VIDEO şi GALERIE FOTO: Prima zi de școală: emoție, flori și povești din vacanță
VIDEO şi GALERIE FOTO: Prima zi de școală: emoție, flori și povești din vacanță
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi
Prima zi de școală a stat sub semnul emoției atât pentru copii cât și pentru dascăli, care erau vizibil emoționați, ieri, la reîntâlnirea cu elevii. În fiecare școală din județ, anul școlar a început într-o manieră festivă. Elevii au primit mesaje de încurajare pentru noul an de la dascăli, alții au primit vizita autorităților locale, dar cu toții s-au bucurat să își revadă colegii. Cei mai emotivi au fost prichindeii care au intrat în clasa pregătitoare, dar și cei care au „pășit“ în clasele a V-a sau a IX-a, deoarece încep o nouă etapă a vieții de elev. „A fost bine în prima zi de școală, mi-am revăzut colegii și, în plus, totul este diferit acum pentru mine. Suntem în altă clasă, avem mai multe cărți și mai mult de învățat și mai avem și câțiva colegi noi, cu care sper să mă împrietenesc”, ne-a spus Maria-Teodora, elevă în clasa a II-a la Școala Duiliu Zamfirescu.
    La Școala Ștefan cel Mare, a fost mare forfotă în curtea unității de învățământ, mai ales că au avut musafiri de seamă: șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), Lauriana Ailincuței, primarul Cristi Misăilă, reprezentanți ai poliției și jandarmeriei, dar și preotul Ion Miron, care le-a urat elevilor, părinților și cadrelor didactice să aibă un nou an școlar plin de realizări. „Vă doresc un început de școală frumos, cu rezultate deosebite pe parcursul acestuia, iar părinților voștri, fie ei prezenți sau nu, le urez răbdare și tenacitate la lecții. Cu siguranță, vă vor sta alături, indiferent de situație, astfel încât voi să creșteți frumos și să fiți deștepți. Salut cu deosebită onoare un colectiv de cadre didactice de excepție, cărora, mă refer la domnii profesori, le datorăm noi, ca părinți, totul“, a spus Lauriana Ailincuței, care a citit apoi numele absolvenților de clasa a VIII, de la Școala Ștefan cel Mare, care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională. „Dacă aș purta una, mi-aș scoate pălăria în fața unui colectiv de elevi de excepție, mulțumită unui colectiv de cadre didactice de excepție“, a adăugat șefa ISJ.Adjunctul șefei ISJ, la școli din județ


O zi specială a fost și pentru inspectorul școlar general adjunct, profesorul Aurel Șelaru. Acesta a ales să facă un tur prin județ și a participat la festivitatea de deschidere a anului școlar în cinci unități, la Vintileasca, Jitia, Bordești, Tîmboiești și Gugești. „Am mers în mediul rural deoarece avem performanţe la Şcoala Gugeşti şi la Şcoala Vintileasca. Am mers să-i salut pe şcolarii cu cele mai mari emoţii, cei din clasa pregătitoare, care m-au primit cu inima deschisă. I-am felicitat pe colegii mei profesori de limba şi literatura română şi de matematică, care au lucrat cu elevii şi au obţinut rezultate foarte bune la evaluarea naţională, dar şi pe restul cadrelor didactice. De asemenea, le-am mulţumit primarilor pentru implicare, aşa încât şcoala să funcţioneze bine în comunitatea pe care o păstoresc şi să-i asigur de tot sprijinul meu“, a declarat profesorul Aurel Şelaru.
În anul școlar 2017-2018, elevii vor avea 35 de săptămâni destinate cursurilor, adică 167 zile de școală. Excepție fac elevii din anii terminali, cei de clasa a XII-a având 32 de săptămâni de școală, iar cei de clasa a VIII-a 34 de săptămâni. Cursurile vor dura mai puțin pentru elevii din clasele terminale și asta pentru a le permite să se pregătească pentru examenele din vară, respectiv Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Mulți dascăli au renunțat la orele din mediul rural


Chiar dacă școala a început, în prima zi mai erau ore disponibile în sistem, deoarece mulți dascăli nu s-au mai dus la școlile și grădinițele la care au fost repartizați în ședințele publice organizate înainte de începerea cursurilor. Acest fapt a îngreunat mult activitatea inspectorilor școlari.
Luni, 11 septembrie, la sediul ISJ a mai avut loc o ședință de repartizare a orelor rămase neocupate, dar și a posturilor de educatori și învățători prin diverse cătune, la care dascălii au renunțat după ce au mers să le vadă. Au fost și posturi în Focșani, la grădinițe cu program prelungit, dar care nu prezintă interes deoarece e nevoie de niște cursuri în plus, la care se adaugă și un orar dublu, cei mai mulți dintre dascăli preferând învățământul tradițional.

 

Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 | Urmatoarea

 

Galerie foto

 

Equanimity
Data: 12-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 12-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 12-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 12-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 12-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 12-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

 

Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 | Urmatoarea

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Si la Scoala nr 3 a fost pregatita o festivitate de deschidere foarte frumoasa. N-am mai gasit haosul, debandada de pana acum, s-a folosit o statie la care s-a auzit perfect. Dupa cei 3 directori pe care nu-i gaseai niciodata in scoala, dupa ce-si faceau orele la clasa plecau imediat acasa, in sfarsit scoala asta are directori pe care ii intereseaza, chiar vor sa faca lucruri frumoase. Si vorbesc cu noi, parintii, civilizat, nu mai intalnim nasul pe sus si aroganta izvorate din prostie cu care eram mereu intampinati de aia poreclita pe cand era la sc . 9 mutulica. Felicitari, domnule Tudosa si doamna Bilcan!

    DE parinte, postat pe 12-09-2017, la 15:03

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

9
37
41
33
47
25

Extragerea noroc:  9241145

Harta Focsani
   

Social

Comisarul șef de poliție Mirela Chiriac: „Am văzut o stea căzând în Siret, am început să plângem și am spus «Tomiță nu mai e...»”
    Comisar-șef Mirela Chiriac, șef Centru Operațional din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, se numără printre primele femei din poliția vrânceană, de după 1989.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost