VIDEO : INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE cu jurnalistul Thomas Brandl despre şansa producătorilor vrânceni de vinuri de a fi recunoscuţi în străinătate
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO : INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE cu jurnalistul Thomas Brandl despre şansa producătorilor vrânceni de vinuri de a fi recunoscuţi în străinătate
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi
Soiurile autohtone sunt şansa producătorilor vrânceni de vinuri pentru a fi recunoscuţi pe pieţele externe, a spus jurnalistul german Thomas Brandl pentru „Monitorul de Vrancea“. Thomas Brandl a fost unul dintre juraţii care au venit la Focşani pentru Concursul Internaţional de Vinuri– IWCB 2016. Jurnalist şi specialist PR cu 30 de ani de experienţă în industria mondială a vinului, Thomas Brandl este jurat în competiţii internaţionale, ambasador pentru Europa de Est la Concours Mondial de Bruxelles şi, prin agenţia xenos-comm ajută producătorii de vin, în special pe cei din Europa de Est să fie mai cunoscuţi pe piețele externe precum Germania, Marea Britanie, Benelux şi Scandinavia. Într-un interviu pentru „Monitorul de Vrancea“, jurnalistul le recomandă producătorilor de vinuri din Vrancea să investească în promovarea vinurilor şi să se orienteze către soiuri autohtone, care nu sunt cultivate în alte regiuni ale lumii viticole.Reporter : Care este impresia dumneavoastră despre acest concurs de vinuri – IWCB 2016 organizat la Focşani ?
T.B. : Pentru mine a fost prima participare la acest concurs,  deși cunosc România de mulți ani de când vin în țară. Părerea mea generală  despre competiție este foarte, foarte bună, a fost foarte bine organizată și cu mult suflet din partea celor implicați. Desigur, pentru mine, fiind de atâtea ori în țară, dar pentru prima dată în Vrancea, a fost o nouă experiență.

R: Ce ne puteţi spune despre cramele vrâncene după vizitele în podgorii din perioada IWCB ?
T.B. : „Să fiu sincer, nu am știut,  înainte să vin acum, prea multe despre Vrancea. Nu știam că este cea mai mare regiune viticolă din  România, dar am fost foarte impresionat, în special de varietatea deosebită de soiuri  autohtone pe care le cultivați, cum ar fi Şarba și Feteasca neagră. Cred că acestea sunt soiuri pe care mult mai mulți oameni ar trebui să le cunoască în viitor“.R: V-ați întoarce în Vrancea ca turist sau participant la un eveniment al vinului?
T.B. : „Să fiu cinstit, înainte de a veni la concurs anul acesta, am vizitat România timp de 12 zile, mergeam în alte părți, alte regiuni, dar dacă ne vom întoarce anul viitor, desigur, Vrancea va fi în listă deoarece dorim să vedem mai mult din ea“

R : Ce le recomandaţi producătorilor vrânceni de vinuri ?
T.B. : „Sfatul meu pentru viticultorii din zonă, din ținutul Vrancei, ar fi să se concentreze asupra soiurilor autohtone. Sunt soiuri interesante și grozave, pe care nimeni altcineva nu le are și există atât de mult Cabernet, Sauvignon  și Chardonnay în lume, aș zice chiar prea mult, încât sunt șanse mari pentru viitorul vinului românesc, dacă vreți să-l comercializați în afara țării. Concentrați-vă asupra soiurilor deosebite, vinuri  pe care nimeni nu le are, pe care nimeni altcineva nu le poate face. Nu am văzut Fetească neagră în afara României, poate doar în Republica Moldova, dar asta este de fapt  marea voastră specialitate pe care o aveți aici. Bineînțeles, fiind un ținut producător de vinuri albe, România are soiuri autohtone atât de interesante, în special în vinurile albe, am numit deja câteva, și cred că asta vor să o știe consumatori din toată lumea. Asta înseamnă ca România să-și îmbunătățească promovarea peste granițe, atât în vinuri, cât și în turism deoarece este o țară turistică minunată și, din păcate, nu toată lumea o știe“.Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti – IWCB 2016 a fost organizat în perioada 26-29 mai cu susţinerea financiară din partea Consiliului Judeţean Vrancea. La acest concurs au fost trimise 1495 de probe, de la producători din 33 de ţări. Vinurile au fost evaluate de 22 juraţi străini şi 15 juraţi din România. IWCB este cel mai important concurs internaţional de vinuri din Europa de Est, fiind organizat la iniţiativa ONVPV, de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR), sub patronajul OIV, fiind cea de a XIII-a ediţie recunoscută de acest for interguvernamental care grupează 45 de ţări producătoare şi consumatoare de vin din lume. „Cred că prezenţa IWCB în Vrancea nu face altceva decât să deschidă o nouă etapă în preocupările noastre de a pune Vrancea pe harta internaţională a vinului“, a spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. 


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost