Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au depistat în flagrant o femeie în timp ce înşela o focșăneancă prin metoda „ghicitului”
" />
ULTIMA ORĂ! FOTO! Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au depistat în flagrant o femeie în timp ce înşela o focșăneancă prin metoda „ghicitului”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
ULTIMA ORĂ! FOTO! Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au depistat în flagrant o femeie în timp ce înşela o focșăneancă prin metoda „ghicitului”
ULTIMA ORĂ! FOTO! Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au depistat în flagrant o femeie în timp ce înşela o focșăneancă prin metoda „ghicitului”
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

                                                          
”GHICITUL”, CEA MAI VECHE METODĂ DE ÎNȘELĂCIUNE
Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au depistat în flagrant o femeie din judeţul Argeş în timp ce înşela o focșăneancă prin metoda „ghicitului”.

La data de 4 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani, au depistat în flagrant, în zona Piața Moldovei, o femeie, de 39 de ani, din municipiul Pitești, județul Argeș după ce ar fi indus  în eroare o femeie, de 67 de ani, din localitate.
Sub pretextul ”ghicitului”, femeia de 39 de ani i-ar fi solicitat persoanei vătămate să pună într-o batistă bijuteriile din aur pe care le avea asupra sa şi o sumă de bani.
Totodată, i-ar fi cerut persoanei vătămate să nu deschidă batista imediat.
Ulterior, după ce i-a fost înapoiată batista, femeia de 67 de ani a constatat că lipseau banii şi bijuteriile, aceasta conținând doar o bucată de hârtie în care erau 3 pietre și o bucată de carton.
Prejudiciul, în valoare de 2000 de lei,  a fost recuperat în totalitate de polițiști și predat persoanei vătămate.
Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale a celei în cauză și tragerea la răspundere penală. 

Metoda ”ghicitul”

De obicei, ”ghicitoarele” își oferă serviciile pentru sume modice, contra cărora solicită potențialelor victime să își pună bijuteriile într-un șervețel sau o batistă, pentru a le descânta, legându-le, ulterior, de un obiect de vestimentație al acestora.
Pentru ca ”descântecul” să aibă efect, victimelor li se spune să nu deschidă batista imediat, interval în care ghicitoarea are suficient timp pentru a fugi.
Când victima începe să aibă suspiciuni cu privire la veridicitatea celor întâmplate, abia atunci realizează că batista cu bijuterii a fost schimbată cu una asemănătoare, înăuntrul căreia se află niște obiecte fără valoare (de regulă, niște pietricele).
Pentru reducerea riscului de a deveni victimele unor astfel de înşelăciuni, recomandăm respectarea următoarelor sfaturi:

- Spuneţi NU oricăror practici de ghicire a viitorului şi nu vă puneţi de bunăvoie bunurile de valoare la dispoziţia unor persoane necunoscute! Nu s-au întâlnit minuni făcute de escroci!

- Nu permiteţi accesul, sub diferite pretexte, a unor persoane necunoscute în imobilul dumneavoastră!

- Verificați cu atenţie identitatea persoanelor care vă propun sau vă solicită diferite servicii, întrucât de cele mai multe ori aşa-zişii binevoitori ascund intenţii infracţionale. 

Dacă aţi fost victima unei infracțiuni, apelaţi imediat numărul de urgenţă 112 şi furnizaţi poliţiştilor toate datele care ar putea conduce la identificarea autorilor şi recuperarea pagubei suferite!

Biroul de presă al IPJ Vrancea 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost