VIDEO: Manneken Pis, statuia simbol a Bruxelles-ului, a primit cel de-al 1.000-lea costum
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO: Manneken Pis, statuia simbol a Bruxelles-ului, a primit cel de-al 1.000-lea costum
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi
Manneken Pis, statuia simbol a Bruxelles-ului, reprezentând un băieţel gol urinând într-o fântână, a primit sâmbătă cel de-al 1.000-lea costum, care omagiază o altă atracţie capitalei belgiene, Atomium, informează DPA. Mica statuie din bronz, măsurând 55,5 centimetri, este frecvent îmbrăcată pentru evenimente speciale, din trusoul său făcând parte un tricou galben pentru Tour de France sau un costum verde pentru marcarea zilei Sfântului Patrick.
Costumul cu numărul 1.000, semnat de designerul belgian Jean-Paul Lespagnard, este o haină argintie lucioasă, creată pentru a aduce un omagiu Atomium, un spaţiu expoziţional din nordul oraşului, compus din nouă sfere metalice, care reproduc structura unei uriaşe molecule de fier. Construcţia, realizată pentru Expoziţia Universală de la Bruxelles din 1958, sărbătoreşte, în 2018, 60 de ani de existenţă.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost