VIDEO : Să-L întâmpinăm de la mic la mare pe Hristos!
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
VIDEO : Să-L întâmpinăm de la mic la mare pe Hristos!
”Osana! Binecuvântat este Cel ce vine în numele Domnului!“
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Duminica a șasea din Postul Paștilor, numită Duminica Floriilor, iar în veacurile trecute ”a Florilor“ sau a ”Stâlpărilor“, ne reamintește de intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim, înainte de Patimile Sale. Cu puține zile înainte de această intrare solemnă în orașul sfânt al evreilor, Mântuitorul a vestit ucenicilor pentru a treia și ultima oară patimile, moartea și Învierea Sa și totodată, l-a înviat pe prietenul Său din Betania, Lazăr, cel mort de patru zile, fratele Martei și Mariei.
    În ajunul intrării în Ierusalim, sâmbătă, 8 Nissan, după calendarul iudaic, anul 30 al erei creștine, Mântuitorul, împreună cu cei 12 ucenici ai Săi, revin în satul Betania, unde au fost primiți cu mare bucurie de localnici și unde li s-a pregătit cina în casa lui Simon Leprosul. Aici asistau Lazăr cel înviat, surorile sale Marta, respectiv Maria, cea care a luat ”un alabastru cu mir de mare preț“, l-a turnat pe capul și picioarele lui Iisus, faptă care i-a indignat pe mulți participanți, mai ales pe Iuda, viitorul trădător, care zicea că mirul s-ar fi putut vinde cu un preț bun, iar banii împărțiți săracilor. Mântuitorul le-a replicat că acel mir a fost păstrat pentru îngroparea Sa, cunoscând că, peste șase zile, Maria, va fi una dintre femeile care vor unge cu mir Trupul Său adormit. Tot în aceeași zi, mulți iudei au crezut în Iisus, pentru că s-au convins de realitatea învierii lui Lazăr, fapt care i-a făcut pe arhierei, farisei sau alți membri ai Sinedriului, în frunte cu Caiafa, să hotărască uciderea lui Iisus, dar și a lui Lazăr.
    În ziua următoare, duminică, 9 Nissan, are loc intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim. Locuitorii orașului, îmbrăcați în haine de sărbătoare, purtând cununi de flori sau de frunze pe cap ori buchete de flori și ramuri înverzite în mâini, îi ieșeau în întâmpinare în afara zidurilor, în aclamații și strigăte de bucurie, apoi intrau în cetate, împreună cu cel așteptat și cu însoțitorii lui, într-o impresionantă procesiune.
    Intrarea triumfală a Mântuitorului Hristos în Ierusalim s-a desfășurat cu un ritual diferit. Din relatările Sfinților Evangheliști, aflăm că Iisus, Împăratul păcii, a plecat împreună cu ucenicii Săi, din Betania în satul Betfaghe, de unde a trimis doi ucenici intr-un sat ca să-I aducă o asină cu mânzul ei. Îndeplinindu-I porunca, după ce și-au pus veșmintele pe mânzul asinei, Iisus S-a așezat pe ele și astfel și-a făcut intrarea în Ierusalim. Era întâmpinat de o mare mulțime de oameni care își așterneau hainele în cale ori ținând în mână ramuri de finic (pom care crește în Țara Sfântă) și strigând: ”Osana! Binecuvântat este Cel ce vine în numele Domnului!“. A fost una din rarele manifestări de recunoștință din partea celor care s-au bucurat de binefacerile Domnului, izvorâte din iubirea Sa față de oameni.
    Sărbătoarea Floriilor este considerată ca un preludiu al Sfintelor Pătimiri, dar și ca o poartă spre Sfânta Înviere. După intrarea în Ierusalim și până la Înviere, se vor petrece fapte deosebite care culminează cu moartea și mai cu seamă cu Învierea Domnului, punctul central al operei Sale mântuitoare. Biserica Ortodoxă, împreună cu credincioșii ei, retrăiesc toate aceste fapte prin slujbe speciale, mai ales în seara zilelor de Joi și Vineri din Săptămâna Sfintelor Pătimiri, zile care ne aduc aminte de vinderea, arestarea, judecarea și condamnarea la moarte a lui Iisus, apoi de executarea sentinței, prin răstignire.

        Pr. Andrei-Ionuț Stănilă – Parohia Voetin, Protoieria Focșani II


 

 

9 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Irod cel Mare (n. 74 î.Hr./73 î.Hr., Idumeea - d. 4 î.Hr, Ierihon, Iudeea)de asemenea cunoscut drept Irod ?i Irod I a fost regele Iudeei (între 37 - 4 î.Hr.) În Biblie este men?ionat c? ar fi ordonat uciderea tuturor pruncilor sub 2 ani la Betleem, descris? în capitolul 2 din Evanghelia dup? Matei, eveniment mitologic despre care istoricii sunt de acord c? nu s-a petrecut în mod real Acceptand adevarul biblic, adica evangheliile, inseamna ca Iisus s-a nascut cel mai tarziu in anul 4 i.e.n, anul mortii lui Irod. Deci El nu putea intra in Ierusalim decat cel tarziu in anul 29 e.n. fiind rastignit la varsta de 33 de ani.

  DE orion, postat pe 08-04-2017, la 20:05

 • @"orion"; Stimabile, esti SUPERTARE ca "liber cugetator" AUTODECLARAT, dar in acelasi timp nu pot sa nu te COMPATIMESC pentru GAFA FACUTA, prin faptul ca nu ai stiut ca o retea de calculatoare are un singur "IP". Faptul ca te-ai NERVOZAT si ai trecut la amenintari de "securist-comunist", denota ca ceva nu este in regula cu "PISICUL" tau. Practic, dupa parerea mea, "PISICUL" tau este cam neregulat. Am sesizat ca desi eu am fost foarte clar cu tine, in comentariul postat dimineata, la articolul in care se face vorbire despre primarul Cristi Misaila, tu m-ai ignorat total. Cum noaptea este un sfetnic bun, poate pana maine dimineata, revii la sentimente mai bune in ceea ce priveste persoana mea, deoarece pe amenintarile tale "securisto-comuniste" nu dau nici o "ceapa degerata".

  DE Ulise Grosu, postat pe 08-04-2017, la 20:37

 • @Ulise Grosu EU NU AM POMENIT NIMIC DESPRE VREUN "IP" Dar fiindca veni vorba: du-te in meniul Start. Alege Run si apoi tasteaza cmd. Pe ecran o sa apara o fereastra cu fundal negru. Voi folosi aceasta fereastra pentru a sterge si a inlocui IP-ul. Stergerea IP-ului. Tasteaza ipconfig /release in fereastra aparuta si apasa tasta Enter. Trebuie mai intai sa stergi IP-ul si apoi sa-l inlocuiesti. Inlocuirea IP-ului. Tasteaza ipconfig /renew si apasa tasta Enter. Acum ar trebui sa ai alt IP. Poti face acest lucru de cate ori este nevoie pentru schimbarea IP-ului.Adresa IP Dinamica (Dynamic IP Address): Reprezinta o Adresa IP ce nu este statica si se poate schimba oricand fiind destinata echipamentelor ce nu necesita conexiune permanenta la Internet/Retea. Aceasta adresa IP iti este alocata de catre furnizorul tau de acces la internet (ISP) printr-un Server DHCP. Acest lucru este destinat unui numar mare de clienti ce nu necesita sa aiba aceeasi adresa IP mereu, din mai multe motive. Calculatorul tau va prelua automat o adresa IP cand se conecteaza la reteaua respectiva fara sa fie nevoie sa cunosti detaliile retelei respective privind configurarea. Aceasta adresa IP poate fi alocata oricui utilizeaza o conexiune dial-up, conexiuni Wireless si conexiuni de mare viteza (Hight Speed Internet). Daca ai nevoie de un server email sau un server web, este recomandat sa ai o adresa IP statica. Sau ,mai simplu :foloseste The Onion Router.adica TOR. Nimic nu mai este asa cum stiai tu;esti depasit ,omule.

  DE orion, postat pe 08-04-2017, la 21:24

 • @"orion"; Stimabile. de ce umbli cu cioara vopsita si zici ca-i papagal ? Parca spuneai ca faci alergie la ciorile care se cred condori. Eu am facut deductia aparent logica, ca ceea ce ar fi putut conduce la concluzia ta ca eu "joc la cacealma" si fac "comentarita" si sub pseudonimul "arkan", ar fi fost determinata de faptul ca este posibil, ca unul sau doua comentarii pe care le-am facut, sa le fi facut de la un calculator care are acelasi "IP" cu calculatorul de la care a facut comentarii si postacul "arkan" si nimic mai mult. Eu cred ca tu esti specialist si in DIVERSIUNE nu numai in PRIHOLOGIA MASELOR, dar in relatia cu mine, imi permit sa-ti recomand, "mai usor cu pianul pe scari".

  DE Ulise Grosu, postat pe 09-04-2017, la 07:07

 • Da , o deductie aparent logica, ai dreptate. Pe cand o deductie logica? Esti inginer, nu profesor de recreatie.

  DE orion, postat pe 09-04-2017, la 09:41

 • @"orion"; Stimabile, deoarece deductiile mele logice, in ceea ce-i priveste pe postacii sub pseudonim, nu au o o BAZA SOLIDA, folosesc expresia de "aparent logic". Nu acelasi lucru este valabil si in cazul "ingineriei finaciare de la CUP Focsani", unde tu ai pretins ca "aceasta inginerie finaciara este numai in capul meu" si nici in cazul "PREJUDICIULUI de circa 5 milioane de euro, rezultat in urma FALSELOR procese CUP-ENET", unde din nou tu ti-ai "prins urechile", in ciuda TALMACIRII pe care ti-am facut-o. De o "deductie logica" ai avut parte cand am "STERS pe JOS" cu HABARNISTUL in probleme de producere si distributie a energiei termice, Manole Merchea-Dumnezeu", dupa ce acesta, impreuna cu primarul Cristi Misaila si "eminenta cenusie" din Primaria Focsani, respectiv numitul Cazaciuc Dan, au considerat ca ma vor INTIMIDA cu o JOSNICIE de doi bani. In fapt, cele trei "personalitati" ale momentului din Targul Focsani, prin JOSNICIA pe care au fost capabila sa o faca, nu au facut decat sa deschida "Cutia Pandorei". In acest sens, HABARNISTUL in probleme de producere si distributie a energiei termice, Manole Merchea-Dumnezeu se va alege si cu o PLANGERE PENALA in spetza care priveste cresterea pretrului de productie a Gcal produsa de ENET, ca urmare a modernizarilor facute. PS Aceasta plangere penala nu va fi adresata prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea, Tarlea Florin, despre care cred ca urmare a "scheletelor din dulap" care i-au ramas de la actiunea prin care mi-a fost "anulat AS-ul pe care il aveam in maneca in urma cu peste 10 ani", il face INCOPATIBIL cu calitatea de procuror. Am fost clar, postac "orion"?

  DE Ulise Grosu, postat pe 09-04-2017, la 11:43

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost