VIDEO: Ședință extraordinară la Consiliul Județean
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO: Ședință extraordinară la Consiliul Județean
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi
    Consiliul Județean Vrancea a aprobat, luni, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre privind acoperirea definitivă din excedentul bugetului local al secțiunii funcționare, a deficitului secțiunii de dezvoltare a bugetului local al Unității Administrativ Teritoriale Județul Vrancea, pe anul 2017. La data de 31 decembrie 2017 excedentul bugetului local al secțiunii funcționare a fost în valoare de 33.758.239,96 lei, iar deficitul secțiunii de dezvoltare a bugetului local a fost în sumă de 22.590.853,91 lei. Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 3244/19.12.2017 pentru aprobarea Normelor metodologice privind încheierea exercițiului bugetar al anului 2017, conține la punctul 5.13 “Stabilirea rezultatului execuției bugetului local”, care prevede că în situația în care secțiunea de funcționare și/sau dezvoltare înregistrează deficit, consiliile județene au obligația de a aproba prin hotărâre acoperirea definitivă a deficitului secțiunii funcționare și/sau dezvoltare, după caz. Așa cum rezultă din Ordin, excedentul secțiunii de funcționare rezultă din veniturile secțiunii de funcționare din care se deduc sumele din excedentul anului precedent pentru acoperirea golurilor de casă ale secțiunii funcționare, și din care se scad cheltuielile secțiunii de funcționare. „Deoarece în anul 2017 veniturile secțiunii de funcționare nu au fost completate cu sume din excedentul anului precedent, din veniturile secțiunii de funcționare, în suma de 224.665.795,16 lei, scădem doar cheltulielile de funcționare – în suma de 190.907.555,20 lei, rezultând un excedent în suma de 33.758.239,96 lei. Secțiunea de dezvoltare a înregistrat încasări în suma de 40.448.988,87 lei din care deducem 24.500.000,00 lei, ce reprezintă sume utilizate din excedentul anului precedent, rezultând veniturile anului 2017 în suma de 15.948.988,87 lei; deoarece cheltuielile secțiunii de dezvoltare au fost în suma de 38.539.842,78 lei rezultă că secțiunea de dezvoltare a înregistrat în anul 2017 un deficit de 22.590.853,91 lei“, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
     Specialiștii Consiliului Județean Vrancea au arătat că, în principal, este vorba de achiziții care nu s-au putut face anul trecut la proiectul ”Vrancea Curată”, dar și la alte proiecte de infrastructură. Cu toate acestea, liberalii s-au abținut de la vot. În replică, consilierul social democrat Constantin Guguianu a susținut că liberalii habar nu au cum se construiește un buget al unei instituții publice. De asemenea, directorul Direcției Tehnice și de Investiții din cadrul Consiliului Județean, Romeo Iordache și directorul Direcției Economice din CJ, Dumitru Diță au oferit detalii consilierilor județeni privind proiectele aduse în discuție în cadrul ședinței.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost