Turiștii care călătoresc singuri, ''dezavantajaţi'' în comparaţie cu cei care se deplasează însoţiţi
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Turiștii care călătoresc singuri, ''dezavantajaţi'' în comparaţie cu cei care se deplasează însoţiţi
Turiștii care călătoresc singuri, ''dezavantajaţi'' în comparaţie cu cei care se deplasează însoţiţi
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Industria turismului ar trebui să facă mai multe eforturi pentru persoanele care călătoresc singure şi care sunt afectate de costurile mai ridicate de cazare şi asigurare asociate cu serviciile de o calitate mai slabă, conform unui ghid editat de Lonely Planet. Un sondaj realizat de Lonely Planet, la care au participat 4.000 de turişti, a descoperit că peste o treime dintre aceştia (36%) s-au simţit dezavantajaţi când au călătorit neînsoţiţi. Costurile în cazul călătorilor individuale reprezintă cea mai importantă barieră pentru rezervarea unei astfel de excursii în 27% dintre cazuri, cel de-al doilea motiv fiind reprezentat de preocupările legate de siguranţă (32%). Peste o jumătate (53%) dintre respondenţi au declarat că au fost nevoiţi să plătească un supliment la cazarea în sistem single.
În cazul persoanelor care călătoresc neînsoţite, preţurile medii pentru cazare sunt cu peste 50% mai mari, iar costurile asigurărilor de călătorie cresc cu aproape 20%. Cele mai frecvente critici aduse restaurantelor includ serviciile de o calitate mai slabă, amplasarea persoanelor singure în cele mai proaste zone ale localurilor şi chiar refuzarea rezervărilor. Patru din cinci persoane (80%) au plecat în călătorii solo sau plănuiesc să facă acest lucru. ''Călătoriile individuale pot oferi o perspectivă şi o experienţă complet nouă, iar sondajul nostru demonstrează că majoritatea turiştilor se vor afla în această postură la un moment dat în viaţă'', a declarat Tom Hall, directorul editorial al ghidului ''The Solo Travel Handbook''.
''În ciuda acestui lucru, un procent semnificativ dintre aceştia este de părere că lipsa opţiunilor şi creşterea costurilor de călătorie ocazionate de deplasarea individuală îi pune în dezavantaj'', a adăugat acesta înaintea lansării noul ghid specializat al Lonely Planet.
Potrivit unei cercetări realizate recent de asociaţia de turism ABTA din Marea Britanie, persoanele de peste 65 de ani constituie grupa de vârstă cea mai predispusă la călătorii individuale. ''Demografia călătoriilor individuale s-a modificat dramatic. Astăzi, turiştii singuri provin din toate categoriile de vârstă şi din toate mediile şi călătoresc însoţiţi la fel de des cum se deplasează pe cont propriu. Ne aşteptăm ca turismul individual să fie o zonă a industriei de profil care va înregistra o creştere în următorii câţiva ani şi dorim să încurajăm companiile să ia în calcul îmbunătăţirea modalităţilor în care vin în întâmpinarea turiştilor neînsoţiţi'', a adăugat Hall, citat de Press Association.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost