VIDEO : Olanda: O echipă de studenți a creat o mașină biodegradabilă din zahăr
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO : Olanda: O echipă de studenți a creat o mașină biodegradabilă din zahăr
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturiCe este realizată din zahăr, poate transporta patru persoane și se deplasează cu 80 km/h? O mașină biodegradabilă ai cărei inventatori susțin că autovehiculul ar putea reprezenta următorul pas către un mod de transport mai ecologic, informează marți Reuters. Mașina electrică ușoară, creată de un grup de studenți olandezi, este realizată din rășină derivată din sfeclă de zahăr și este acoperită cu folii din in cultivat în Olanda.  "Deocamdată, roțile și sistemele de suspensie sunt singurele care nu sunt realizate din biomateriale", a declarat Yanic van Riel, unul dintre dezvoltatorii din echipa TU/Ecomotive din cadrul Universității Tehnologice din Eindhoven.
Structura autovehiculului botezat Lina are un raport durabilitate-greutate similar cu cel al fibrei de sticlă și cântărește doar 310 kg. Prototipul nu a trecut încă de testele de impact deoarece materialul "nu se îndoaie precum metalul, ci se sparge", după cum a explicat liderul echipei, Noud van de Gevel. Nevoia de reducere a poluării din atmosferă și de combatere a schimbărilor climatice a impulsionat companiile producătoare de autovehicule să își îndrepte atenția către proiecte alternative, însă majoritatea necesită încă o cantitate importantă de energie pentru fabricație. "Energia economisită în timpul conducerii mașinii este în prezent cheltuită în faza de producție", a spus van de Gevel.
Echipa TU/Ecomotive intenționează să efectueze testul de impact al modelului Lina la sfârșitul acestui an, după ce primește undă verde de la Autoritatea Rutieră Olandeză, precizează sursa citată.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL38
49
10
1
46
22

Extragerea noroc:  7741593

Harta Focsani
   

Social

Povestea lui Mihăiță, un copil necăjit! SĂ DĂRUIM DIN NOU, DE CRĂCIUN!
Despre Mihăiță mi-a povestit o doamnă cu suflet bun din Panciu. S-a întâmplat așa: stătea la rând într-un magazin din oraș când în spatele ei, un băiețel s-a prăbușit la pământ într-o criză de epilepsie, a crezut ea.

POZA ZILEI

Iarna a venit în zona de munte a Vrancei

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost