Ultimele drumuri pietruite din Cîrligele, în plin proces de asfaltare
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Ultimele drumuri pietruite din Cîrligele, în plin proces de asfaltare
Ultimele drumuri pietruite din Cîrligele, în plin proces de asfaltare
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Autoritățile locale din comuna Cîrligele au început deja lucrările de asfaltare a unor drumuri, în cadrul unui proiect ce vizează modernizarea drumurilor locale. Valoarea estimată a investiției este de 3,8 milioane de lei, plus TVA. Lucrările constau în balastarea drumurilor respective, turnarea unui strat de piatră amestec și apoi turnarea a două straturi de asfalt. De asemenea, vor fi executate și lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor, respectiv șanțuri și podețe. Totodată, vor fi amenajate toate intersecțiile cu drumurile laterale. „Am reușit să obținem finanțare, în valoare de un milion de euro, pentru asfaltarea unor drumuri de interes local. Practic, cu acest proiect vom asfalta ultimile străzi și drumuri locale care încă nu au fost modernizate și asfaltate. La finalizarea acestor lucrări, toate drumurile din Cîrligele vor fi modernizate și asfaltate“, a afirmat primarul Ștefan Moscu.
Edilul a reamintit că Primăria Cîrligele a demarat lucrările la proiectul „Modernizare și dotare grădiniță pentru copii și modernizare centru de asistență după programul școlar“. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 615 mii lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală - Submăsura 7.2 Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. „La finalizarea acestei investii, copiii cîrligeni și cadrele didactice vor beneficia de un sediu modern și dotat corespunzator pentru a-și desfășura activitățile specifice în condiții optime. Totodată, se va înființa și o grupă de grădiniță, ce va avea program prelungit în sprijinul părinților care lucrează sau care nu au cu cine să-și lase copiii în timpul zilei“, a declarat primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu.
De asemenea, în Cîrligele va fi implementat și proiectul „Pod din beton armat peste pârâul Dălhăuţi, punct Chiru, comuna Cîrligele - 1,968,022 lei“, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.       Fondurile europene, soluţia pentru dezvoltarea locală

 
Primarul Ştefan Moscu a susţinut că accesarea unor finanțări oferite de  Uniunea Europeană reprezintă singura modalitate de dezvoltare a localităţilor din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri proprii pentru modernizarea infrastructurii locale. „Singura soluţie de dezvoltare a comunităţilor din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri pentru modernizarea infrastructurilor locale, este să acceseze fondurile nerambursabile de la Uniunea Europeană“, a spus Ştefan Moscu.
 

 

6 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Moscule, vino si la Focsani si candideaza ! Macar un mandat.

  DE Jim, postat pe 04-09-2017, la 08:26

 • Da cosuri de gunoi,GUNOIUL unde il strang astia din Carligele,ca din sat si pana la intrarea in Golesti,numai saci si sacose de gunoi aruncat de ei gasesti!

  DE ion, postat pe 04-09-2017, la 09:01

 • Felicit?ri primarului Moscu! Poate faceti o sedinta si cu incompetentii de la Focsani sa le explicati si lor cum se munceste in intresul oamenilor..... astia stiu sa fure doar pentru ei!

  DE Cristi, postat pe 04-09-2017, la 15:35

 • Domnule Misaila, (intentionat am evitat sa-l numesc primar) in comuna Focsani cand vom vedea niste strazi asfaltate? Nu peticite si strambe. Cred ca ar merita efortul sa mergeti la primaria Carligele, si sa luati lectii de la acest primar, demn de toata lauda. Contra cost binenteles. Sunt constient ca acest lucru nu o sa se intample pentru ca sunteti orgolios. Dumneavoastra nu aveti timp de asa ceva pentru ca ganditi si priviti dintr-un alt unghi. Nu stiti cum sa-i spoliati pe focsaneni de bani. Visati la bariere la intrarea spre Piata Moldovei astfel incat nimeni sa nu scape fara sa plateasca, la inchirierea parcarilor care in majoritatea lor le-ati "mostenit" de la predecesori si care nu s-au gandit sa stoarca bani de la cei care i-au ales. Cate locuri de parcare ati infiintat in mandatul dumneavoastra? Ati dezamagit complet electoratul PSD, si sper ca si pe liderii acestui partid. Cea mai buna alegere a dumneavoastra este sa va dati demisia si sa va cereti scuze focsanenilor pentru ca ati intrat intr-o hora in conditiile in care stiati ca nu puteti juca.

  DE descurajatul, postat pe 04-09-2017, la 17:37

 • Valabil si pentru Dogaru de la Dumitresti

  DE consilier, postat pe 04-09-2017, la 18:52

 • Dupa ce se va asfalta si pe Luna , probabil abia atunci se va asfalta si comuna Movilita.Multumim d-le Oprisan, in numele jumatatii de comuna care merge doar prin praf.

  DE un taran, postat pe 04-09-2017, la 23:15

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost