ULTIMA ORĂ! O femeie și un bărbat, sunați de falși avocați; sfaturi de la polițiști pentru a nu fi victimele infractorilor
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
ULTIMA ORĂ! O femeie și un bărbat, sunați de falși avocați; sfaturi de la polițiști pentru a nu fi victimele infractorilor
ULTIMA ORĂ! O femeie și un bărbat, sunați de falși avocați; sfaturi de la polițiști pentru a nu fi victimele infractorilor
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

La data de 4 martie a.c., ora 16.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vizantea-Livezi au fost sesizați de către o femeie, din localitate, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a apelat-o pe telefonul fix, s-a recomandat a fi avocatul ginerelui său şi i-a comunicat faptul că acesta ar fi provocat un accident rutier şi că este necesar să ofere persoanei vătămate suma de 2000 Euro, pentru a nu depune plângere.
În cursul aceleiași zile, ora 17.00, polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Panciu au fost sesizați de către un bărbat, de 70 ani, din comuna Vizantea-Livezi cu privire la faptul că o persoană necunoscută  l-a apelat pe telefonul fix  şi s-a recomandat a fi avocatul fiicei lui. 
Și în acest caz, apelantul i-ar fi spus că fiica sa este vinovată de producerea unui accident rutier şi urmează să-i predea persoanei vătămate suma de 25.000 lei,  pentru a nu depune plȃngere împotriva sa. 
Convorbirile  s-au întrerupt la un moment dat, persoana necunoscută spunând că va reveni cu un nou telefon, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.
În cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de înșelăciune.

Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, poliţiştii vrânceni vă recomandă:
Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont, indiferent de motivul invocat! ( de regulă, persoanele descriu  evenimente rutiere tragice în care sunt implicaţi membri ai familiei dumneavoastră.
Nu vă bazaţi pe cele relatate de un necunoscut! Escrocii mizează tocmai pe reacţia emoţională puternică de moment. Întrerupeţi imediat convorbirea şi încercaţi să apelaţi imediat pe telefonul mobil ruda la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei, pentru a afla adevărul.
Chiar dacă cel care vă sună ,,vă recomandă” să fiţi discret sau vă spune că nu puteţi lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autorităţile i-au ridicat telefonul,  nu vă încredeţi în el! Trebuie să ştiţi că telefoanele mobile ale celor implicaţi în accidente rutiere nu se confiscă !
Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi apelurile şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi!
Nu vă lăsaţi impresionaţi de poveşti tragice cu accidente grave sau de apelurile aparent venite din partea unei rude implicate într-un accident care solicită o sumă de bani pentru a ajuta ruda respectivă sau pentru a obţine diverse facilităţi! 
Accidentele de circulaţie nu „se rezolvă” la telefon!

CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ?

În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări. 
Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: 
1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau 
2) în cazul unor accidente soldate numai cu pagube materiale, înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.
Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii!

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost