Un nou caz de VIOLENȚĂ în școlile din Vrancea! Un elev de gimnaziu a ajuns la spital după ce s-a bătut cu un coleg

0
2550


    Un adolescent în vârstă de 14 ani, din comuna Sihlea, a ajuns marți după amiază la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean după ce, în urma unei altercații cu un coleg de clasă, a început să se simtă rău și să acuze dureri de cap. Băiatul, elev cu rezultate foarte bune la învățătură al Școlii Gimnaziale Voetin, nepot de profesor, bunicul său fiind cadru didactic în cadrul aceleași școli, a primit o lovitură puternică de pumn, în intervalul orar 14.00-15.00, de la un coleg de clasă. Incidentul s-a petrecut în pauza dintre ore, pe fondul unui conflict care ar fi izbucnit spontan. 
Când a ajuns acasă, băiatul le-a povestit părinților cele petrecute, iar aceștia au decis să-l ducă la un medic. Inițial, au mers cu băiatul la Râmnicu Sărat, iar de acolo, la indicațiile doctorului, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Focșani, unde minorul a fost internat cu diagnosticul „traumatism cranio-facial cu hematom epicranian frontal și hematom periorbital stâng prin agresiune”. Părinții minorului au depus plângere la poliție, în cauză întocmindu-se dosar penal pentru lovire și alte violențe, după cum ne-au precizat reprezentanții Biroului de Presă al IPJ Vrancea. 
Potrivit directoarei școlii, incidentul ar fi izbucnit între cei doi colegi pe fondul unor glume. Aceasta a mai menționat că, în funcție de gravitatea faptelor, se vor lua măsurile care se impun, conform regulamentului școlar. „Am luat legătura cu colegele mele care erau de serviciu și mi-au relatat incidentul. Astăzi (ieri-n.r.) am fost acolo, la școală, și am discutat cu colegii și cu băiatul care a fost implicat în incident. În cursul zilei de astăzi (n.r. ieri) voi merge să-l văd și pe băiatul care este la spital și să vorbesc cu el, pentru a afla exact ce s-a întâmplat. Din ce mi-au spus copiii, că noi le-am dat și un chestionar nesemnat, să vedem ce spune fiecare, practic, imediat ce s-a sunat, copiii au ieșit în pauză și au mai glumit între ei, iar de la o glumă, băiețelul care este internat s-a supărat că o colegă ar fi glumit cu el și, vrând să-i atragă atenția, i-a întors mâna la spate. Fetița respectivă probabil că a țipat, moment în care a intervenit un alt coleg, ca să-i ceară acestuia să o lase în pace. Băiatul care este în spital s-a supărat și l-a lovit pe cel care i-a cerut să înceteze, celălalt, din dorința de a se apăra, spune el, i-a dat un pumn, dar l-a lovit foarte tare. Acesta afirmă că nu și-a dat seama cât de tare l-a lovit. Totul a durat foarte puțin, au venit imediat doamnele profesoare, pentru că sala de clasă este foarte aproape de cancelarie, și au încercat să-i liniștească, pentru că erau foarte neliniștiți și foarte supărați. Copilul lovit s-a liniștit, a zis că nu are nimic, dar dorește să meargă acasă. S-a dus acasă și i-a spus mamei că-l doare capul. Bunica împreună cu tatăl l-au dus la spital, la Râmnicu Sărat, să-l vadă un medic, medicul respectiv i-ar fi spus că nu are aparatura necesară și i-a recomandat să meargă la Focșani. Noi nu am avut probleme niciodată, ne pare rău că s-a întâmplat asta. Avem comisia pentru prevenirea violenței, ne-am întrunit și am discutat, am discutat cu copiii, vom discuta și cu părinții și, în funcție de gravitatea faptelor, o să luăm măsuri conform regulamentului școlar”, ne-a declarat Lăcrămioara Vespan, directoarea școlii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here