Vaticanul a prezentat marți un organism consultativ format doar din femei
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Vaticanul a prezentat marți un organism consultativ format doar din femei
Vaticanul a prezentat marți un organism consultativ format doar din femei
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi


    Vaticanul, mai degrabă caracterizat prin reprezentarea sa redusă de către femei, a prezentat, marți, un nou organism consultativ 100% feminin, în ajunul Zilei Internaționale a Femeii, informează France Presse. Papa Francisc și toți funcționarii Curiei (guvernul Vaticanului), aflați în retragere spirituală pentru o săptămână într-un mic sat la sud de Roma, nu au asistat la această prezentare.
Cardinalul italian Gianfranco Ravasi, președintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, a anunțat în sala de presă a Vaticanului acest organism consultativ compus din 37 de femei active, de naționalități și chiar de credințe diferite. "Până de curând, nu am avut nicio femeie într-o funcție de conducere în cadrul Consiliului Pontifical pentru Cultură", a admis el. Dar a dat asigurări că exercițiul nu este în niciun fel "cosmetic": femeile vor fi prezente în toate activitățile ministerului său, contribuind cu "privirea lor feminină".
Ravasi l-a citat pe scriitorul englez Joseph Conrad: "Este foarte dificil să fii femeie, pentru că acest lucru constă, în esență, în a avea de-a face cu bărbați". "Și o spun eu, a avea de-a face cu preoții este chiar mai rău!", a adăugat cardinalul. Organismul consultativ, născut în urmă cu doi ani, dar prezentat abia marți pentru a oferi proiectului timp să se maturizeze, se va reuni de trei ori pe an.
Coordonatoarea sa, Consuelo Corradi, profesor universitar, a spus că discursul nu va fi unul ''ideologic". "Dorința noastră este de a vorbi despre teme universale privite din punctul de vedere al femeilor", a spus ea. Consiliul o include, de exemplu, pe teoloaga iraniană musulmană Shahrazad Houshmand. Miercuri, un simpozion privind contribuția femeilor la pacea în lume va avea loc, de asemenea, pentru al patrulea an la Vatican și va da cuvântul unor femei catolice care luptă împotriva sclaviei sexuale sau au un rol activ în educația refugiaților ori în accesul la îngrijire al persoanelor nevoiașe. 


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

Un tânăr de 24 de ani din Vrancea A MURIT, iar o adolescentă a fost rănită, în urma unui accident la Constanța
Florin Alexandru L., un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumitrești, a murit, iar o adolescentă de 17 ani a fost rănită, după ce maşina în care se aflau a intrat duminică dimineață într-un autobuz oprit la o trecerea pentru pietoni.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost