VIDEO şi GALERIE FOTO: Polițistul poet Ion Apostu a lansat trei volume de poezii despre iubire
VIDEO şi GALERIE FOTO: Polițistul poet Ion Apostu a lansat trei volume de poezii despre iubire
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi
Vrânceanul Ion Apostu, agent șef principal, lucrător în cadrul Serviciului Cabinet al Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, a lansat ieri, la Biblioteca județeană, trei volume de poezii, ce cuprind peste 500 de poezii dedicate nemărginitei și înălțătoarei iubiri, ce pare să-l inspire cu multă aprindere. Cele trei volume de poezii au fost publicate la editura Salonul literar. Ion Apostu, vrâncean de la Negrilești, admirator al scriitorului consătean Dumitru Pricop, este negreșit un poet de mare sensibilitate și profunzime. La evenimentul de lansare i-au fost alături părinții de la Negrilești, fiul și soția, colegi de suflet  din poliție și, nu în ultimul rând, inspectorul șef al IPJ Vrancea, comisar-șef Remus Nica.
    În cadrul evenimentului au vorbit: Adrian Țiglea, reprezentantul Bibliotecii județene; Culiță Ioan Ușurelu, membru al Uniunii scriitorilor; Radu Borcea, membru al Ligii scriitorilor din Vrancea; Costi Toma, membru al Ligii scriitorilor din Vrancea. Au susținut momente muzicale, pe versurile poetului Ion Apostu, Răduță Bornaz și Răzvan Duță.     Lansarea cărților polițistului-poet Ion Apostu poate fi considerată un eveniment rarisim, după cum și scriitorul Culiță Ioan Ușurelu a spus. Acesta a făcut o scurtă prezentare a celor trei volume și a talentului nebănuit, pe care poetul Ion Apostu îl dezvăluie în versurile sale. „Astăzi, aici și acum se întâmplă un eveniment rarisim în Focșani. Un autor în viață lansează trei cărți deodată. Cărțile sunt atât de frumoase, pentru că sunt toate închinate iubirii. Luciditatea autorului în fața realităților vieții, cu precădere în fața deșertăciunii umane, poate fi catalogată ca o formă de rezistență,  dar și de jalonare a unor evenimente ale existenței noastre, cu precădere cele care aduc în prim plan dragostea cu diferitele ei forme”.
    Poetul Ion Apostu, eminescian în abordare, cuprinde în versurile sale eternul îndrăgostit, considerând femeia treapta supremă pe care poate urca sufletul unui bărbat. În cadrul lansării celor trei volume, Ion Apostu a primit din partea scriitorului și redactorului șef al revistei „Salonul literar”, Culiță Ioan Ușurelu, diploma „Ex ante” și a fost înștiințat că în anul următor va participa direct în finala festivalului „Vrancea Literară”.
    Prin versurile sale, poetul ne aduce parcă în fața ochilor zădărnicia și goliciunea în care am trăi, dacă viața ar fi lipsită de misterul iubirii. Din versurile sale nu lipsește nici perspectiva interioară a unei continue căutări de sine.    „Și câteodată-mi vine să fiu valiză-n gară,
    Un ponosit bagaj, uitat printre peroane,
    Să poată să mă fure... vreo inimă amară,
    Ce n-a găsit un loc... la clasele umane.
   
    Și câteodată-mi vine... să fiu cale ferată
    Să-ncep de nicăieri și fără nici un capăt.
    Aș pune tot ce-i strâmb la ultima erată,
    Și multe alte cele le-aș încuia cu-n lacăt.

    Și câteodată-mi vine... să fiu un călător,
    Cu un bilet pe viață, un veșnic pasager.
    Un rătăcit prin trenuri, prin gări un trecător,
    Ce caută lumina, într-un nocturn mister
   
    Și câteodată-mi vine... a mă găsi pe mine.”

    Din adâncul trăirilor sale, transpuse cu mult har în versuri, Ion Apostu  îndeamnă cititorul să se lase pradă iubirii. Ion Apostu conturează profilul unui mare poet și „avertizează” că nu se va opri aici cu publicarea volumelor de poezii.


 

Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 | Urmatoarea

 

Galerie foto

 

Equanimity
Data: 08-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 08-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 08-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 08-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 08-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 08-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

 

Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 | Urmatoarea

21 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Felicitari tuturor! Felicitari si ziarului MONOTORUL DE VRANCEA,pentru modul in care a prezentat acest eveniment din cultura vranceana!

  DE Cititor, postat pe 08-09-2017, la 00:40

 • Dupa ce"Provincia Europeana Vrancea"se poate mandri ca la IPJ.Vrancea a lucrat o MARE PERSONALITATE POSTDECEMBRISTA mioritica de Tara Vrancei,respectiv comisarul Gicu Avasiloaiei,iata ca IPJ.Vrancea a scos "la inaintare"si un"Godina mioritic de Tara Vrancei".Nu stiu cat de poet este agentul sef Ion Apostu, dar "POETISMUL" ORGANELOR din Provincia Europeana s-a EVIDENTIAT anul trecut, in data de 08.09.2017, cand acestea s-au adunat la Carrefour pentru ca in cinste aniversarii zilei onomastice a d-lui presedinte Marian Oprisan,sa DECRETEZE targul(mun,) Focsani, NOUL Caracal al Romaniei. Din articul nu rezulta ca aceasta lansare de carte,la care a participat si conducerea IPJ.Vrancea a fost dedicat zilei onomastice a d-lui presedinte Marian Oprisan,dar s-ar putea ca la mijloc sa fie o scapare a d-nei jurnalist Monica Popa.In conditiile in care"Provincia Europeana Vrancea" MUSTESTE de CULTURA,iar ca efect al acestei MUSTIRI, mormantul FILANTROPULUI Mr.Gh.Pastia este in PARAGINA,(NOTA: A se vedea "eseul""CIRCARI POLITICO-CULTURALI, MIORITICI DE "PROVINCIA EUROPEANA VRANCEA"",postat in data de 31.08.2017,pe blogul ulisegrosu.blogspot.com),personal, consider ca lansarea celor 3 volume de poezii ale agentului Ion Apostul, va fi benefica pentru CULTURA mioritica de Tara Vrancei. Faptul ca MASCARICIUL POLITIC,Emi Gongu,l-a avansat pe Mr.Gh.Pastia la gradul de GENERAL,se incadreaza perfect in politica de cadre din Provincia Europeana Vrancea. Amintesc in acest sens,ca dl.Gicu Avasiloaei a fost facut,cam la apelul de seara, din subofiter, ofiter, iar apoi pentru MERITELE DEOSEBITE cu care s-a remarcat, impreuna cu procurorul Tarlea Florin in anul 2006,in incercarea de musamalizare a MEGAEXCROCHERIEI de la CUP.Focsani, prin care incepand cu anul 2000,se calculeaza GRESIT in mun.Focsani, pretul la mc de apa si canal, este posibil sa fi contribuit la numirea acestuia ca sef la Politia mun.Focsani. Acelasi comisar Gicu Avasiloaei s-a remarcat si in actiunea de COMPROMITERE a mea ca om, in data de 11.12.2010,dar prin castigarea procesului la CEDO cu Statul Roman in aceasta speta, acesta a "cam dat-o in bara".De asemenea si prim-procurorul Tarlea Florin s-a remarcat in urma cu 10 ani, prin modul in care mi-a anulat "AS-ul din maneca",dar in opinia mea, "scheletele care i-au ramas in dulap",urmare al respective actiuni, in fac INCOMPATIBIL cu calitatea de procuror.

  DE Ulise Grosu, postat pe 08-09-2017, la 07:47

 • ba berbecule, iar ai iesit la interval cu acelasi repertoriu, numai prostii scrii, cand s-a intamplat la Carrefour???

  DE peste bot, postat pe 08-09-2017, la 08:15

 • Si domnul Ulise va lansa o serie de eseuri concepute pe timpul sederii sale la Sf. Nifon,va asteptam cu drag.

  DE Fan klub Ulise, postat pe 08-09-2017, la 08:23

 • Felicitari, Nica! Succes în continuare!

  DE Dan Bratu, postat pe 08-09-2017, la 08:40

 • Felicitari ?i mult succes, stimate domn!

  DE sylvya, postat pe 08-09-2017, la 09:17

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost