VIDEO și GALERIE FOTO: Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a discutat cu primarii vrânceni. Marian Oprișan i-a înmânat un memoriu cu problemele județului

10
7515


Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, a discutat, vineri, cu primarii vrânceni în cadrul unei întâlniri în Sala Mare a Consiliului Județean Vrancea. Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a venit în județ la invitația președintelui Consiliului Județean și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan. Întâlnirea cu primarii din județ a durat circa două ore și au fost discutate aspecte privind Programul Național de Dezvoltare Locală, reforma administrației public, Codul Administrativ, statutul funcționarului public dar și probleme specifice fiecărei localități. La final, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a primit un memoriu din partea președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, cu problemele județului Vrancea care au nevoie de susținerea Ministerului Dezvoltării. „Vrancea este un județ care a avut întotdeauna ambiții mari și știu că de fiecare dată am primit sprijinul dumneavoastră și sunt convins că această colaborare de succes va continua, împreună vom investi în infrastructura care să asigure calitatea vieții cetățenilor din Vrancea. Vă înmânez un memoriu care cuprinde toate problematicile noastre, ale județului Vrancea în raport cu activitățile pe care le coordonați și cu ministerul pe care îl conduceți”, a spus președintele Marian Oprișan.
    Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a arătat că prin PNDL vor fi finanțate, la nivel național, cinci mii de obiective noi în domeniul apă, canal, drumuri, grădinițe, creșe. Vor fi realizate 2500 de creșe și grădinițe, 2000 de școli care necesită autorizație de funcționare. Prioritate la finanțare vor avea și proiectele de alimentări cu apă, inclusiv canalizările, care nu au fost eligibile pe fonduri europene, respectiv pentru localitățile cu mai puțin de două mii de locuitori, dispensarele sau unitățile sanitare. Nu în ultimul rând vor fi finanțate proiectele de infrastructură județeană. Viceprim-ministrul a subliniat că nu vor fi finanțate proiectele despre bazele sportive. „Vrem să finalizăm serviciile de bază iar apoi, dacă la nivelul unei localități, aceste servicii sunt furnizate, să facem și aceste baze sportive”, a spus viceprim-ministrul Sevil Shhaideh.

 Oficialul a explicat că edilii vrânceni au ridicat probleme specifice, care nu țin de competența ministerului pe care îl conduce, dar pe care le va discuta cu ministrul Agriculturii. Este vorba despre zona viticolă, respectiv autorizațiile pe care autoritățile locale ar trebui să le emită la proiectele de reconversie a plantațiilor viticole dar și despre torenții care produc probleme la nivelul județului prin distrugerea infrastructurii și necestitatea realizării unui program care să sprijine autoritățile la corectarea torenților.
    Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a arătat că o noutate propusă prin modificările la statutul funcției publice este introducerea evaluării profesionale care se va realiza la nivel semestrial, însoțită de o testare profesională. „Acolo unde evaluarea profesională nu are condiții îndeplinite pe indicatori de performanță sau la testarea profesională nu a trecut, de exemplu, de nota 5 la un funcționar de execuție sau de nota 7 la un funcționar de conducere i se poate desface raportul de serviciu. Intră în măsura de profesionalizare a profesiei publice”, spus viceprim-ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here