Vaticanul a prezentat marți un organism consultativ format doar din femei
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Vaticanul a prezentat marți un organism consultativ format doar din femei
Vaticanul a prezentat marți un organism consultativ format doar din femei
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi


    Vaticanul, mai degrabă caracterizat prin reprezentarea sa redusă de către femei, a prezentat, marți, un nou organism consultativ 100% feminin, în ajunul Zilei Internaționale a Femeii, informează France Presse. Papa Francisc și toți funcționarii Curiei (guvernul Vaticanului), aflați în retragere spirituală pentru o săptămână într-un mic sat la sud de Roma, nu au asistat la această prezentare.
Cardinalul italian Gianfranco Ravasi, președintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, a anunțat în sala de presă a Vaticanului acest organism consultativ compus din 37 de femei active, de naționalități și chiar de credințe diferite. "Până de curând, nu am avut nicio femeie într-o funcție de conducere în cadrul Consiliului Pontifical pentru Cultură", a admis el. Dar a dat asigurări că exercițiul nu este în niciun fel "cosmetic": femeile vor fi prezente în toate activitățile ministerului său, contribuind cu "privirea lor feminină".
Ravasi l-a citat pe scriitorul englez Joseph Conrad: "Este foarte dificil să fii femeie, pentru că acest lucru constă, în esență, în a avea de-a face cu bărbați". "Și o spun eu, a avea de-a face cu preoții este chiar mai rău!", a adăugat cardinalul. Organismul consultativ, născut în urmă cu doi ani, dar prezentat abia marți pentru a oferi proiectului timp să se maturizeze, se va reuni de trei ori pe an.
Coordonatoarea sa, Consuelo Corradi, profesor universitar, a spus că discursul nu va fi unul ''ideologic". "Dorința noastră este de a vorbi despre teme universale privite din punctul de vedere al femeilor", a spus ea. Consiliul o include, de exemplu, pe teoloaga iraniană musulmană Shahrazad Houshmand. Miercuri, un simpozion privind contribuția femeilor la pacea în lume va avea loc, de asemenea, pentru al patrulea an la Vatican și va da cuvântul unor femei catolice care luptă împotriva sclaviei sexuale sau au un rol activ în educația refugiaților ori în accesul la îngrijire al persoanelor nevoiașe. 


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Actualitatea

Serviciu de permanenţă la sediul primăriilor din cauza CODULUI PORTOCALIU de viscol
    Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri, 17 ianuarie a.c., o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 17 ianuarie, ora 18.00 – 18 ianuarie, ora 20.00, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost