VIDEO şi GALERIE FOTO: Scurtul drum al HEPATITEI A de la Slobozia Bradului la Focşani. Condiţiile de coşmar din BLOCUL GROAZEI
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
VIDEO şi GALERIE FOTO: Scurtul drum al HEPATITEI A de la Slobozia Bradului la Focşani. Condiţiile de coşmar din BLOCUL GROAZEI
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi


Oamenii postează deja imagini cu ninsoare, iar supermarketurile sunt pline cu dulciuri şi decoraţiuni de Crăciun. Copiii pregătesc o listă lungă pentru Moşul, iar autorităţile se asigură că vor fi luminiţe suficiente. Undeva însă, la parterul unui bloc din Focşani, trei copii au fost abandonaţi de mamă. Dar în blocul ISEH, abandonul e la tot pasul. E un abandon al civilizaţiei, al prezentului. E un abandon al autorităţilor. Ba chiar, fără să forţăm nota, e un abandon al umanităţii. Căci în blocul ISEH, acolo unde au fost raportate cazuri de hepatita A, oamenii trăiesc mai rău ca în Evul Mediu, în condiţii de neimaginat pentru cei mai mulţi dintre noi. Anul acesta, autoritățile sanitare vrâncene au fost într-o continuă alertă, după ce un focar de hepatită A a izbucnit la Slobozia Bradului. Primele cazuri au apărut în luna februarie, dar mai apoi s-a înregistrat o creștere alarmantă, fiind înregistrate peste 350 de persoane bolnave. Deși medicii împreună cu autoritățile locale din zonă au mers la fiecare familie în parte, au împărțit materiale dezinfectante, au fost făcute vaccinări, focarul de hepatită a ajuns și la Focșani, la blocul ISEH. Deocamdată.

    Hepatita A a constituit un subiect de presă. Atât la nivel local, cât şi central, ziariştii au relatat despre izbucnirea unui focar în blocul ISEH din cartierul Sud al municipiului Focşani, după ce un copil şi-ar fi petrecut vacanţa de vară la Slobozia Bradului, comună unde erau deja înregistrate câteva sute de cazuri. Poate v-a interesat, poate nu v-a interesat subiectul, gândindu-vă probabil că, oricum, e boala mâinilor murdare, deci nu vă afectează. Posibil să vă fi suscitat interesul îmbolnăvirea cu hepatită A a secretarului municipiului Focşani, Eduard Corhană, care a contractat această boală.
    Dar dincolo de relatările din presă, există lumea concretă a celor care locuiesc în acel bloc, există realitatea care ar face de ruşine chiar şi Evul Mediu şi care contrastează izbitor cu ce vezi imediat ce intri în Slobozia Bradului. Case care mai de care mai falnice, terminate sau în diferite stadii de construcţie, par să facă din această comună una dintre cele mai prospere din Vrancea. Pe marginea drumului sunt maşini una după alta, e forfotă peste tot, din magazine ies oameni cu cafele la pahar de plastic, iar pe lângă gardurile din beton şi/sau fier forjat, doamnele şi domnişoarele scuipă seminţe sau deretică harnice.
    În blocul ISEH:  întuneric, uşi metalice care ascund WC-uri de o mizerie ce nici în filmele de groază nu te-ai gândi că o poţi vedea, tavanul mâncat prin care plouă, pereţi dărâmaţi, mirosuri pestilenţiale, familii de 5, 7 persoane, îngrămădite într-o singură cameră, tablouri electrice neasigurate. E ca o gură de iad căscată în Focşani.    Este interesant faptul că autorităţile sanitare au găsit o singură explicaţie pentru sutele de cazuri de hepatita A de la Slobozia Bradului: mizeria. Cu jumătate de glas, neoficial, s-a vorbit însă şi despre posibila infectare a apei. Şi cel mai probabil adevărul este la mijloc, căci în majoritatea locurilor unde am fost noi, era CURĂŢENIE. În faţa caselor, în curţi, nu era urmă de mizerie, nu mirosea urât. Dimpotrivă, am fost foarte plăcut surprinşi să constatăm că mulţi oameni construiau, lucrau, făceau curat. E adevărat, în Cornetu, oamenii ni s-au plâns că nu există canalizare, că unii dintre vecini şi-au scos ţeava de la baie direct în uliţă, aşa că toată mizeria se scurge în şanţuri de unde ies „şobolani cât pisica şi şerpi“. Dar asta nu e o regulă, din câte am văzut noi în comuna Slobozia Bradului, ci o excepţie. „Din cauza asta ne-am îmbolnăvit. Uitați ce urât miroase. Primarul ăsta nu ne face nimic. Nu ne ridică gunoiul, nu avem canalizare. Mi-au intrat șobolanii în casă și șerpii de atâta mizerie. Eu am avut doi copii bolnavi de hepatită, am stat internată cu ei în spital”, ne-a spus Liliana Cîrciumaru.    O altă femeie ne-a dus către ulița din spatele drumului principal. Pe ulița care este în pantă, se scurge apă murdară cu sânge. Ici, colo sunt materii fecale, iar mirosul este insuportabil. „Uitați, pe aici se scurge mizeria de la o femeie care stă mai sus și are baie, iar sângele e de la vreun animal pe care l-au tăiat. Degeaba zic ei să ne spălăm pe mâini, când pe aici e totul o sursă de infecție. Și eu am avut copiii bolnavi de hepatită. Ne-au ținut și la spital, ne-au dat medicamente, dar cu mizeria asta de aici, ne îmbolnăvim cu toții”, a spus, revoltată, femeia.
    În timp ce ascultam problemele locuitorilor din zonă, copiii s-au strâns în jurul nostru. Un băiețel, îmbrăcat destul de murdar și cu mâinile mici și negre, spune mândru: „Eu am hepatită, dar nu mi-a fost rău. Am stat vreo 3 zile la spital și acum am venit acasă”.
    O femeie, care are cinci copii acasă, spune că trei copii i s-au îmbolnăvit de hepatită. Crede că de vină este apa din comună, dar și lipsa de interes a autorităţilor. „Acolo sus, la casa de apă, am văzut câini și cai morți. Primarul ne-a uitat, pentru că vedeți ce mizerie e pe aici, iar medicul nu a venit la noi. Suntem ai nimănui. Am avut copii cu hepatită, dar nu s-au îmbolnăvit toți. Nu știu de ce”, ne-a spus Maria Baicu.
    Puțin mai sus de acest loc, după ce treci podul către Tâmboiești - o altă sursă de nemulţumire pentru localnici, căci o parte din el s-a prăbuşit – un puşti isteţ s-a oferit să ne fie ghid. Ne arată cu degetul casele unde ştie că au fost cazuri de îmbolnăviri cu hepatita A. Niște fetișcane de 6-7 ani, cu fuste dantelate, ne cer să le facem poze. Una dintre ele spune că a avut hepatiă și că a fost internată cu mamă-sa în spital, dar nu i-a fost rău. „Da, eu am avut hepatită, dar nu mi-a fost rău, parcă am vomitat, dar acum sunt bine!”, ne-a povestit fetița, întreruptă de Tabita, o puştoaică şatenă, cu ochi de un albastru nemaivăzut. „Eu n-am avut și nu m-am vaccinat!”, spune ea bucuroasă.
    O tânără de 18 ani cu doi copii, unul dintre ei în brațe, ne spune, din poarta casei, că a avut o fetiță bolnavă de hepatită, dar nu știe de ce. „Am avut-o pe fată bolnavă de hepatită, dar nu știu de ce. Mi-a vomitat, mi-a făcut febră. Am înțeles că e de la apă, așa că acum le dau să bea doar apă plată. Curat în casă am, e curat peste tot, după cum vedeți”, spune Violeta Vasile. Şi chiar aşa e, chiar e curat. De altfel, consumul de apă plată a devenit un obicei printre localnicii comunei, de când cu hepatita A.
    Peste drum, Marinela Paraschiv, o tânără frumoasă, de 21 de ani, care are o fetiță de 6 ani, spune că a stat internată cu copilul la spitalul din Focșani, mai ales că a făcut febră și a vomitat.    Medicul de familie al comunei, Maria Pârvana, pe care am întâlnit-o prin comună, ne-a spus că apa a fost luată în discuție, ca posibilă cauză a infecției, pe lângă nerespectarea regulilor de igienă. „Primele cazuri au apărut în februarie-martie. În prezent sunt în jur de 270 de cazuri, iar restul până la 350 sunt la medicul de familie de la Tâmboiești. Ca sursă a infecției s-a presupus că ar fi apa, dar fiind vorba de „boala mâinilor murdare” sunt mai multe cauze ce pot fi luate în discuție. Cele mai multe cazuri au fost în Slobozia Bradului și Cornetu, iar primele cazuri au apărut în Cornetu, Slobozia Bradului și Liești. Transmiterea este fecal-orală, deși au făcut foarte mulți hepatita A care stau în case foarte curate, dar într-adevăr, primele cazuri au apărut la familii cu curățenie mai precară, după care s-a extins. O problemă a fost și apa, și cea din ciușmea și cea din fântâni, iar de când au apărut cazurile, au început să-și procure apă plată. Ei fiind numeroși, s-au vizitat, și așa s-au înmulțit cazurile, plus că nu au respectat cele 2-3 săptămâni în care copiii trebuiau să fie izolați la domiciliu. A fost și o tabără în vară, și după aceasta s-au mai înmulțit cazurile. Plus că ei sunt mulți copiii într-o familie, și așa s-au îmbolnăvit mai mulți”, ne-a precizat medicul, care are în grijă aproximativ patru mii de pacienţi.     Deși localnicii acuză apa ca fiind sursa infecției cu hepatită A, motiv pentru care consumă apă plată, atât primarul, cât și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că nu apa este de vină, ci mizeria. „Avem analizele complete la apă, făcute la DSP, și nu este nicio problemă. Analizele au ieșit bune, fără bacterii sau microbi. Boala s-a transmis din cauza mizeriei, ei nu se spală pe mâini, copiii se joacă între ei, și așa s-a ajuns la atât de multe cazuri. Plus că ei nu au respectat perioada de izolare. În ceea ce privește gunoiul, el este ridicat de cei de la primărie, pentru că suntem în proces cu firma de salubritate, din cauza datoriilor. Ei nu au plătit. Noi am făcut tot ce ne-a stat în putință să îi ajutăm”, ne-a spus primarul Valerică Zamfirescu.
    „Apa nu are nicio legătură cu focarul de hepatită. Sursa infecției este nerespectarea normelor de igienă”, au spus și reprezentanții DSP.
    Medicul de familie Pârvana spune că localnicii au fost destul de receptivi de când s-au înmulțit cazurile de hepatită. Aceasta susține că nu au existat refuzuri ale vaccinării, unii dintre ei chiar și-au cumpărat vaccinuri din proprie inițiativă, pentru a se proteja de boală. Însă, majoritatea nu au respectat recomandările sale privind perioada de izolare, răspândidu-se, astfel, cazurile. „Vaccinări s-au făcut de când au apărut primele cazuri în focar. Nu au existat cazuri de refuz al vaccinării, din contră, am rămas eu fără vaccin. Sunt și care și-au cumpărat ei vaccinurile. Ei și-au făcut analizele pe banii lor la laboratoare și și-au achiziționat vaccinuri, au venit la mine și i-am vaccinat. În ceea ce privește materialele de dezinfecție, am avut de toate. Am fost la fiecare familie, le-am dat pastile de cloramină, deși sunt familii foarte curate care au făcut hepatită. Dar dacă ei nu au respectat perioada de izolare și s-au vizitat, așa s-a răspândit virusul”, a adăugat medicul Pârvana.    Viceprimarul comunei, Benone Turcitu, pe care l-am găsit la primărie, a precizat că localnicii au fost receptivi în urma discuțiilor pe care le-a avut cu aceștia, motiv pentru care, acum numărul cazurilor a început să scadă. Benone Turcitu, care este și predicator la Biserica Penticostală din comună, este de părere că nu doar mizeria e de vină pentru apariția focarului, ci și sărăcia. „Dacă cei de la DSP zic că sursa infecției este mizeria, eu pot să contrazic sistemul? Nu se poate. Așa presupunem și noi, că mizeria e de vină. Acum am constatat că au mai multă grijă de copii, supraveghează mai cu atenția problema. Și acum focarul e în scădere, nu au mai apărut cazuri. Eu sunt și predicator pentru ei, la Biserica Penticostală. Și le-am zis și la slujbe să aibă grijă de ei, de curățenie, și se văd roadele. Problema asta cu hepatita a plecat și de la lipsa resurselor, zic eu. Lipsa resurselor îi obligă pe părinți să plece de acasă, iar atunci rămân copiii, care nu se pot supraveghea unul pe altul, dar și gradul ridicat de sărăcie e de vină.  Sursa de venit a celor de aici este alocația socială, trăiesc din ajutor social, unii muncesc cu ziua, iar o parte fac comerț cu legume, fructe și au autorizații”, ne-a explicat viceprimarul Benone Turcitu.
    Biserica Penticostală a organizat în vară o tabără de trei zile și se presupune că și din această cauză s-ar fi înmulțit numărul cazurilor de hepatită A. „Noi suntem penticostali, avem grijă de copii, îi spălăm. Am fost și la biserică, și domnul Benone ne-a zis ce să facem, cum să prevenim boala, dar eu știu că în august a avut loc o tabără de vară, în pădure, la Schit, unde au fost mulți copii, și de atunci s-au îmbolnăvit și mai mulți”, ne-a povestit o tânără din Cornetu.

    De-ar fi rămas în Slobozia Bradului, poate n-ar fi fost o problemă prea mare pentru mulţi. Dar hepatita A a ajuns și la Focșani, mai exact în blocul ISEH, din cartierul SUD, unde până în prezent au fost diagnosticate șase cazuri, toate la copii. După cum ne-a spus medicul Maria Pârvana, un copil care locuiește în acel bloc, ar fi petrecut vacanța de vară la o familie din Slobozia Bradului. Astfel, el a contractat virusul, s-a îmbolnăvit, iar de la el l-au luat și alți copii. „Știu că a ajuns hepatita la Focșani, că un copilaș din blocul ISEH a stat pe perioada vacanței la Slobozia Bradului. Bine, eu mă gândesc că au fost mai multe cazuri, că din total doar un caz a fost depistat la adulți, restul numai copii, și cred că alții au trecut prin boală, dar a fost asimptomatică, oricum este o boală specifică celor mici. Într-o oarecare măsură, este de vină și lipsa educației sanitare”, a spus medicul.
    Locatarii blocului ISEH nu dau însă vina pe cei din Slobozia Bradului, ci pe mizeria din imobil. Şi pe bună dreptate. Pereți murdari, scorojiți, pe holuri varul abia dacă se mai vede de sub jegul gros. La baie, peisajul este sumbru. Nu sunt chiuvete, prin robinetele ruginite care abia se mai țin, se scurge apa, iar țevile sunt sparte. Faianța lipsește de pe pereți, iar bucățile care au mai rămas sunt negre de mizerie, WC-urile la fel. O bucată de staniol încearcă să ascundă mizeria de pe un WC, în timp ce altele nu mai sunt funcționale, fiind doldora de mizerie și materii fecale. Muștele care își fac veacul pe acolo și mirosul sunt greu de suportat. Ușile care au mai rămas se mai țin într-o balama, fiind un pericol pentru copiii care locuiesc în acest bloc. „Dacă dumneavoastră credeți că aceasta este baie pe care copilul meu de 7 ani și fata mea de 4 ani să o folosească, rămâne la aprecierea dumneavoastră. Copiii mei sunt bolnavi de hepatită din acest bloc, au două zile de când s-au externat din spital, iar Primăria nu face nimic, ne duce numai cu vorba”, a spus o locatară a blocului, în timp ce arăta spre un WC infect.     Pe pereți, pânzele de păianjeni s-au îngroșat și înnegrit. Cei care locuiesc în bloc nu sunt deloc mulțumiți de condițiile în care trăiesc și aruncă vina pe Primărie.
„Eu locuiesc de 15 ani în acest bloc, am patru copii, iar situația este după cum se vede. La noi nu mai vine nimeni, nu ne mai bagă nimeni în seamă, cei de la Primărie dau vina pe noi. Dar oare de ce nu au venit de la Primărie cu ani în urmă se ne facă curățenie. Avem noroc de domnul vice care a făcut ce a putut pentru noi, dar până să intre domnul vice Iorga, de ce nu au venit până acum, de ni s-au îmbolnăvit copiii de hepatită? Chiar dacă nu sunt alte posibilități, măcar să vină se ne închidă băile, să ne dea cu o mână de var și să ne facă băi în casă. Unde duc eu un copil de 4 ani la infectul ăla de WC?”, a spus femeia.
    O mare problemă în blocul ISEH, în afară de mizerie, este și faptul că într-o cameră locuiesc multe suflete, astfel riscul de a se extinde boala, oricare ar fi ea, este foarte mare. „Locuim aici cinci copii, iar cu noi doi, șapte inși. Toți într-o cameră, am și un copil bolnav, nevăzător, am fost la Primărie să ne ajute, dar nici nu ne-au băgat în seamă. Mi-am făcut eu din banii mei condiții, cât am putut. Ei nu ne-au dat absolut nimic. Au știut să ne bage datorii de sute de milioane pe gât, majorări, contracte nu am avut niciodată, am stat numai fără forme legale, iar acum ne bagă majorări pe gât. Dar eu de unde să plătesc cu cinci copii 200 de milioane pe care mi i-au băgat ei? Și stăm într-o cameră, condiții nu, apă nu. Cum să duc copiii în băile care sunt să bea apă în mizeria aia?”, a spus o altă femeie.    Autoritățile locale din Focșani au, la rândul lor, unele reproşuri. Şi pe bună dreptate, căci atât acest bloc, dar şi blocul G2 din Bahne, au fost renovate, însă unii locatari au smuls până şi parchetul şi ferestrele ca să le vândă şi să facă rost de bani. Viceprimarul Marius Iorga a precizat că deși în acel bloc s-au făcut mai multe îmbunătățiri, locatarii au distrus în scurt timp totul. Mai mult, viceprimarul a precizat că anumiți locatari cară gunoaie din oraș în bloc, acesta fiind o cauză a condițiilor insalubre. „Am luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică, domnul director a răspuns imediat cerințelor noastre. S-a instituit o comisie prin care s-a decis de urgență vaccinarea persoanelor care locuiesc în acel bloc. Am trimis și noi un reprezentant al Primăriei Municipiului, din cadrul Fondului Locativ. Problema este la o familie cu trei copii, într-o altă familie doi copii. Din ce am discutat și cu cei de la DSP, cercetările continuă ca să vedem dacă acești copii care au frecventat grădinițele, școlile sau creșele, să nu fi trimis mai departe acest virus. Condițiile sunt insalubre, într-adevăr, cel puțin, de când am luat în primire, am încercat de mai multe ori să reparăm instalația de apă și canalizare, intrarea în bloc, mă refer la ușile din lemn, și a trebuit să schimbăm geamurile în fiecare săptămână, de cel puțin două ori. Ne-am hotărât să punem uși din tablă, din fier. Problema este alta. Se rup, se distrug, cred că sunt unele persoane care-și doresc să trăiască în liniște și pace, în curățenie, chiar dacă sunt romi. Sunt și romi care m-au uimit într-un mod plăcut cu ce curățenie au în casă, dar sunt și vreo câteva familii, chiar la parter avem o familie, unde mama și-a părăsit copiii, iar dacă nu s-au apucat, cu siguranță se vor apuca de furat, lucru pe care vreau să spun că oarecum l-am rezolvat, pentru că am luat legătura și cu DGASPC. Avem deja doi copii instituționalizați și sperăm ca în curând să rezolvăm cu aceste probleme și de ordine publică, pentru că aceste persoane aduc gunoaie din oraș, sticle, fiare, pentru a le vinde, și așa a ajuns insalubru acel bloc”, a explicat viceprimarul Marius Iorga.
    Și cei de la Direcția de Sănătate Publică susțin că s-a făcut dezinfecția spațiilor comune și li s-au explicat locatarilor normele de igienă pe care trebuie să le respecte.  „Împreună cu Primăria și Poliția Locală am fost acolo și am vaccinat 16 copii din acel bloc, copii cu vârste între 2 și 14 ani. Am făcut dezinfecția spațiilor comune, adică a holurilor și a grupurilor sanitare și am instruit locatarii din acel bloc, privind noțiunile elementare de igienă”, a declarat medicul Cătălin Graur, directorul DSP Vrancea. Nu că nu l-am crede pe domnul Graur, dar dacă s-a făcut dezinfecţie, atunci n-a rămas nici urmă de ea, asta e clar.    Deci, ce este de făcut?, v-aţi putea întreba, aşteptând de la noi o concluzie pe care n-o putem trage singuri.
    Comuna Slobozia Bradului ne-a uimit prin boom-ul imobiliar, dar şi prin curăţenia pe care nu ne-am fi aşteptat s-o întâlnim, plecând la drum cu datele de la autorităţile sanitare. Sunt şi acolo gospodării unde mizeria este stăpână, din cauza sărăciei sau poate pur şi simplu a delăsării cetăţenilor respectivi. Dar nu pare să fie o regulă.
    În privinţa blocului ISEH, autorităţile trebuie să ia nişte măsuri radicale. Acel focar de infecţie, de „tifos“, după cum spunea o locatară, trebuie eliminat. Sunt oameni acolo care şi-au amenajat locuinţele, care vor să trăiască în condiţii decente, dar care trăiesc un coşmar de fiecare dată când ies din casă. Este INACCEPTABIL ca în anul 2015 să existe oameni care locuiesc în asemenea condiţii. Cei care nu înţeleg să respecte regulile, care distrug şi fură, care aduc gunoaie trebuie evacuaţi, astfel încât cei care sunt de bună credinţă să poată trăi aşa cum se cuvine.
   

    Hepatita A o faci şi-ţi trece. Nu e cine ştie ce şi dă imunitate pe viaţă. Dar imaginile de coşmar din blocul ISEH ne fac să ne gândim la condiţia umană, la sărăcia cruntă, la divizarea societăţii în ghetouri şi cartiere rezidenţiale, la alegerea pe care o facem foarte mulţi dintre noi de a ne preface că nu vedem ceea ce e chiar în faţa noastră, chiar în oraşul nostru.
 

 

21 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Nu e frumos ca ati dat la ziar camera lui Ulise. Fiecare are dreptul la intimitatea lui si sa-l pozati cum doarme in WC-ul comun beat-manga chiar nu e frumos.

  DE piscot, postat pe 03-11-2015, la 04:14

 • Indiferent ce conditii le ofera primaria jegurile vor vinde tot drept dovada bocul nato din bahne,ei nu au trait intro civilizatie normala ptr.ei este jungla si omul daca nu are si nu distruge ceea ce este frumos nu se simte bine drept dovada HEPATITA

  DE anonim, postat pe 03-11-2015, la 06:58

 • Fotografia cu vasul de wc este buna de postat in restaurante si fast fooduri.

  DE dl Goe, postat pe 03-11-2015, la 07:48

 • Daca ei vrea sa se caca in casa, de ce nu este lasati?

  DE turcitu, postat pe 03-11-2015, la 07:53

 • @"piscot" Iubitzel, cum tu ca de fiecare data esti un dragut cu mine, constat ca si de aceasta data ai fost atent la detaliile inexistente in fapt, privind persoana mea, dar existente in creierasul tau. Trebuie sa recunosc ca imaginatia ta este mai mult decat interesenta, daca ma vezi "beat-manga dormind intr-un WC comun", la ora 04;14, "ma vezi dansand din buric la ore mici din noapte" etc, etc. Totusi, trebuie sa recunosc ca cea mai interesanta informatie, tot tu mi-ai dat-o. Ce am in vedere cand fac o astfel de afirmatie ? Faptul ca mi-ai spus ca "motivul pentru care Sorina si Razvanel" nu vor sa se confrunte tehnico-economic public cu mine, pe problemele de interes public de care i-am informat printr-o petitie si la care Domniile Lor mi-au raspuns prin dispozitia politica de internare fortata la Psihiatrie, ar fi determinat de faptul ca "as fi psihopat". Acest aspect, ma determina sa cred ca atunci cand ai afirmat ca sefa ta este d-na senator Sorina Placinta, nu ai mintit.

  DE Ulise Grosu, postat pe 03-11-2015, la 07:57

 • Nu inteleg un lucru. Cei de la ISEH asteapta sa vina cei de la primarie sa le faca curat ?Nu pot singuri sa stearga paianjenii, sa mature, sa dea cu var sa isi spele WC?

  DE elena, postat pe 03-11-2015, la 08:23

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Local

Primăria Focșani a plătit datoriile de 4 MILIARDE lei vechi ale locatarilor din blocul G2, altfel conturile municipalității ar fi fost blocate; acești bani TREBUIE recuperați
    Stimați focșăneni, vă aduc la cunoștință faptul că 57 de familii, care locuiesc fără forme legale în blocul G2 au ajuns să aibă în momentul de față datorii totale de aproape 4 miliarde lei vechi la companiile de utilități publice și la bugetul local.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost