Un medic stomatolog focșănean și alți cinci inculpați într-un dosar de trafic de droguri, condamnați cu suspendare
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Un medic stomatolog focșănean și alți cinci inculpați într-un dosar de trafic de droguri, condamnați cu suspendare
Un medic stomatolog focșănean și alți cinci inculpați într-un dosar de trafic de droguri, condamnați cu suspendare
Un singur inculpat, care a depus o cerere de sesizare a Curţii Constituţionale, a primit închisoare cu executare
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Judecătorii de la Tribunalul Vrancea s-au pronunțat ieri, într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc. Șapte persoane au fost judecate în acest dosar, printre care și un medic stomatolog din Focșani. Tot ieri, judecătorii s-au pronunțat și cu privire la cererea unuia dintre inculpați de sesizare a Curții Constituționale cu privire la o excepție de neconstituționalitate. „Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 ridicată de inculpatul A (...) Marius Iulian. În baza disp. art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992 dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a disp. art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 în raport cu prevederile art.1 alin. 3 şi 5 din Constituţia României”, se arată în hotărârea instanței de judecată.
    În ceea ce privește pedepsele aplicate, majoritatea inculpaților au primit  pedepse cu suspendare, cu excepția unuia care a primit cu executare. Astfel, conform deciziei instanței, Dumitru Mădălin A. a primit 8 luni de închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat. Tot el a primit 2 ani și 2 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și patru luni pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu. „(...)  contopeşte pedepsele principale şi complementare aplicate inculpatului si dispune ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 2 luni închisoare, sporită cu o treime din cuantumul celorlalte pedepse, respectiv cu 4 luni închisoare, și dispune ca acesta să execute o pedeapsă principală de 2 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsă complementară 3 ani interzicerea exercitării drepturilor (...) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani (...)”, se mai arată în hotărârea instanței. Inculpatul a mai fost obligat ca pe parcursul termenului de supraveghere, sa presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioada de 100 zile. Totodată, acestuia i s-a menținut și măsura controlului judiciar.
    Un alt inculpat este medicul stomatolog din Focșani, Alexandru Teodor C.  El a primit tot 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracțional organizat,  1 an și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu. „(...) contopeşte pedepsele principale şi complementare aplicate inculpatului si dispune ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 1 an și 10 luni închisoare sporită cu o treime din cuantumul celorlalte pedepse, respectiv cu 3 luni și 20 de zile închisoare și dispune ca acesta să execute o pedeapsă principală de 2 ani, 1 lună și 20 zile închisoare şi pedeapsă complementară 3 ani interzicerea exercitării drepturilor (...) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. (...)  obligă pe inculpat să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. (...). Obligă pe inculpat ca pe parcursul termenului de supraveghere, sa presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioada de 80 zile (...)”, a hotărât instanța.

Pedeapsă cu executare pentru un alt inculpat și achitare pentru o infracțiune

    Un alt inculpat în acest dosar este Marius Iulian A., în cazul căruia s-a admis cererea de sesizare a Curții Constituționale. Spre deosebire de ceilalți doi inculpați, el a primit o pedeapsă cu executare. Totodată, el a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat și deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fiind condamnat pentru o singură infracțiune, respectiv trafic de droguri de risc, pentru care a primit doi ani de închisoare. În cazul său pedeapsa nu a fost suspendată pentru că a mai avut condamnări anterioare. „(...) anulează suspendarea condiționată a executării pedepsei rezultante de 2 ani închisoare aplicată lui A(...)  Marius Iulian prin sent.pen. nr. 126/24.06.2010 a Tribunalului Vrancea, rămasă definitivă prin dec.pen. nr. 1325/14.04.2014 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În baza art. 97 alin. 1 C.pen. anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 1 an și 5 luni închisoare aplicată lui A (...) Marius Iulian prin sent.pen. nr. 1190/12.05.2014, rămasă definitivă prin dec.pen. nr. 988/A/05.11.2014 a Curții de Apel Galați. Constată că infracţiunile pentru care a fost condamnat  prin cele două sentinţe mai sus-menţionate sunt concurente. Descontopește pedeapsa rezultantă principală de 2 ani închisoare, pedeapsa complementară de 2 ani (...) și pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor (...) în pedepse componente, pe care le repune în individualitatea lor (...) inculpatul execută pedeapsa principală de 4 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (...)  menţine măsura preventivă a controlului judiciar cu privire la inculpatul Avram Marius Iulian (...)”, se arată în hotărârea instanței.
    Pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și deținere de  droguri de risc pentru consum propriu a fost condamnat și Florentin Adrian P. „(...) contopeşte pedepsele principale şi complementare aplicate inculpatului si dispune ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an și 6 luni închisoare, sporită cu o treime din cuantumul celorlalte pedepse, respectiv cu 3 luni și 20 zile închisoare și dispune ca acesta să execute o pedeapsă principală de 1 an, 9 luni și 20 zile închisoare şi pedeapsă complementară 2 ani interzicerea exercitării drepturilor (...) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. (...) obligă pe inculpat ca pe parcursul termenului de supraveghere, sa presteze o muncă neremunerată in folosul comunităţii, pe o perioada de 70 zile (...) menţine măsura preventivă a controlului judiciar cu privire la inculpatul P (...) Florentin Adrian (...)”, a mai decis instanța.
    În același dosar a fost condamnat și George Bogdan P., care a primit 1 an și 7 luni închisoare. Și în cazul său s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. De asemenea și el va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile.
    Pentru aceleași infracțiuni a fost condamnat și Mihai Cristi B. El a primit, în total, o pedeapsă de  1 an și 5 luni închisoare şi pedeapsa complementară prin care i s-au interzis anumite drepturi. Nici el nu va sta în închisoare pentru că instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Și el va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.
    Ultimul inculpat din dosar este Mădălin S. care a primit o pedeapsă de  1 an și 5 luni şi pedeapsă complementară 2 ani interzicerea exercitării drepturilor. „(...) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. (...) obligă pe inculpat ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioada de 60 zile (...)”, se arată în decizia instanței.

Bani și bunuri confiscate de la inculpați

    Instanța  a dispus și confiscarea unor sume de bani, dar și a unor bunuri. Astfel, de la inculpatul Dumitru A. s-a confiscat suma de 2.480 lei; o cutie foițe OCB - rolă voivodală Kozeeash; un cântar electronic alb; un cântar electronic Salter; un minicântar electronic Fuzion FZ 300; un telefon mobil marca Nokia; un grinder.
    De la medicul stomatolog s-a dispus confiscarea sumei de 276 lei; suma de 15 Euro; o cutie foițe OCB Slim; un telefon mobil marca Samsung de culoare neagră, iar de la Marius Iulian A. s-a dispus confiscarea unui autoturism marca Mercedes Benz E 220 CDI 211. De la Mihai Cristi B. s-a dispus confiscarea sume de 100 lei avansată de stat pentru cumpărarea drogurilor și un telefon, iar de la George Bogdan P. magistrații au dispus confiscarea sumei de  700 lei și a unui telefon. De la Mădălin S. s-a dispus confiscarea sumei de 100 lei avansată tot de stat pentru achiziționarea drogurilor și a unor fiole din plastic. S-a mai dispus și distrugerea drogurilor găsite la percheziții. Instanța nu a fost de acord cu confiscarea altor bunuri respectiv „autoturism marca Daewoo Matiz MF 484 de culoare galbenă, an de fabricaţie 2003, având ca proprietar pe numitul A(...) Nicu,-autoturism marca Volkswagen Passat ridicat de la inculpatul C (...) Alexandru Theodor; - imobilul casă şi teren compus din corpul C1- locuinţă în suprafaţă constuită de 58,00 mp, corpul C2- anexă în suprafaţă constuită de 30,00 mp, împreună cu suprafaţa totală de 2498,00 mp din care suprafaţa de 521,00 mp teren din categoria de folosinţă pur construcţii şi suprafaţa de 1.977,00 mp teren din categoria de folosinţă arabil, imobil situat în intravilanul proprietatea inculpatului A (...) Dumitru Mădălin; - imobil compus din teren în suprafaţă de 578,00 mp. - un aparat foto cu teleobiectiv ridicat de la inculpatul A (...)  Dumitru Mădălin; - un hard disk marca Maxtor capacitate 80 GB ridicat de la inculpatul A (...)  Dumitru Mădălin; - un telefon marca Samsung de culoare albă ridicat de la inculpatul A (...) Dumitru Mădălin; - suma de 2000 coroane cehe. Ridică măsura sechestrului asigurător instituită prin ordonanțele procurorului (...)”, se mai arată în hotărârea instanței.
    Decizia cu privire la pedepsele aplicate poate fi contestată, iar decizia cu privire la sesizarea Curții Constituționale este definitivă.

Marfă de 75.000 euro confiscată, polițiștii au tras focuri de armă

    Gruparea a fost destructurată la finele lunii noiembrie, anul 2015. Atunci, polițiștii de la Crimă Organizată, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut cea mai mare captură de droguri din România, din ultimii ani: 15 kilograme de muguri de canabis și peste 600 de plante, care urmau să ajungă pe piață, pentru consumatori. Marfa, în valoare de aproximativ 75.000 de euro, a fost confiscată.
    Pe data de 27 noiembrie 2015, un medic stomatolog din Focșani și un alt tânăr, tot din Focșani, au mers la Buzău pentru a cumpăra droguri de la un alt inculpat. Unul dintre focșănenii care s-a deplasat la Buzău urma să-i dea buzoianului o mașină în schimbul unui kilogram de droguri, după cum susțineau atunci anchetatorii. Tranzacția dintre cei doi ar fi fost intermediată de medic. La Buzău, cumpărătorii și vânzătorul nu s-au mai înțeles asupra prețului, așa că vrâncenii au decis să cumpere de la buzoian doar 100 de grame de canabis. În timp ce buzoianul îi vindea unuia dintre focșăneni drogurile, au apărut anchetatorii. „La data de 27 noiembrie 2015, pe raza municipiului Buzău, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au surprins în flagrant pe  A. D. M. în timp ce vindea o cantitate de aproximativ 100 grame de cannabis lui A. M. I. şi lui  C. A. T. . Înţelegerea dintre cei trei era în sensul ca  A. M. I. să-i ofere un autoturism în valoare de aproximativ 5000 de euro lui  A. D. M., tranzacția fiind inițiată, intermediată și efectuată în același timp de către  C. A. T. În schimbul acestui autoturism, A. D. M. urma să le remită celor doi aproximativ un kilogram de cannabis, în principal în scopul comercializării”, se arata într-un comunicat de presă al DIICOT.
    În momentul în care i-au văzut pe anchetatori, tinerii care se ocupau cu droguri  au dat bir cu fugiții, fiind la un pas de a da cu mașina peste oamenii legii. Au forțat barajul și nu s-au lăsat intimidați de focurile de armă executate în plan vertical, apoi înspre mașină, ei continuându-și deplasarea. Au scăpat inițial, după care vânzătorul din Buzău și stomatologul din Vrancea au fost prinși și imobilizați. Un alt inculpat din Focșani, care a mai avut probleme cu legea, a fost prins ulterior. „În momentul surprinderii în flagrant, inculpaţii nu au respectat semnalele de oprire efectuate de către organele de poliţie forţând barajul forţelor de ordine, sens în care s-a utilizat armamentul din dotare, fiind executate atât focuri de avertisment în plan vertical cât şi în direcţia autoturismului. Cu toate acestea,  membrii grupului infracţional au reuşit să spargă barajul forţelor de ordine, reuşind să părăsească zona infracţională”, se mai arăta în comunicatul DIICOT.
    În afară de flagrant, anchetatorii au făcut și percheziții. 17 în total, la Focșani, Buzău și București. Pe lângă cantitatea de droguri impresionantă găsită și cultura indoor de canabis care au fost confiscate, s-a mai pus sechestru asigurator pe imobilul în care a fost descoperită cultura și au fost indisponibilizate trei mașini. S-a mai confiscat și suma de 3.100 lei și cântare electronice. „Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 15 kg. de cannabis, valoarea pe piaţă fiind de aproximativ 75.000 euro. În vederea continuării cercetărilor, asupra imobilului în care a fost descoperită cultura de cannabis a fost aplicat sechestru asigurator și au fost indisponibilizate 3 autoturisme”, au mai precizat la momentul respectiv procurorii DIICOT.  

 

3 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Asta da justitie in Romania , in ziua de azi poti cumpara si consuma droguri ; poti da cu masina peste politisti sa nu stai cand te someaza pt ca justitia face dreptate iti da cu suspendare BRAVO.

  DE Legion Etrangere, postat pe 08-07-2017, la 08:20

 • Felicitari judecatorului!!! Si uite asa ajungem o tara de drogati!!!!

  DE Ion, postat pe 08-07-2017, la 10:50

 • Intre timp ,in lumea civilizata: Canada legalizeaza complet marijuana. http://mobile.hotnews.ro/stire/21715232

  DE Just me, postat pe 09-07-2017, la 17:23

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost