Un nou album de benzi desenate cu Asterix va fi lansat pe 19 octombrie
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Un nou album de benzi desenate cu Asterix va fi lansat pe 19 octombrie
Un nou album de benzi desenate cu Asterix va fi lansat pe 19 octombrie
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Un nou album de benzi desenate dedicat personajului Asterix, intitulat "Asterix et la Transitalique", va fi lansat în premieră mondială pe 19 octombrie, informează AFP. Cel de-al 37-lea album din această serie celebră, creată în urmă cu 58 de ani de Rene Goscinny și Albert Uderzo, al treilea realizat de tandemul Jean-Yves Ferri (scenariu) și Didier Conrad (desenator), va fi însă primul a cărui acțiune se va derula integral în Italia. Asterix și Obelix ajung să participe la o cursă de care romane pe străzile din fostul imperiu, au dezvăluit, luni, Ferri și Conrad, într-o conferință de presă organizată la Automobile Club de France.
Absent de la conferința de presă din motive de sănătate — "Am avut câteva mici probleme", a spus cu o voce obosită Albert Uderzo, în vârstă de 90 de ani, într-un mesaj înregistrat — creatorul al celui mai emblematic erou al benzilor desenate franceze a salutat munca depusă de succesorii lui. "Munca lor este formidabilă, extraordinară. Povestea mă emoționează mult, deoarece în afară de benzile desenate am avut și o altă mare pasiune — automobilul", a mai spus Albert Uderzo. Acea cursă de care romane, organizată sub egida lui Iulis Caesar, îi reunește pe toți reprezentanții Imperiului Roman (gali, breton, goți, picți, fenicieni etc.) și populații care alcătuiau Italia antică, o bună ocazie pentru Ferri și Conrad să ironizeze cu blândețe "stereotipurile unora și altora", inclusiv "evident", cele despre gali. A fost o bună ocazie, spune Ferri, de a face aluzie și la Europa actuală.
Cititorii vor descoperi un nou personaj negativ cu un nume terifiant, "Coronavirus", un roman misterios cu chipul acoperit de o mască și dispus la absolut orice pentru a câștiga. "Poate că în interior nu este chiar atât de rău", a subliniat însă Jean-Yves Ferri, reamintind că în seria de desene cu Asterix personajele negative sunt în general "mai degrabă proaste decât rele". Indiferent de aceste detalii, traducătorii germani ai noului volum cu Asterix au considerat că numele noului personaj negativ este atât de înfiorător, încât au preferat să îl numească "Caligarius".
Lansarea unui nou număr din seria dedicată personajului Asterix reprezintă întotdeauna un fenomen în universul editorial. Editorul francez, Albert-Rene, o filială a grupului Hachette, a programat această lansare pe 19 octombrie. Albumul, tradus în 16 limbi, va beneficia de un tiraj total de 5 milioane de exemplare, dintre care 2 milioane în franceză și 1,7 milioane în germană. De la înființarea seriei, în 1959, peste 370 de milioane de albume din seria "Asterix" au fost vândute pe plan mondial.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost