VIDEO şi GALERIE FOTO: Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“
VIDEO şi GALERIE FOTO: Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“
Monitorul vine în liceul tău
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

  

 

   O echipă de reporteri ai Monitorului de Vrancea i-a vizitat ieri pe elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ din Focşani. Întâlnirea a fost una benefică pentru ambele părţi, elevii împărtăşindu-ne din temerile şi gândurile lor de viitor, în timp ce reporterii au încercat să-i convingă că meseria pe care o desfăşoară este cea mai frumoasă.

   Niciunul dintre elevii prezenţi ieri nu şi-a declarat intenţia de a urma studiile unei facultăţi de jurnalism dar ne-au spus că mulţi dintre ei fac parte din echipa redacţională a revistei liceului şi că fac asta din pasiune. Au fost interesaţi în mare parte de cum se găsesc subiectele pentru ştiri şi au aflat că pentru a face rost de subiecte noi nu trebuie altceva decât să fii într-o strânsă legătură cu oamenii, să fii alături de ei, să afli ce îi interesează şi să le aduci în paginele publicaţiei informaţia gata şlefuită. Ca şi ceilalţi elevi de la celelalte licee prin care am trecut cu campania intitulată „Monitorul vine în liceul tău“, tinerii s-au arătat interesaţi de ştirile mondene, sportive, de horoscop şi mica publicitate. Ne-au spus că nu mai doresc să vadă în paginile ziarelor atât de multă violenţă şi nici imagini deocheate cu trupuri dezbrăcate aşa cum apar în ziarele naţionale. Mulţi dintre ei, care au trecut de vârsta majoratului au încercat să ne transmită faptul că ţara în care trăiesc nu le mai oferă încredere. La început de drum, se simt abandonaţi de guvernanţi, dezamăgiţi de politicieni despre care spun că îi interesează doar averile proprii. În timp ce unii cred că nu se mai poate face nimic pentru a schimba situaţia, sunt şi tineri cu iniţiativă, care îşi doresc şi cred că lucrurile se pot schimba în bine.
Atât cadrele didactice cât şi colegii lor, cred că dacă ar fi mai multe persoane care să nu-şi fi pierdut încrederea în forţele proprii şi care ar dori să facă mai mult pentru cei din jur, viaţa românilor ar fi alta. Discuţiile dintre reporteri şi elevi, nu au fost unele strict legate de jurna-lism ci au cuprins mai multe domenii interesante.
   Şi chiar dacă ne-au mărturisit că pentru mulţi este mult mai comod să citească Monitorul de Vrancea online, au primit cu bucurie şi au răsfoit până la ultima pagină, ziarele oferite de reporteri.


Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost