Un tânăr condamnat pentru trafic de droguri rămâne cu BMW-ul, dar fără Iphone
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Un tânăr condamnat pentru trafic de droguri rămâne cu BMW-ul, dar fără Iphone
Un tânăr condamnat pentru trafic de droguri rămâne cu BMW-ul, dar fără Iphone
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Un tânăr, care a înfiinţat o cultură de cannabis în casa lăsată moștenire de părinți, în comuna vrânceană Gura Caliţei, a fost condamnat la închisoare. El a primit o pedeapsă de 2,1 ani, iar instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.
“(...) condamnă pe inculpatul G(...) Alin, la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. În baza art. 67 alin. 2 C. pen. interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit. a și b C. pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani (...) condamnă pe acelaşi inculpat la 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu în formă continuată. (...) contopeşte pedepsele principale şi complementare aplicate inculpatului si dispune ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, sporită cu o treime din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv cu 1 (una) lună închisoare, şi dispune ca acesta să execute o pedeapsă principală de 2 ani şi 1 lună închisoare şi pedeapsă complementară 2 ani interzicerea exercitării drepturilor (...) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani (...) obligă pe inculpat să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Conform art. 93 alin. 1 C.pen. obliga pe inculpat, ca pe durata termenului de supraveghere, sa respecte următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii si documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Conform art. 93 alin. 3 C. pen obligă pe inculpat ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, la una din cele doua instituţii menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţionala de Probaţiune, respectiv Primăria mun. Braşov sau Direcţia de Servicii Sociale Braşov, în măsura în care starea de sănătate îi va permite (...), se arată în hotărârea luată de magistraţii de la Tribunalul Vrancea.

Control judiciar menținut

Instanţa i-a menţinut măsura controlului judiciar, măsură dispusă în luna ianuarie a.c., şi a dedus din pedepsa aplicată perioada reținerii şi arestării preventive de la data de 17.10.2017 la data de 31.01.2018.
Magistraţii de la Tribunalul Vrancea au mai dispus confiscarea, în vederea distrugerii, cu păstrarea obligatorie de contraprobe, a următoarelor cantităţi de droguri: o plantă canabis cu masă netă de 22,40 grame, 22 plante canabis cu masă netă 192,15 grame, cantitatea de canabis de 1,72 grame masă netă şi cantitatea de canabis de 7,79 grame masă netă, rămase în urma efectuării analizelor. De asemenea, tânărul a mai rămas şi fără un telefon marca Iphone; un ventilator de culoare neagră; trei transformatoare de curent electric de culoare mov; 6 timere de culoare albă; un temporizator temperatură; o lanternă de culoare neagră; o lampă şi s-a menţinut măsura asigurătorie a sechestrului, instituită asupra acestor bunuri.
În schimb, instanţa a dispus ridicarea măsurii sechestrului asigurător instituită de procuror asupra unui autoturism marca BMW. Instanţa a mai dispus confiscarea specială de la inculpat a sumei de 17.000 lei reprezentând suma de bani obţinută prin valorificarea drogurilor de risc. Soluţia nu este definitivă. Inculpatul şi procurorul pot face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Trimis în judecată pentru trafic şi deţinere de droguri


    Tânărul de 32 de ani a fost trimis în judecată în luna noiembrie a anului trecut. Conform rechizitoriului, începând din anul 2015, Alin G. a desfășurat activități de trafic şi deţinere de droguri, a procurat seminţe de cannabis de pe internet şi a înființat culturi de cannabis indoor la locuinţa din Gura Caliței. Anchetatorii arătau în rechizitoriu că el cultiva cu ajutorul unor instalații artizanale mai multe plante de canabis, în mai multe etape şi perioade succesive, deţinând produsele rezultate atât în scopul consumului cât şi al comercializării. Cele mai multe dintre produse le vindea cu sume cuprinse între 3.000 şi 7.000 lei. 
La data de 17 octombrie 2017, anchetatorii au găsit în maşina sa 8,24 grame fragmente vegetale constituite din cannabis, iar la percheziția efectuată în aceeași zi la imobilul din Gura Caliţei s-au identificat două instalații artizanale în care erau cultivate 23 de plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare. Alte două plante au fost găsite în curtea casei. Anchetatorii spuneau atunci că este vorba despre o cantitate recoltată şi traficată de aproximativ 600-700 grame de canabis, în valoare totală de aproximativ 20.000 lei.
La momentul efectuării percheziţiei la imobilul din Gura Caliţei, pe site-ul DIICOT a fost postat un comunicat de presă cu privire la acest caz. Conform informațiilor oferite de DIICOT, „din cercetările efectuate a rezultat faptul că inculpatul G(...) Alin este consumator de droguri de aproximativ 6 ani de zile, iar începând cu anul 2015 acesta a luat hotărârea infracţională de a înfiinţa culturi de cannabis in door la imobilul din comuna Gura Caliţei, judeţul Vrancea, lăsat moştenire de părinţii săi. Acesta a procurat seminţe de cannabis de pe diferite site-uri, iar dispozitivele genul timere, ventilatoare, lămpi, cort, pompă de apă, ghivece au fost achiziţionate de la diferite magazine de specialitate. Începând din anul 2015, inculpatul G(...) Alin a înfiinţat în mod succesiv şi repetat mai multe culturi de cannabis indoor (aproximativ 4-5) la imobilul sus menţionat, iar produsele rezultate, respectiv fragmentele de cannabis, le-a deţinut în scopul consumului, dar cea mai mare parte în scopul comercializării, vânzându-le către diferite persoane din municipiul Bucureşti cu sume cuprinse între 3000-7000 lei. Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la data de 17 octombrie 2017 au fost descoperite 25 de plante de cannabis, 2,08 grame fragmente vegetale - inflorescenţe şi 8,24 grame fragmente vegetale – inflorescenţe, precum şi mai multe dispozitive folosite la întreţinerea culturii de cannabis, un minicântar electronic şi o agendă în care printre altele erau efectuate însemnări despre întreţinerea şi stadiul culturii de cannabis, iar în autoturismul proprietate personală au fost descoperite mai multe fragmente vegetale de cannabis”.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost