Ultimele drumuri pietruite din Cîrligele au fost asfaltate
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ultimele drumuri pietruite din Cîrligele au fost asfaltate
Ultimele drumuri pietruite din Cîrligele au fost asfaltate
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Autoritățile locale din Cîrligele au finalizat lucrările de asfaltare a tuturor drumurilor din localitate. Ultimul mare proiect de asfaltare a avut o valoare estimată de 3,8 milioane de lei, plus TVA. Lucrările au constat în balastarea drumurilor respective, turnarea unui strat de piatră amestec, turnarea a două straturi de asfalt și realizare de șanțuri și betonarea acestora. „Am reușit să obținem finanțare în valoare de un milion de euro pentru asfaltarea unor drumuri de interes local. Practic, cu acest proiect am asfaltat ultimile străzi și drumuri locale, care nu erau modernizate și asfaltate“, a afirmat primarul Ștefan Moscu.
Edilul a reamintit că Primăria Cîrligele are în derulare și proiectul privind „Modernizare și dotare grădiniță pentru copii și modernizare centru de asistență după programul școlar“. Valoarea estimată a lucrării este de aproximativ 615 mii lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală - Submasura 7.2 Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. „La finalizarea acestei investii, copiii cîrligeni și cadrele didactice vor beneficia de un sediu modern și dotat corespunzător pentru a-și desfășura activitățile specifice în condiții optime. Totodată, se va înființa și o grupă de grădiniță, ce va avea program prelungit, în sprijinul părinților care lucrează sau care nu au cu cine să-și lase copiii în timpul zilei“, a declarat primarul comunei Cîrligele.
De asemenea, în Cîrligele va fi implementat proiectul „Pod din beton armat peste pârâul Dălhăuţi, punct Chiru, comuna Cîrligele - 1,968,022 lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).       

Fondurile europene, soluţia pentru dezvoltarea locală

 
Primarul Ştefan Moscu a susţinut în continuare că accesarea unor finanțări oferite de Uniunea Europeană reprezintă singura modalitate de dezvoltare a localităţilor din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri proprii pentru modernizarea infrastructurii locale. „Singura soluţie de dezvoltare a comunităţilor din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri pentru modernizarea infrastructurilor locale, este să acceseze fondurile nerambursabile de la Uniunea Europeană “, a spus Ştefan Moscu.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost