VIDEO : Consiliul Județean a aprobat rectificarea bugetară. Liberalii au votat împotriva alocării de bani pentru protecția copilului și a persoanelor cu handicap
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
VIDEO : Consiliul Județean a aprobat rectificarea bugetară. Liberalii au votat împotriva alocării de bani pentru protecția copilului și a persoanelor cu handicap
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi
Bugetul Consiliului Județean Vrancea și al instituțiilor din subordinea sa a fost  rectificat, ieri în ședință ordinară. Astfel, Consiliul Județean a prins în buget suma de peste 4,6 milioane de lei alocată de Guvernul României, ca urmare a  rectificării bugetului de stat pe anul 2017. Și de această dată, consilierii liberali au votat împotriva acestui proiect de hotărâre, invocând că prin alocarea unor sume de bani pentru organizarea Festivalului Internațional al Viei și Vinului Bachus – 2017 „se face risipă pe tradiții“. Deși consilierii PSD și ALDE au arătat că banii au fost alocați pentru susținerea sistemului de protecție a copilului, susținerea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap și pentru „Programul pentru școli al României”, liberalii au votat împotrivă considerând rectificarea bugetară „inoportună“. Mai mult, consilierii județeni PSD și ALDE au arătat că Festivalul Internațional al Viei și Vinului Bachus este foarte important pentru viticultori care au încheiat contracte comerciale  atât în țară căt mai ales în străinătate. „De fiecare dată, consilierii liberali au votat împotriva proiectelor inițiate de Consiliul Județean, în mare majoritate. Acum, ori v-a murit muza ori nu ați citit documentul și ați găsit o chichiță, suma care va fi alocată prin această rectificare Centrului Cultural Vrancea. O categorisiți ca fiind o risipire de bani. Nu știu ce înțelegeți dumneavoastră prin risipire de bani atunci când este vorba de cultură, pentru că o să urmeze Bachus 2017, iar Centrul Cultural este cel care o să organizeze acest eveniment. Toate manifestările culturale vor fi organizate de Centrul Cultural și nu vorbim aici de spectacole. Vă invit să participați în acest an la Bachus pentru că în anii anteriori nu am văzut colegii liberali să participe la acest eveniment, să vizitați toate standurile ce vor fi organizate și veți constata foarte multe exponate care au legătură numai cu tradițiile, obiceiurile și cultura județului Vrancea“, a afirmat consilierul Constantin Guguianu.

Concursul de vinuri organizat în Vrancea, locul II la nivel național

    Și secretarul județului, Raluca Dan, a precizat că aleșii județeni liberali ar fi trebuit ca înainte să dezbată acest subiect, să ceară aparatului tehnic și de specialitate al Consiliului Județean feed-back-urile pe care  le-a obținut de la evenimentele organizate în anii trecuți. „În ceea ce privește concursul de vinuri și Festivalul Internațional al Viei și Vinului Bachus, pe care Consiliul Județean le organizează în acest an, vreau să vă aduc la cunoștință că o parte din producătorii de vinuri din Vrancea au intrat în contacte economice cu oameni pe care Consiliul Județean i-a adus în Vrancea ca urmare a invitațiilor făcute, persoane cu care au încheiat contracte economice. Inclusiv în China“, a afirmat Raluca Dan. Secretarul județului a arătat că prin intermediul Festivalului Internațional al Viei și Vinului Bachus, Vrancea este așezată pe harta turismului. „Prin intermediul tuturor manifestărilor care se desfășoară în cadrul acestui festival punem județul Vrancea pe o hartă a turismului. Și așa cum oamenii se duc la spectacole gratuite în diferite orașe, la fel și la acest festival vin oameni să asculte muzică, să deguste vinuri acolo unde sunt gratis. Pentru că asta este cel mai important la un astfel de festival, inclusiv participarea la concursul de vinuri este gratis. Trebuie să fiți mândri deoarece concursul de vinuri organizat de Consiliul Județean în Vrancea cu ocazia  Festivalului Internațional al Viei și Vinului Bachus, a ajuns anul trecut pe locul doi la nivel național. Asta înseamnă că acest concurs de vinuri și Festivalul Internațional al Viei și Vinului Bachus au deja un nume“, a precizat secretarul județului, Raluca Dan. Simpozion cu teme istorice, luat în derâdere de liberali


    Liberalii nu s-au sfiit nici să atace modul în care a fost organizat un simpozion cu teme istorice din cadrul „Centenarului Marelui Război – Vrancea Eroică 1917-2017”, consilierul Liviu Bostan susținând că evenimentul nu a avut priză la populație. Asta în condițiile în care la acest simpozion au participat istorici renumiți care au conferențiat despre rolul marelui război în realizarea dezideratului de veacuri al românilor, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. În replică, vicepreședintele Ionel Cel Mare a spus că Bostan, care este profesor de matematică, a participat la un simpozion din care nu a înțeles nimic. „Ați participat la un simpozion din care nu ați înțeles nimic, pentru că nu a fost matematică. Dacă erau trei, patru operații bănuiesc că înțelegeați. Nu faceți aprecieri atunci când nu vă pricepeți“, a spus Ionel Cel Mare. La rândul său, consilierul județean Adrian Atarcicov, care este și profesor de istorie, a declarat că un simpozion pe teme istorice și patriotice nu se măsoară în bani. „Când este vorba de un simpozion, de chestiuni patriotice, nu știu dacă se poate pune problema câți bani se bagă și câți bani rezultă“, a spus Atarcicov. De reținut că, pentru modul în care a fost organizat „Centenarul Marelui Război – Vrancea Eroică 1917-2017”, a vorbit chiar președintele României, Klaus Iohannis, care i-a felicitat pe organizatori. Așadar, nici valoarea istorică a unor evenimente care au schimbat istoria acestei țări și nici patriotismul nu au însemnat și nu înseamnă nimic pentru liberali vrânceni.

Rectificarea bugetară a avut loc. Bani pentru copiii instituționalizați

    Cu toată opoziția liberalilor, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului Consiliului Județean Vrancea și al instituțiilor din subordinea sa. Este vorba de prinderea în buget a sumei de peste 4,6 milioane de lei pentru: susținerea sistemului de protecție a copilului – 1,531 milioane lei; susținerea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap – 1,777 milioane lei; „Programul pentru școli al României” conform HG nr. 640/2017 – 1, 354 milioane lei. De asemenea, Direcția Tehnică și Investiții a propus modificarea Programului privind necesarul  de fonduri pentru activitățile de întreținere și modernizare a drumurilor județene pe anul 2017.
    Consilierii județeni au ținut un moment de reculegere pentru Viorel Nica, tatăl colegului lor George Claudiu Nica. Viorel Nica a murit luni seară, la Spitalul Județean Focșani, unde a ajuns după ce a căzut dintr-o căruță.

 

 

8 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Misaila cu PSD-istii lui si in tabara cealalta vrajitoarea cea rea de la PNL ? Daca taote proiectele de la primarie sunt contestate de opozitie este din ce in ce mai clar ca ele sunt cu semnul intrebarii,au o mare problema de incredere si sunt suspecte de coruptie sau nerealizare.Nu mai veniti cu jumatati de adevaruri ca apoi sa o faceti pe lupul moralist.Se vede din Maramures sau Mehedinti ca in Vrancea ultimilor ani ,toate proiectele contestate sau necontestate de PNL apartin in exclusivitate PSD su AU FOST UN FIASCO GENERAL.Starea jalnica a Focsaniului denota o mare lipsa de pregatire manageriala si nepasare a tuturor primarilor de pe scaun.

  DE ,,, postat pe 21-09-2017, la 07:34

 • Era vorba de Consiliul Judetean....

  DE Eu, postat pe 21-09-2017, la 07:41

 • Eu cu partidul meu votez doar contra, pentru ca am ales in el doar oameni, pe care abia mai pot sa ii platesc ca nu se mai vand plasticele asa de bine. PNL-ul meu e doar al meu clarr?

  DE Stefan primar de focsani, postat pe 21-09-2017, la 07:42

 • @"Stefan primar de focsani"; Stimabile, dupa ce MASCARICII POLITICO-CULTURALI "liberali", Bostan Liviu, Tanase Nicu si Irimia Cristi au SALVAT "INCULTURA" mioritica de "Provincia Europeana Vrancea", "independentul" Emi din CL Focsani si nu Yeti-OMUL ZAPEZII, l-a avansat pe MAIORUL Gh.Pastia la gradul de GENERAL, pentru ca asa a vazut el seful de partid al fratelui geaman, dl.Cel Mare Ionel, care a fost avansat de la invatator de Mahriu, Taratu si Petreanu la gradul plutonier apoi GENERAL, pe mine nu ma mira nimic din ceea ce se petrece in "Provincia Europeana Vrancea".

  DE Ulise Grosu, postat pe 21-09-2017, la 09:06

 • Stimabile Consiliu Judetean,sunteti atat de mici in personalitate incat avem nevoie de o lupa la ziar sa va vedem pe voi si proiectele! Sunteti incapabili sa gestionati situatia dezastrului de Focsani -mare capitala a banchetelor si festivalurilor cu betivi.Urbea noastra arata ca Mexicul dupa cutremurul de 7 grade,avem gropi in asflat,gropi pe strazi,multe gropi pe trotuare,gropi la spital in parcari,oriunde te uiti ,Focsaniul e o groapa ,unde cad asteroizi.Voi dati bani la tigani,la asistatii sociali ,peste 100000 de oameni adica jumatate din populatia judetului.Doar aveti nevoie de voturi la alegerile de peste 2 ani...de carpit strazile???când?? sau va "cârpim "noi una in moaca voastra de tantalai!???mincinosilor

  DE catalin J, postat pe 21-09-2017, la 09:21

 • Marete planuri, mari cheltuieli;rezultat, vacs(vax) albina.

  DE orion, postat pe 21-09-2017, la 09:44

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost