Un elev de la „Unirea“ le-a prezentat pompierilor vrânceni un... robot-pompier
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Un elev de la „Unirea“ le-a prezentat pompierilor vrânceni un... robot-pompier
Un elev de la „Unirea“ le-a prezentat pompierilor vrânceni un... robot-pompier
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Ursu-Balaci Daniel, elev al Colegiului Național “Unirea” din Focșani, a fost prezent cu ocazia zilei Pompierilor Români, la Sediul ISU Vrancea cu prototipul său numit R.A.P V1.0-Robot Autonom Pompier versiunea 1.0. Acesta a câștigat premiul al ll-lea la Concursul Național “InfoEducație” ediția 2017 și la Concursul Internațional “ROBOTOR” 2017, tot premiul al ll-lea. RAP este un robot autonom ce are ca scop detectarea și stingerea surselor de foc precum și identificarea potențialelor victime. Acesta este un prototip care ar putea da o altă dimensiune activității pompierilor, limitând expunerea forțelor de intervenție la pericolele care le-ar putea pune viața în pericol, identificarea și salvarea vieților omenești și bunurilor, acestea fiind o prioritate în activitatea acestora. Robotul este proiectat să se deplaseze singur sau controlat prin intermediul unei aplicații. Acesta poate interveni într-un spațiu închis, fără a deteriora obiectele din jurul acestuia, identificând și transmițând informații despre focarul și victimele din zonă. Dupa ce detectează focarul, se apropie la o distanță optimă față de sursa generatoare de pericol, se oprește și cu ajutorul ventilatorului îl stinge. După stingerea incendiului, robotul își continuă sarcina căutând alte focare.

Sursa: Facebook/ISU Vrancea


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost