VIDEO : Focșăneanul Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
VIDEO : Focșăneanul Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Noul Guvern, propus de PSD-ALDE, are în componență 26 de miniștri, dintre care doi dețin și funcția de vicepremier.
    Miniștrii propuși de PSD:
Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și al Fondurilor Europene — Sevil Shhaideh, viceprim-ministru
Ministrul Economiei — Alexandru Petrescu
Ministrul pentru Românii de Pretutindeni — Andreea Păstârnac
Ministrul delegat pentru Fonduri Europene — Mihaela Virginia Toader
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene — Ana Birchall
Ministrul Afacerilor Interne — Carmen Daniela Dan
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale — Petre Daea
Ministrul Apărării Naționale — Gabriel Leș
Ministrul Culturii și Identității Naționale — Ionuț Vulpescu
Ministrul Educației Naționale — Pavel Năstase
Ministrul Cercetării și Inovării — Șerban Constantin Valeca
Ministrul Finanțelor Publice — Viorel Ștefan
Ministrul Justiției — Florin Iordache
Ministrul Apelor și Pădurilor — Adriana Petcu
Ministrul Muncii și Justiției Sociale — Lia Olguța Vasilescu
Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale — Augustin Jianu
Ministrul Sănătății — Florian Bodog
Ministrul Tineretului și Sportului — Marius Alexandru Dunca
Ministrul Transporturilor — Răzvan Alexandru Cuc
Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social — Gabriel Petrea
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat — Florin Nicolae Jianu
Ministrul Turismului — Mircea Titus Dobre

Miniștrii propuși de ALDE:
Ministrul Mediului — Daniel Constantin, viceprim-ministru
Ministrul Afacerilor Externe — Teodor Meleșcanu
Ministrul Energiei — Toma Petcu
Ministrul pentru Relația cu Parlamentul — Grațiela Gavrilescu.

    Premierul desemnat Sorin Grindeanu a declarat, marți, în urma ședinței Comitetului Executiv al PSD, în cadrul căreia au fost stabiliți membrii viitorului Guvern, că Executivul va fi unul politic, format în baza coaliției PSD-ALDE, dar că activitatea acestuia nu va fi una politică, ci axată pe administrarea țării, scrie AGERPRES. La rândul său, președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat marți că își asumă întreaga răspundere pentru noua echipa guvernamentală.
    Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că programul de miercuri al Parlamentului include audierea în Comisiile de specialitate a candidaților propuși pentru funcția de ministru, urmată de prezentarea programului de guvernare, dezbateri și votul de învestitură, precizează AGERPRES.Ministrul Gabriel Petrea este focșănean, absolvent al Colegiului Național Unirea

    Gabriel Petrea este președintele Tineretului Social Democrat (TSD).  La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, a fost ales deputat din partea PSD, în circumscripția electorală nr. 42 București. Face parte din Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale a Camerei Deputaților, conform site-ului www.cdep.ro. A fost viceprimar la Primăria Sectorului 6 București (2012-2015) și consilier local la Primăria Sectorului 6 București (2016).
    Gabriel Petrea este focșănean, absolvent al Colegiului Național Unirea, iar după terminarea studiilor a rămas în București. „M-am născut pe 30 octombrie 1984, la Focşani, judeţul Vrancea. Părinţii m-au crescut într-un spirit constructiv, urmărind mereu obţinerea de rezultate concrete. Cea mai importantă lecţie de viaţă pe care am învăţat-o a fost: niciodată nu judeca doar efectul, ci caută cauza, mai ales când cineva greşeşte faţă de tine. Am avut norocul să mă nasc într-o familie echilibrată, fondată pe încredere şi respect reciproc. Familia mi-a fost alături mereu, acordându-mi sprijinul de care aveam nevoie pe plan emoţional, social şi profesional. Prietenii şi amintirile pe care le impărtăşim sunt de nepreţuit, ei fiind cei care m-au învăţat că o societate puternică se bazează pe un grup puternic de prieteni.
    Am urmat cursurile celui mai bine cotat liceu din Focşani - Colegiul Naţional Unirea. M-am orientat către ştiinţele exacte şi m-au atras în mod deosebit concursurile de profil, participând cu succes la olimpiadele naţionale de fizică. Fizica m-a învăţat că pentru a înţelege o reacţie trebuie să înţeleg mai întâi relaţiile dintre componente şi modul în care interacţionează. În anul 2003 am fost admis ca bursier în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare Bucureşti, Universitatea Politehnica Bucureşti, concentrându-mă pe reţelistică şi programare. În completarea vieţii academice, am simţit nevoia să mă implic mai mult în societate, implicându-mă ca voluntar într-o serie de proiecte. Am muncit mult, am învăţat enorm, încercând să îmi găsesc un drum în viaţă  şi prin ceea ce fac să încerc să influentez pozitiv lucrurile sau oamenii din jurul meu
“, se arată pe gabrielpetrea.ro. 

 

2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • vai , nu e talvar ministru ! cum se poate asa ceva ?acum se supara si plleaca ! sau ramane si face prraf invatamantul vrancean ...

  DE focsanean, postat pe 04-01-2017, la 07:47

 • @"focsanean"; Basescu a pretins ca deputatul Angel Talvar ar fi si angajat al SERVICIILOR si pe cale de consecinta, Dragnea nu l-a mai cooptat in guvern. Dupa ce dl.Marian Oprisan a dat posibilitatea presei sa-l surprinda pe prm-ministrul desemnat fumand in biroul lui Dragnea, o fi starnit anumite suparari.

  DE Ulise Grosu, postat pe 04-01-2017, la 08:42

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost