Turci şi italieni la Cuza
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Turci şi italieni la Cuza
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Mai mulţi elevi din Turcia şi Italia au vizitat Colegiul Naţional „Al. I. Cuza“ din Focşani, pentru a face un schimb de experienţă pe teme de chimie. Proiectul „Flory & Britany“ a fost implementat în perioada 1-6 aprilie de către elevii claselor a IX-a şi a XI-a de la colegiul focşănean. Potrivit profesoarei Andreea Nourescu, coordonator de proiect, elevii focşăneni şi cei străini au analizat, în amănunt, ve-getaţia ce creşte în judeţul Vrancea. După aceasta, au purtat discuţii, în limba engleză, despre speciile de plante studiate. Oaspeţii de peste hotare au plecat apoi în excursii prin România, care le-au oferit ocazia de a vizita capitala istorică a Moldovei- Iaşi şi regiunea Valea Prahovei. Apropierea de natură prin cunoaşterea chimiei a fost pentru elevii participanţi o experienţă interesantă, mai ales că au putut afla amănunte despre cultura şi civilizaţia României, Italiei şi Turciei. „Proiectul pe care l-am realizat a fost planificat ca un studiu al plantelor, în care s-au implicat elevii din Italia şi Turcia. Activităţile au adus multă bucurie atît cadrelor didactice cît şi elevilor, care s-au arătat foarte interesaţi de aspectele privitoare la specificul plantelor din ţara noastră“, a declarat Andreea Nourescu, profesor de chimie la Colegiul „Cuza“. Proiectul „Flory & Britany“ a fost posibil cu ajutorul Comisiei Europene, prin Agenţia Naţională de Proiecte Comunitare Bucureşti.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
















Intamplari neadevarate






FLASH NEWS NATIONAL









12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost