VIDEO :Tânără din Mărășești, implicată într-un dosar de trafic de persoane și trafic de minori prin metoda ”loverboy”
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
VIDEO :Tânără din Mărășești, implicată într-un dosar de trafic de persoane și trafic de minori prin metoda ”loverboy”
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi
O tânără din orașul Mărășești a fost căutată ieri de polițiști pentru a fi dusă la sediul DIICOT-Structura Centrală, pe numele ei fiind emis un mandat de aducere într-un dosar de trafic de  persoane, trafic de minori și proxenetism. Surse oficiale ne-au spus că femeia din Vrancea pe numele căreia a fost emis mandat de aducere nu a fost găsită.
    În acest dosar în care ea ar fi trebuit să fie audiată  la București, s-au făcut ieri dimineață și 23 de perscheziții în mai multe județe. Conform unui comunicat de presă al DIICOT, „în cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul  2013, pe raza județelor Dâmbovița, Argeș și Timiș, s-a constituit un grup infracţional organizat cunoscut cu preocupări infracționale pe linia traficului de persoane, traficului de minori și proxenetismului. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că victimele au fost atrase de stilul de viață opulent al membrilor grupului,fiind  racolate prin metoda ”loverboy” încă din perioada minoratului, din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate. Ulterior, persoanele vătămate erau exploatate pe teritoriul României, iar după împlinirea vârstei de 18 ani erau exploatate sexual în țări precum Irlanda, Marea Britanie și Germania. Tinerelor li se promitea faptul că banii obținuți din practicarea prostituției vor fi investiți în case și mașini pe care le vor avea împreună cu partenerii lor de viață, membri ai grupului infracțional organizat, însă de cele mai multe ori aceștia racolau și alte tinere pe care le exploatau sexual pe teritoriul Irlandei sau a altor țări, sub atenta supraveghere a membrilor grupului”.
    În aceeași informare se mai precizează că membrii grupării infracționale au evitat să își achiziționeze bunuri pe numele lor, de cele mai multe ori, bunurile fiind înregistrate pe numele victimelor pe care le exploatau sexual, tocmai pentru a le câștiga încrederea. Totuși, în permanență suspecții își exercitau controlul asupra victimelor, în fapt fiind adevărații beneficiari ai bunurilor.
    Cercetările efectuate au relevat faptul că gruparea infracțională era organizată pe  baza principiului subordonării ierarhice, respectiv, doi suspecți, soț și soție, erau liderii segmentului care funcționa în Irlanda, un alt suspect, liderul segmentului care funcționa în Germania, iar un alt membru al grupului își desfășura activitatea pe teritoriul Angliei, acesta din urmă aderând la grupul infracțional organizat la începutul anului 2017, cu intenția de a dezvolta gruparea infracțională pe teritoriul acestui stat. Activitatea infracțională desfășurată în  Irlanda, Marea Britanie și Germania era sprijinită prin activități de racolare și exploatare interne de către alţi membri ai grupului. La sediul DIICOT urmau să ajungă ieri pentru audieri, 46 de persoane. Bani, acte, laptopuri și telefoane, găsite la percheziții


    Un comunicat de presă cu privire la această acțiune a fost postat și pe site-ul Poliției Române. Conform acestuia perchezițiile au fost efectuate pe raza mai multor județe, printre care și Vrancea. Cu privire la această informație, sursele noastre ne-au spus că în județul nostru nu au fost percheziții, ci doar a fost căutată femeia din Mărășești pentru a fi dusă la audieri. În aceeași informare se mai precizează că în timpul perchezițiilor s-au ridicat sume mari de bani, lei și euro, dar și documente, laptopuri și telefoane mobile. „La data de 11 iulie a.c., polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., efectuează 23 de percheziții domiciliare în județele Dâmboviţa, Ilfov, Timiş, Sibiu, Vrancea, Argeş şi Vaslui. Este vizată o grupare infracţională care ar fi acţionat pe teritoriul Germaniei, Marii Britanii şi Irlandei. Din cercetări a reieşit că, membrii grupării ar fi recrutat tinere, majore și minore, pe care, prin ameninţări şi violenţe sau prin promisiuni ori contra cost, le-ar fi exploatat sexual. Sumele de bani obținute în urma activităților infracționale ar fi revenit bănuiților. Până în acest moment, în urma perchezițiilor au fost ridicați 90.000 de lei, 9.500 de euro, telefoane mobile, laptopuri și documente. 46 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri. În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și trafic de droguri”, se arată în informarea Poliției Române.


 

 

3 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Tanara din Marasesti legaturi cu capitala si cu alte capitale europene ! Imaginea cu jandarmii pe scari este facuta la Ateneul Popular din Focsani ?

  DE SONIA, postat pe 12-07-2017, la 09:52

 • Nu sonia, imaginea alaturata este in fata Coloseumului din Roma.

  DE pt SONIA, postat pe 12-07-2017, la 19:59

 • Scuze, in fata turnului din PISA.

  DE pt SONIA, postat pe 12-07-2017, la 20:01

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost