Un dispensar medical uman modern va fi construit la Soveja
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Un dispensar medical uman modern va fi construit la Soveja
Un dispensar medical uman modern va fi construit la Soveja
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi

    Autoritățile locale din Soveja vor construi un dispensar medical uman modern, funcțional și complet utilat și dotat cu aparatura și logistica necesară. Investiția va fi realizată de societatea Fornix SRL Tecuci, iar valoarea lucrărilor este de 1,1 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Primarul comunei Soveja, Costică Ciolan, a declarat că investiția va fi realizată pe locul unde se află clădirea fostului dispensar, aflată în fază avansată de degradare și care va fi demolată. „Clădirea în care va funcționa noul dispensar va fi formată din parter și etaj. La parter vor funcționa un cabinet de medicină generală, o cameră de sterilizare, un cabinet stomatologic și un cabinet de radiologie. La etaj va fi amenajat un apartament cu două camere care va fi locuință de serviciu pentru un medic. Clădirea va fi complet utilată și dotată cu aparatura necesară, va fi conectată la rețeaua de alimentare cu apă, canalizare și va avea o centrală termică propirie. Deja am semnat contractul de execuție, am demarat procedurile pentru obținerea autorizației de demolare a vechiului dispensar, locul pe care va fi construit noul imobil“, a precizat primarul Costică Ciolan. Acesta a mai adăugat că tot prin PNDL 2 are în derulare un proiect ce vizează asfaltarea a peste 6 kilometri de drumuri comunale și locale, respectiv drumuri pe care s-a introdus sistemul de canalizare. „Odată cu implementarea acestui proiect toate drumurile comunale și locale din Soveja vor fia sfaltate“, a mai spus primarul Costică Ciolan.
    Edilul șef din Soveja a reușit ca în ultimii opt ani să realizeze mai multe investiții. Este vorba de reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural Soveja. Acesta dispune de o sală de 400 de locuri, complet reabilitată, cu scaune noi şi confortabile, o scenă mare care permite accesul către două vestiare în care se pot schimba artiştii, aparatură de specialitate pentru organizarea de spectacole. Căminul Cultural este dotat cu băi complet utilate şi moderne, inclusiv pentru persoanele cu handicap. De asemenea, în cadrul acestui imobil mai sunt spaţii de recreere şi petrecere a timpului liber. Imobilul beneficiază de două centrale pe combustibil solid, ultramoderne.
    Un alt proiect realizat este cel privind „Modernizare stațiune turistică Comuna Soveja, județul Vrancea“, în valoare de aproape 9 milioane de lei. Proiectul a constat în modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitățile din corpul drumului în Comuna Soveja, dar şi crearea unui parc-grădină publică în comuna Soveja. „Acest proiect are două componente: una în reabilitare de drumuri şi am reuşit să asfaltăm 8,4 kilometri de drumuri locale şi cea de-a doua componentă care vizează amenajarea unui parc şi ne-am orientat ca acest parc să fie poziţionat între satele Rucăreni şi Dragosloveni“, a precizat primarul Costică Ciolan. Parcul mai sus amintit dispune de spaţii verzi, alei în trepte, un pod din lemn, zone cu flori, 10 foişoare fiecare urmând să fie dotat cu un grătar, dar şi un teatru de vară în care vor fi organizate spectacole.
    Primăria Soveja a mai finalizat proiectul de modernizare a drumului comunal DC 58 –intersecţie DJ 205 L – Rucăreni - DN 2, drum ce are o lungime de 3,6 kilometri. De asemenea, comuna Soveja a fost prinsă în proiectul Vranceaqua-2, derulat de Consiliul Judeţean Vrancea, care prevede modernizarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă, dar şi construirea unei reţele de canalizare moderne, în lungime de peste 8 kilometri. „Toate aceste proiecte au devenit realitate cu sprijinul conducerii judeţului Vrancea, personal al preşedintelui Marian Oprişan căruia îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru comunitatea din Soveja“, a mai spus primarul comunei Soveja, Costică Ciolan.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost