Un tânăr vrâncean, care anul trecut a omorât în bătaie un adolescent, condamnat la doar 4 ani și 6 luni închisoare!
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Un tânăr vrâncean, care anul trecut a omorât în bătaie un adolescent, condamnat la doar 4 ani și 6 luni închisoare!
Un tânăr vrâncean, care anul trecut a omorât în bătaie un adolescent, condamnat la doar 4 ani și 6 luni închisoare!
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Magistrații Tribunalului Vrancea l-au condamnat la 4 ani și 6 luni închisoare pe un tânăr din Ploscuțeni, care la începutul lunii septembrie anul trecut l-a bătut pe un adolescent de 16 ani, acesta din urmă fiind găsit mort într-un șanț. Potrivit portalului instanțelor de judecată, în acest caz nu a fost semnat acord de recunoaștere a vinovăției.
„Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere (...) condamnă pe inculpatul R(...) Alexandru Cosmin, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Focșani, la pedeapsa de 4 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. (...) interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor (...), respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a comunica cu ori de a se apropia de membrii familiei victimei și anume părțile civile (...), pe o durată de 3 ani (...) interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b și n C. pen., de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii. (...) menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul R(...) Alexandru Cosmin. (...) deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului perioada reținerii din 02.09.2017 și a arestării preventive de la 03.09.2017 la zi. (...) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul R(...) Alexandru Cosmin, (...), în sensul informării inculpatului că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic“, este decizia magistraților.
De asemenea, tânărul trebuie să achite și daune materiale și morale rudelor celui decedat. Decizia nu este definitivă. „(...) admite acțiunea civilă formulată de Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea și în parte acțiunea civilă formulată de celelalte părți civile și obligă pe inculpat să plătească despăgubiri civile după cum urmează: - părții civile M(...) Laurențiu (...) suma de 13.200 lei cu titlu de daune materiale; - parții civile M(...) Laurențiu (...) suma de 10.000 euro în echivalent lei la data plății, părților civile M(...) Bianca și M(...) Felix suma de câte 5.000 Euro în echivalent lei la data plății pentru fiecare și părților civile M(...) Emanuel, M(...) Iosif, B(...) Geanina, M(...) Marius și M(...) Laurențiu (...) suma de câte 3.000 Euro în echivalent lei la data plății pentru fiecare cu titlu de daune morale; - părții civile Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea suma de 87,20 lei cu titlu de daune materiale. Respinge, ca nefondate, celelalte pretenții civile formulate de părțile civile (...) obligă pe inculpat să plătească statului cheltuieli judiciare avansate de acesta, în sumă de 3.500 lei, din aceste cheltuieli avansate de stat suma de 2.078 lei reprezintă taxa pentru raportul de expertiză medico-legală (autopsie). Constată că inculpatul a fost asistat de avocat ales în faza camerei preliminare și în faza judecății. (...) Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11.05.2018“, este decizia instanței de judecată.

Adolescentul a fost lovit în zona cervicală

În acest dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au dispus trimiterea în judecată a principalului suspect, Alexandru Cosmin  R., de 19 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
Conform rechizitoriului, la data de 1 septembrie 2017, în timp ce se afla pe un drum judeţean din comuna Ploscuţeni, inculpatul a alergat după victimă şi a lovit-o pe aceasta în zona cervicală, împrejurare în care victima a căzut pe asfalt. Aceasta a fost lovită şi după ce a căzut, cu pumnii şi picioarele în spate şi cap, apoi a fost abandonată în şanţul din dreptul unui imobil, unde a fost găsită în dimineaţa zilei de 2 septembrie.
Din anchetă a rezultat că inculpatul şi victima se cunoşteau, iar între cei doi au mai existat incidente, unele dintre ele violente, starea conflictuală culminând în seara zilei de 1 septembrie 2017. La data amintită, victima mergea pe o stradă din comună, iar pe drum s-a întâlnit cu doi colegi de şcoală şi cu o altă persoană. Grupul şi-a continuat deplasarea, iar la un moment dat pe lângă ei a trecut o maşină în care se afla inculpatul. La solicitarea acestuia, şoferul maşinii a încetinit şi apoi a oprit maşina. Inculpatul s-a dus către victimă, iar când adolescentul l-a văzut pe inculpat a luat-o la fugă. Inculpatul a fugit după el şi în aproximativ 50 de metri l-a prins pe băiatul de 16 ani, pe care l-a lovit în zona cervicală, rupându-i practic gâtul.
La un moment dat, în zonă a apărut o maşină, moment în care şoferul autoturismului din care a coborât inculpatul a realizat că pot exista martori la incident, victima fiind căzută în mijlocul străzii. Prin urmare, șoferul a coborât din autoturism, a luat victima şi a mutat-o pe marginea drumului, în apropierea şanţului. Apoi, şoferul şi inculpatul au plecat. Au plecat şi cei trei tineri cu care se afla victima, speriați fiind de cele întâmplate.
După ceva timp, inculpatul şi şoferul au revenit în zona în care tânărul de 16 ani a fost lovit, dar nu l-au mai găsit pe acesta pe marginea drumului. Ei au crezut că băiatul de 16 ani s-a ridicat şi a plecat, motiv pentru care şi ei și-au continuat deplasarea.

Trupul neînsufleţit al victimei, găsit în ziua următoare

Trupul neînsufleţit al băiatului de 16 ani a fost găsit a doua zi  dimineaţa, în jurul orei 7.00, de către o persoană din localitate care îşi ducea vaca la păscut. Oamenii, care iniţial au crezut că băiatul a băut şi nu a mai putut ajunge acasă, şi-au dat seama că lucrurile stau altfel şi au dat imediat alarma. La faţa locului a ajuns un echipaj medical, dar şi mai mulţi poliţişti pentru a efectua cercetarea la faţa locului. În aceeaşi zi, anchetatorii au ajuns şi la principalul suspect, care după audieri a fost reţinut şi apoi arestat preventiv.
Tânărul de 19 ani a recunoscut fapta. A spus că a lovit victima de două ori, negând că a mai lovit-o şi după ce aceasta a căzut. El a adăugat că nu a realizat intensitatea loviturilor pe care i le-a aplicat victimei.
Băiatul a mai fost cercetat inclusiv în anul 2013, tot pentru lovire. Atunci, dosarul nu a ajuns în instanţă.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost