Vicepreședintele PSD Marian Oprișan: Orban șifonează blazonul PNL!
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Vicepreședintele PSD Marian Oprișan: Orban șifonează blazonul PNL!
Vicepreședintele PSD Marian Oprișan: Orban șifonează blazonul PNL!
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Vicepreședintele PSD și totodată președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, condamnă ieșirile liderului PNL, Ludovic Orban, care și-a instigat colegii la violență împotriva social democraților, cerându-le acestora „să dea cu parul“ în aleșii PSD. „În calitate de vicepreședinte al Partidului Social Democrat, dar și de președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, condam cu fermitate ieșirile politice ale președintelui PNL Ludovic Orban care, la Consiliul Național al PNL, și-a instigat la violență colegii, spunându-le acestora că vrea să vadă: «fiecare lider judeţean (PNL n.r.) cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate». Un astfel de limbaj nu ar trebui să se mai regăsească în clasa politică din România și cred că asemenea derapaje ar trebui sancționate de toți cei care cred, cu adevărat, în democrație și în existența unui stat de drept!“, se arată într-un comunicat transmis de liderul social democrat. 
Marian Oprișan mai arată că, prin astfel de declarații, Ludovic Orban continuă tradiția nefericită a fostului președinte al României Traian Băsescu, care în campania electorală din 2004 transmitea că „ne vedem la țepe, în Piața Victoriei!“ și „10 ani de zile românii au cam fost trași în țeapă“, prin tăieri de salarii cu 25%, prin închiderea de școli și spitale etc. „Declarația anti-europeană a lui Ludovic Orban șifonează blazonul pe care liberalii se străduiesc să îl construiască în jurul PNL și arată românilor fața adevărată a acestui partid. Să nu uităm că la alegerile din perioada interbelică, liberalii erau celebri pentru violențele comise. De exemplu, la alegerile din 1922, reprezentanții partidelor de opoziție au strigat în cor «teroare şi furt de urne!». Este o iluzie să credem că astfel de lucruri reprezintă doar un simplu derapaj la Ludovic Orban ci, mai degrabă, cred că toți oamenii politici responsabili trebuie să facă front comun și, prin atitudini publice, să condamne instigările la violență venite din partea unui șef de partid. Tribuna unui partid politic nu este scena pe care un trubadur își etalează, nefericit, talentele!“, se mai arată în comunicat.
Marian Oprișan mai crede că, probabil, Orban a învățat din istorie și de la Băsescu că atunci când nu ai soluții... dai țepe sau ghioage! „Ca și la Băsescu, nu am văzut la Orban vreo soluţie, vreo propunere constructivă! Nimic! Doar instigări la ură și la dezbinare, iar această strategie a fost catalogată plastic de către Cristian Tudor Popescu, pe care îmi permit să îl citez aici: «cum se apropie urna, Băsescu mângâie pe burtă turma»“, mai susține liderul social democrat.
Marian Oprișan mai crede că acest tip de comportament reprezintă doar trecutul neonorant al politicii din România și încheie cu câteva versuri ce erau folosite în campaniile electorale din perioada interbelică. „Experiența pe care am dobândit-o îmi permit să apreciez faptul că acest tip de comportament reprezintă doar trecutul neonorant al politicii din România, un trecut de multe ori pătimaș care a generat și sloganuri politice, precum următorul: Măi Danilă, măi oltene / Tu de beţe nu te teme/ Cînd ridici tu ghioaga-n sus / Toţi liberalii s-au dus. Așa să îmi ajute Dumnezeu!“, potrivit vicepreședintelui PSD, Marian Oprișan.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost