Un artefact datând de acum aproximativ 2.500 de ani, furat de la o expoziție din Pompei
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Un artefact datând de acum aproximativ 2.500 de ani, furat de la o expoziție din Pompei
Un artefact datând de acum aproximativ 2.500 de ani, furat de la o expoziție din Pompei
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Un ornament de bronz datând de acum aproximativ 2.500 de ani, parte a unei expoziții temporare în Parcul arheologic Pompei din sudul Italiei, a fost furat, au anunțat autoritățile joi, conform agenției DPA. Artefactul era unul dintre cele patru ornamente care s-au păstrat dintr-o poartă care a fost recuperată în Torre Satriano, un alt sit arheologic. Toate patru erau expuse în cadrul expoziției ''Pompei și grecii'', deschisă până la la 31 octombrie.
Exponatul lipsă, a cărui dispariție a fost observată miercuri seara, era asigurat pentru suma de 300 de euro (335 de dolari), a menționat Parcul arheologic Pompei într-un comunicat. ''Chiar dacă nu este vorba de o piesă inestimabilă, (furtul) este un afront la adresa sitului Pompei și a patrimoniului cultural italian și mă afectează personal din moment ce provine dintr-o zonă de excavație pe care am condus-o personal'', a declarat directorul parcului, Massimo Osanna.
Camera unde a avut loc furtul este monitorizată de custozi în timpul zilei și de camerele de supraveghere în timpul nopții. Poliția a fost chemată pentru a face o investigație, iar expoziția a fost închisă pentru public pentru a ușura munca autorităților. Restul parcului rămâne deschis.
Situl, mult timp asociat cu neglijența și deteriorarea clădirilor, este cel mai popular obiectiv turistic din Italia după Colosseum și Forumul Roman și este supus unor restaurări ample finanțate de Uniunea Europeană. Pompei a fost un oraș antic roman prosper distrus în anul 79 d. Hr de o erupție a Vezuviului care a ucis mii de oameni. Ruine ale orașului au supraviețuit până astăzi după ce au fost acoperite timp de secole de straturi groase de cenușă vulcanică. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Eveniment

VIDEO şi GALERIE FOTO: Peste 11 mii de oameni au plantat 115 mii puieți de stejari în Parcul Memoriei Naționale
Peste 11 mii de oameni au plantat sâmbătă 115 mii de puieți de stejari pe 25 hectare de teren în cea mai mare acțiune derulată în cadrul proiectului „Parcul Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria“.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost