Veterinarii vrânceni se tem de apariția gripei aviare
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Veterinarii vrânceni se tem de apariția gripei aviare
Veterinarii vrânceni se tem de apariția gripei aviare
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Veterinarii vrânceni îi sfătuiesc pe proprietarii de păsări din județ să aplice mai multe măsuri de biosecuritate pentru a preveni apariția gripei aviare. Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea a transmis informări către toate primăriile din județ pentru a anunța crescătorii și deținătorii de păsări despre măsurile de biosecuritate care trebuie luate în gospodăriile populației. Veterinarii arată că având în vedere situația epidemiologică actuală la nivelul Uniunii Europene privind evoluția influenței aviare precum și prognozele epidemiologice pentru începutul anului 2018, factorul principal de transmitere si propagare virală rămâne, în continuare, migrația păsărilor salbatice, cu precădere a speciilor de apă (palmipede). Specialiștii spun, printre recomandările transmise populației, că păsările trebuie menținute în interiorul curților, fără a fi lăsate libere în afara acestora, perimetrul din interiorul curții la care au acces păsările să fie cât mai restrâns, hrănirea păsărilor se va face în spații închise sau acoperite la care nu au acces păsările sălbatice; furajul folosit va fi depozitat în spații închise evitându-se accesul păsărilor sălbatice inclusiv al „speciilor punte” precum vrăbii, ciori, porumbei, coțofene. Veterinarii recomandă separarea palmipedelor în alt adăpost față de restul păsărilor în cadrul gospodăriei precum și interzicerea accesului palmipedelor la amenajări hidrologice naturale sau artificiale (lacuri, bălți, etc). „Accesul acestora la amenajări hidrologice private se va face doar în cazul în care administratorul sau proprietarul amenajării hidrologice poate asigura o protecție adecvată care să restricționeze orice posibil contact cu păsările sălbatice libere. Orice modificare în statusul de sămnătate al păsărilor (îmbolnăviri bruște, lipsa consumului de apă și furaj, mortalitate, etc) va fi notificată medicului veterinar de liberă practică concesionar și DSVSA județeană”, precizează informarea veterinarilor.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost