Monitorul vine în liceul tău a poposit, ieri, la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia“ din Focşani. Ne-am întâlnit cu mai mulţi băieţi de clasele a  XII-a şi ne-am povestit unii altora întâmplări.
" />
VIDEO şi GALERIE FOTO: Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia“
VIDEO şi GALERIE FOTO: Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia“
„Monitorul vine în liceul tău“
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

  

 

   Campania Monitorul vine în liceul tău a poposit, ieri, la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia“ din Focşani. Ne-am întâlnit cu mai mulţi băieţi de clasele a  XII-a şi ne-am povestit unii altora întâmplări, timp de aproximativ o oră.
   După ce le-am explicat cu ce se mănâncă jurnalismul, am fost supuşi la o sesiune de întrebări. „Cât este salariul?“, „De unde vin informaţiile?“ şi „De ce unele ştiri naţionale nu apar în ziar?“. Unul dintre elevi chiar ne-a luat la rost că nu am publicat în paginile ziarului nostru o ştire despre decesul actorului Ion Lucian. Am fost miraţi şi chiar le-am mărturisit că nu ne aşteptam la o asemenea întrebare. Am răspuns punctual la fiecare întrebare, dezvăluind amănunte despre meseria de jurna-list. Cuantumul salariului a rămas totuşi confidenţial... 
   În paginile ziarului nostru ar vrea să fie mai multe ştiri sportive, în special despre rugby, probabil sportul lor preferat, dar şi despre maşini. Unul dintre adolescenţi ne-a cerut să publicăm cât mai multe articole despre Liceul Pedagogic, însoţite de poze, desigur. „Să ne mai clătim şi noi ochii, că aici suntem doar băieţi“, ne-a lămurit tânărul respectiv, spre amuzamentul colegilor.
Sunt prieteni cu majoritatea profesorilor, dar consilierul educativ este preferatul lor. Ocupă primele cinci poziţii, dacă ar fi să întocmească un top al profesorilor de treabă. Urăsc, şi ei, matematica, motiv pentru care ne-au cerut să facem ceva pentru a fi scoase camerele de supraveghere din sălile de examinare de la Bacalaureat. Din păcate pentru ei, camerele vor rămâne la locul lor, mai mult ca sigur.
După ce termină şcoala nu prea ştiu încotro să apuce, cert este că unii nu se gândesc la însurătoare, iar alţii ar vrea să plece în străinătate. Ştiu că nici acolo nu merg câinii cu colaci în coadă, „dar e mai bine decât la noi“. 
   Ne-au promis că ne dau „Like“ pe Facebook şi ne-au făcut să le promitem că vom publica mai multe ştiri despre Focşani. I-am invitat în redacţia noastră, pentru a vedea pe viu cum se scrie o ştire, iar dacă vor dori, îi vom lua cu noi pe teren. Până una alta, vineri vor merge la Salonul Auto de la Bucureşti, iar noi aşteptăm să ne scrie despre această experienţă.
   Ora s-a încheiat destul de repede, iar la final au susţinut că nu vor să îmbrăţişeze meseria de jurna-list. Dar, niciodată să nu spui niciodată...


Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL21
5
44
48
11
49

Extragerea noroc:  9926601

Harta Focsani
   

Actualitatea

Marian Oprișan: Vă aștept cu inima deschisă pentru a scrie împreună istoria începutului Parcului Mândriei Naționale
Președintele Consiliului Județean Vrancea și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, a lansat o nouă invitație românilor de a participa la acțiunea de plantare a primei serii de stejari, în cadrul Parcului Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria.

POZA ZILEI

Mai bine decât un „câine rău“

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost