Un tânăr de 22 de ani, care i-a tăiat gâtul cu drujba unui consătean, condamnat la închisoare
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Un tânăr de 22 de ani, care i-a tăiat gâtul cu drujba unui consătean, condamnat la închisoare
Un tânăr de 22 de ani, care i-a tăiat gâtul cu drujba unui consătean, condamnat la închisoare
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Un tânăr de 22 de ani, din comuna Tâmboieşti, care în vara acestui an a sărit cu drujba la gâtul unui consătean, a fost condamnat de magistraţii de la Tribunalul Vrancea pentru tentativă la omor. El a primit o pedeapsă de puţin peste 2 ani de închisoare. Soluţia din acest dosar nu este definitivă, atât inculpatul cât şi procurorii putând face contestaţie în cazul în care există nemulţumiri cu privire la pedeapsă.
“Condamnă pe inculpatul F(...) Alexandru Florin, pentru comiterea tentativei la infracţiunea de omor (...) la 2 (doi) ani, 2 (două) luni şi 20 de zile de închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a si b Cod penal. Aplică inculpatului (...) pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin 1 lit a si b Cod penal pe durata executării pedepsei. (...) scade din pedeapsa principală aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 05.07.2017 la zi. (...) menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat prin Încheierea (...) Tribunalului Vrancea. (...) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Constată că în cauză persoana vătămată (...) nu a exercitat acţiunea civilă. Admite acţiunile civile promovate de Serviciul de Ambulanta Vrancea şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf, Pantelimon” Focşani. Obligă inculpatul (...) la plata sumei de 135,16 lei plus dobânda legală, până la data achitării integrale a debitului către Serviciul de Ambulanţă Vrancea şi la plata sumei de 304,44 lei plus dobânda legală până la data achitării integrale a debitului către Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani. (...) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 24 noiembrie 2017”, a hotărât instanţa.
Fapta a fost comisă în iulie, iar inculpatul a fost trimis în judecată în septembrie. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, la data de 4 iulie, inculpatul a lovit victima cu lama unei drujbe, care era pornită, provocându-i leziuni serioase. Practic, victima a fost la un pas de moarte, fiind cât pe ce să-i fie secţionat un pachet vascular cervical major.
În rechizitoriu se arăta că la momentul comiterii faptei, partea vătămată era în curtea unui localnic, iar inculpatul trecea pe stradă cu bicicleta. Acesta din urmă s-a oprit la solicitarea victimei, iar între cei doi a izbucnit un conflict spontan. Iniţial, cei doi au încercat să se lovească reciproc, victima luând o scândură din căruţă, moment în care inculpatul a pus mâna de drujbă, a pornit-o şi a sărit cu lama ei la gâtul victimei.
Iniţial, partea vătămată a spus că se constituie parte civilă în dosar cu suma de 5.000 lei, după care a precizat că s-a împăcat cu inculpatul. Cu toate acestea, împăcarea părţilor nu l-a ajutat pe inculpat, care a fost condamnat de instanţa de fond.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Local

Primăria Focșani a plătit datoriile de 4 MILIARDE lei vechi ale locatarilor din blocul G2, altfel conturile municipalității ar fi fost blocate; acești bani TREBUIE recuperați
    Stimați focșăneni, vă aduc la cunoștință faptul că 57 de familii, care locuiesc fără forme legale în blocul G2 au ajuns să aibă în momentul de față datorii totale de aproape 4 miliarde lei vechi la companiile de utilități publice și la bugetul local.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost