Turiștii revin în Europa și odată cu ei și investitorii
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Turiștii revin în Europa și odată cu ei și investitorii
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Turiștii încep să revină în Europa iar revenirea acestui sector se vede în creșterea rezervărilor în hoteluri, creșterea cheltuielilor în magazinele duty free și creșterea traficului aerian, ceea ce duce la îmbunătățirea estimărilor companiilor din sectorul călătoriilor și divertismentului, transmite Reuters.
Relansarea de pe piețele emergente începe să aducă vizitatori din țări precum China, Brazilia și Rusia în Europa continentală, în timp ce deprecierea lirei sterline după votul în favoarea Brexit a stimulat turismul în Marea Britanie. "Turismul internațional spre și dinspre piețele emergente a crescut, la fel ca și media sumelor de bani cheltuite pentru o călătorie. Pentru hoteluri, veniturile pe cameră disponibilă s-au îmbunătățit în Europa și Marea Britanie", susține Jeff Meys, director de portofoliu la NN Investment Partners.
În aceste condiții, sub-indicele pan-European STOXX 600 care regrupează acțiunile hotelierilor și companiilor aeriene a crescut cu 2% în acest an, după ce a scăzut cu 11% în 2016. Îngrijorările legate de securitate după atentatele de la Paris, din noiembrie 2015 și ianuarie 2016, și Nisa, iulie 2016, au redus apetitul turiștilor pentru Franța, ceea ce i-a costat pe hotelierii francezi aproximativ 675 milioane de dolari în 2016 sub formă de venituri pierdute, estima recent firma de cercetare MKG. Însă cifrele oficiale arată că în trimestrul patru 2016 numărul turiștilor care au vizitat Franța a crescut, ceea ce arată o revenire la normalitate.
Îmbunătățirea situației în sectorul călătoriilor este evidentă în ultimele rezultate publicate de companii precum firma spaniolă Amadeus, care furnizează sisteme de rezervări pentru companii aeriene, sau Groupe Eurotunnel, compania care operează trenurile Eurostar. Producătorii de articole de lux Prada, LVMH și Hugo Boss au menționat și ei creșterea cheltuielilor turiștilor și majorarea afluxului de turiști din Asia în ultimele lor rezultate. De asemenea, cumpărăturile în magazinele scutite de taxe din Europa, un indicator al cheltuielilor turiștilor, au crescut cu 21% în ianuarie 2016, a doua lună consecutivă de creștere după un an de declin, arată cifrele furnizate de compania Global Blue. Cumpărăturile în magazinele duty free din Franța au crescut cu 20%, în timp ce vânzările în Italia și Germania au crescut pentru prima dată în ultimele 12 luni.
Creșterea numărului de călătorii cu avionul spre și în interiorul Europei a ajutat și la menținerea entuziasmului investitorilor față de acțiunile societăților care operează companii aeriene și aeroporturi în regiune. IAG, proprietarul British Airways, a raportat o creștere a traficului în luna februarie, în timp ce companiile low cost Easyjet și Ryanair au anunțat creștere de 8 până la 10% a pasagerilor în luna februarie 2017 comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Similar, acțiunile Fraport, operatorul aeroportului din Frankfurt, au revenit la maximele de la finele lui 2015. Pe lângă perspectivele de creștere, acțiunile oferă și un dividend stabil, ceea ce crește atractivitatea lor în rândul investitorilor interesați să profite de relansarea turismului și călătoriilor în Europa. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost