICOT au prins în flagrant delict 4 bărbați care vindeau canabis. Pentru documentarea cazului, au fost efectuate 10 percheziț, în urma cărora s-au ridicat bani și droguri, iar șase persoane au fost reținute. La data de 15 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și procurorii DIICOT – B. t. Vrancea au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a patru persoane, în momentul în care încercau să vândă 20 de grame de cannabis, în schimbul a 800 de lei.Pentru documentarea întregii activități infrcționale , în cauză au fost efectuate 10 percheziții domiciliare la locuințele celor bănuiți. În urma acestora, au fost ridicați 5.500 de lei, 100 de euro, 300 de grame de muguri de cannabis, 25 de plante de cannabis uscate, 2 comprimate de ecstasy, 6 grindere și minicântare electronice și telefoane mobile. 17  mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, pentru audieri.Față de șase bărbați, cu vârste între 20 si 32 de ani, s-a luat măsura reținerii, pentru 24 ore.Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic și consum ilicit de droguri de risc și mare risc. La acțiune au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității  Organizate Galați și ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea”, se arată în informarea Poliției Române.
    Acțiunea polițiștilor a început în după amiaza zilei de 15 noiembrie și s-a încheiat în seara zilei de 16 cu arestarea celor șase bărbați. Ei au fost inițial reținuți și duși apoi la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au admis propunerea procurorilor și au emis mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de zile pentru fiecare inculpat.
„Admite propunerea formulata de D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea si in consecința: Dispune arestarea preventivă a inculpaților: – M (…) L (…) cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumulului propriu (…), E (…) A (…) cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, în vederea consumului propriu (…), B (…) L (…) cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc, in vederea consumului propriu (…), O (…) R (…) , cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc, in vederea consumului propriu (…), B (…) D (…) cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc, in vederea consumului propriu (…), S (…) D (…) cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc, in vederea consumului propriu (…) pe o perioada de câte 30 zile pentru fiecare, începând cu 17.11.2017 până la 16.12.2017, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților. (…). Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la comunicare”, a decis instanța. Cei șase au profitat de faptul că decizia nu a fost definitivă și au făcut contestație împotriva acesteia.
Potrivit unor surse, suspecții și-ar fi început activitatea infracțională anul acesta și ar fi înființat o cultură de cannabis la locuința bunicii unuia dintre ei din satul Bordeasca Veche, comuna Tătăranu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here