Unii copaci riscă să nu se poată adapta la timp pentru a supraviețui schimbărilor climatice (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Unii copaci riscă să nu se poată adapta la timp pentru a supraviețui schimbărilor climatice (studiu)
Unii copaci riscă să nu se poată adapta la timp pentru a supraviețui schimbărilor climatice (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

În Elveția, nu doar ghețarii din zonele muntoase se luptă să țină pasul cu evoluția rapidă a schimbărilor climatice, ci și molidul norvegian sau fagul european, conform unui studiu publicat joi, citat de agenția Xinhua. Această problemă prezintă riscuri pentru sectorul forestier din Elveția și alte țări europene, care se bazează pe lemnul de molid, se arată în studiul realizat de Institutul Federal Elvețian de Cercetări asupra Pădurilor, Zăpezii și Peisajului (WSL).
Conform analizei, aceste riscuri ar putea fi diminuate dacă s-ar pune mai mare accent pe exploatarea bradului argintiu și pe utilizarea molidului norvegian din zone de creștere cu climă mai caldă. "Schimbările climatice determină creșterea temperaturilor și scăderea precipitațiilor în pădurile din Elveția", arată institutul în raport. Capacitatea de adaptare pe care o prezintă astăzi copacii la modificarea condițiilor de climă este crucială pentru pădurile din viitor, subliniază documentul.
Rezultatele recente, publicate în jurnalul "Global Change Biology", au o mare însemnătate în practica forestieră, mai arată WSL. O echipă de oameni de știință condusă de Caroline Heiri a analizat pentru prima dată riscul indus de schimbările climatice asupra celor mai importante trei specii de copaci din sectorul forestier și industria lemnului din Elveția, molidul norvegian, bradul argintiu și fagul european.
Specialiștii au realizat studiul în cadrul programului de cercetare "Pădurile Schimbările Climatice" desfășurat de Biroul Federal Elvețian pentru Mediu și WSL. Pe baza scenariilor climatice, echipa de cercetători a estimat că populațiile de copaci riscă să fie insuficient adaptate la proiecțiile climatice realizate până la sfârșitul secolului 21.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL46
22
47
43
27
28

Extragerea noroc:  9442301

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Singura școală de formare a subofițerilor sanitari din țară funcționează la Focșani
Elevii claselor a XI-a și a XII-a ai Liceului Tehnologic G.G. Longinescu au fost vizitați, ieri, de cadre militare din cadrul garnizoanei Focșani.

POZA ZILEI

Un pompier salvează o pisică dintr-un bazin de pe fosta platformă Mopaf

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost