VIDEO: Filmul ”Winchester” propune o poveste cu accente horror inspirată din fapte reale

0
595


Filmul horror „Winchester” este singura premieră lansată la nivel național în cinematografele din SUA și Canada în acest sfârșit de săptămână, situație de care pot profita producțiile care deja rulează și care își pot consolida încasările și pozițiile dominante în boxoffice din această perioadă a anului.
Actrița Helen Mirren, nominalizată de patru ori și câștigătoare a unui premiu Oscar în 2007 pentru rol principal cu filmul „The Queen”, joacă rolul unei bogate văduve, Sarah Lockwood Winchester, moștenitoare a imperiului clădit pe vânzarea celebrelor carabine cu repetiție Winchester. După moartea soțului ei, William Wirt Winchester, în 1881, Sarah devine una dintre cele mai bogate femei din lume, cu o avere estimată la 20 de milioane de dolari (echivalentul a peste 500 de milioane de dolari în prezent), la care se adaugă 50% din acțiunile companiei Winchester. Deși este vorba de un film horror, pelicula este inspirată din fapte reale. Sarah Winchester devine obsedată de faptul că spiritele oamenilor care au murit împușcați cu carabinele Winchester s-au întors să o bântuie și dispune construcția unei vile a secretelor în San Jose, California. Lucrările de construcție au durat 38 de ani. După moartea sa, reședința din San Jose, Winchester Mystery House, a devenit o populară atracție turistică, celebră pentru ciudățenii precum scările care duc spre nicăieri sau coridoarele care dau senzația rătăcirii printr-un labirint. Filmul „Winchester” este regizat de Michael și Peter Spierig, care au semnat și scenariul, iar din distribuție mai fac parte, printre alții, Sarah Snook și Jason Clarke.

La sfârșitul săptămânii trecute, filmul de acțiune „Maze Runner: The Death Cure”, cea de-a treia parte a seriei „Maze Runner”, a debutat direct pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 23,5 milioane de dolari. „The Death Cure”, îl readuce în centrul atenției pe tânărul erou Thomas care, după ce a scăpat din labirint, trebuie să găsească antidotul pentru misterioasa boală mortală „Flare”. Regizorul Wes Ball a coordonat o distribuție din care fac parte Dylan O’Brien, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario și Thomas Brodie-Sangster. Din această serie mai fac parte filmele „The Maze Runner” (2014) și „Maze Runner: The Scorch Trials” (2015).
Celelalte două poziții din topul încasărilor săptămânii trecute au fost ocupate de producțiile ”Jumanji: Welcome to the Jungle” (16,4 milioane de dolari) și respectiv ”Hostiles” (10,2 milioane de dolari).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here