VIDEO şi GALERIE FOTO: Zăpada a adus probleme pe drumuri și în alimentarea cu energie electrică
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO şi GALERIE FOTO: Zăpada a adus probleme pe drumuri și în alimentarea cu energie electrică
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi
    Zăpada a adus probleme pe drumuri și în alimentarea cu energie electrică. În comuna Chiojdeni, satul Tulburea, un camion aparţinând unei firme din Dumitreşti, care venea dinspre comuna Jitia și care transporta lemne, a derapat într-o curbă, a sărit peste şanţul de pe marginea drumului şi s-a oprit în gardul unui localnic. În comuna Dumitreşti, spre ieşirea cu Bordeşti, în zona Olandra, mai multe autovehicule au rămas împotmolite. Altele au derapat pe drum, şoferii chinuindu-se foarte mult să urce panta
destul de abruptă. Unii şoferi spun că până la ora 15:30, pe sectorul de drum Bordeşti – Vintileasca, utilajele care trebuiau să asigure deszăpezirea drumului nu au fost văzute deloc. „Am văzut tot la Dumitreşti un tractor care trăgea să scoată un microbuz dintr-un  şanţ. Cred că o intervenţie a celor de la deszăpezire mai promptă nu ar strica, nu de alta, dar iau o căciulă de bani de pe spatele nostru”, ne-a spus Daniel, un şofer care a reuşit să urce panta mare de la Dumitreşti spre Bordeşti.
    La Vintileasca, potrivit datelor furnizate de primarul Georgel Spătaru, o
maşină de deszăpezire s-a tamponat cu o maşină care transportă persoanele din zonă la Centrul de Dializă din Focşani. „Eu am ţinut legătura cu cei de la Drumuri Naţionale şi i-am informat cu privire la starea drumurilor de la noi din zonă. I-am sunat miercuri dimineaţă pe la ora 05.00 şi le-am spus cum stă treaba, pentru că eu am plecat la Bucureşti cu diverse probleme de rezolvat pentru primărie. La acea oră, zăpada avea în jur de 3 centimetri şi le-am spus că este nevoie să intervină. O altă maşină de deszăpezire care era la noi în comună a rămas fără motorină. Le-am dat eu împrumut 40 de litri să poată să plece de la noi să facă pârtie în jos şi am înţeles că pe drum la Calea Sării s-au tamponat cu maşina care duce oamenii la dializă. La noi ninge în continuu de miercuri dimineaţă. Spre seară a început să bată şi vântul, iar zăpada cred că a depăşit deja 30 de centimetri. Nu avem probleme deosebite la acest moment. Noi vom acţiona cu utilajele din dotare pentru a asigura circulaţia pe drumurile comunale de la nivelul localităţii. Sperăm ca vântul să nu bată foarte tare să întroienească zăpada foarte mult”, a spus primarul Georgel Spătaru de la Vintileasca.

    În jurul orei 17.00, trei autoturisme nu puteau înainta din cauza zăpezii depuse pe carosabil, pe DJ 205E, Vidra - Vizantea – Livezile. Utilajele societății SOTIREX au intervenit pentru degajarea zăpezii de pe carosabil.

    Ieri, în jurul orei 18.10, pe DN2 M, la intrarea în municipiul Focşani pe sensul de mers dinspre Odobeşti, a avut loc o coliziune între 2 autovehicule, în urma căreia a rezultat rănirea uşoară a conducătorului unui autoturism Opel. Conform primelor date de la fața locului, șoferul acestui autovehicul nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de trafic, ar fi pierdut controlul mașinii, "muşcând" acostamentul şi răsucindu-se în faţa unui autovehicul de transport valori marca Ford. Se pare că nici șoferul Ford-ului nu ar fi păstrat distanța regulamentară. Conducătorul autoturismului Opel, în vârstă de 28 ani, a fost rănit uşor, la mâna dreaptă.    Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea a anunțat, ieri, la ora 19.04, o avarie la rețeaua electrică din comuna Bârsești, 600 de consumatori fiind afectați. Echipele de la Electrica acționau pentru remedierea situației.

    Conform DRDP Iași, în cursul zilei de ieri s-a intervenit cu 144 de autoutilaje și peste 650 de tone de material antiderapant (sare și clorură de calciu). „Recomandarea noastră către șoferi este de a circula cu prudență maximă, să-și programeze călătoriile, pe cât posibil, în condiții de maximă necesitate și cu informarea prealabilă cu privire la condițiile meteo. De asemenea, atenționăm că vremea nefavorabilă și scăderea temperaturilor pe timpul nopții pot genera, dincolo de zăpada frământată, fenomene precum viscol și ghețuș. Angajații DRDP Iași sunt mobilizați pe toate districtele și secțiile de drumuri naționale cu utilaje și material antiderapant, în scopul menținerii drumurilor naționale în condiții circulabile, fără blocarea acestora din cauza viscolului”, a declarat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași. Potrivit unui comunicat de presă, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost