VIDEO: “Manu, păpușa fără picioare” a devenit o domnișoară care merge pe tocuri cu ajutorul protezelor de la Theranova
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
VIDEO: “Manu, păpușa fără picioare” a devenit o domnișoară care merge pe tocuri cu ajutorul protezelor de la Theranova
Voteaza :

Articolul a primit 6 voturi
    Povestea Emanulei Grosu este una pe cât de tristă, pe atât de optimistă. Este povestea unei fetițe care s-a născut cu o boală rară, dar care a luptat și care, ajutată de oameni cu suflet mare și de Centrul de Protezare și Ortezare Theranova Oradea, a ajuns o domnișoară elegantă, care merge pe tocuri.
    În 2008, ziarul BIHOREANUL prezenta cazul Emanuelei Grosu, o fetiţă de numai 10 ani din Tufeni, judeţul Brăila, care suferă de o boală extrem de rară: deficit congenital de antitrombină III, afecţiune care îi face sângele din tot corpul să se coaguleze. Pe când avea doar şase ani, boala i s-a accelerat, iar medicii au fost nevoiţi să îi amputeze ambele picioare până la genunchi. După ce medicii i-au amputat picioarele ca să îi salveze viaţa, Emanuela a primit primul set de proteze la o clinică din Bucureşti. „Nu s-a obişnuit cu ele. O deranjau şi nu putea să umble bine", povesteşte mama ei. Tehnicienii de la Theranova au aflat de caz şi au chemat-o pe fetiţă la Oradea. Aici, specialistul Valentin Tocuţ, care a ajutat victimele cutremurului din Haiti, s-a ocupat de micuţă.    În scurt timp, Manu umbla din nou. „După ce a primit protezele a mers în fiecare zi la şcoală şi se juca cu copii", spune mama ei.
    Fetiţa a avut apoi nevoie de alte perechi de proteze, deoarece a suferit alte operații și a crescut. Dar oamenii cu suflet mare și specialiștii de la Theranova i-au sărit mereu în ajutor. „De-a lungul anilor, mulți oameni m-au întrebat cum de pot să merg și să am grijă de mine având proteze la ambele picioare. Nu știu răspunsul, dar e clar că oamenii ca mine sunt puternici, răbdători și speră. Fără protezele de la Theranova aș fi iar blocată într-un scaun cu rotile, neputând face nimic. Mulți oameni au muncit din greu pentru ca eu să fiu fericită și să pot merge. Vreau să le mulțumesc tuturor din inimă pentru eforturile lor“, spune Emanula Grosu.

Centrul Medical de Protezare și Ortezare Theranova ajută oamenii să-și recapete mobilitatea și să revină la o viață normală!
        Contactați-i cu încredere!
http://theranova.ro/
https://www.facebook.com/theranova.ro/

        Totul despre Theranova puteți (re)citi accesând http://bit.ly/2F1fvo6

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Inedit

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Pe aicea nu se trece”, IMNUL VRÂNCENILOR, compus de interpretul Alin Stoica
     Interpretul de muzică populară din Vrancea, Alin Stoica, în vârstă de 24 de ani, originar din comuna Ploscuțeni, dar stabilit în Focșani, a lansat zilele acestea o piesă dedicată eroilor ce și-au sacrificat viața pe câmpul de luptă de la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost