Turci şi italieni la Cuza
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Turci şi italieni la Cuza
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Mai mulţi elevi din Turcia şi Italia au vizitat Colegiul Naţional „Al. I. Cuza“ din Focşani, pentru a face un schimb de experienţă pe teme de chimie. Proiectul „Flory & Britany“ a fost implementat în perioada 1-6 aprilie de către elevii claselor a IX-a şi a XI-a de la colegiul focşănean. Potrivit profesoarei Andreea Nourescu, coordonator de proiect, elevii focşăneni şi cei străini au analizat, în amănunt, ve-getaţia ce creşte în judeţul Vrancea. După aceasta, au purtat discuţii, în limba engleză, despre speciile de plante studiate. Oaspeţii de peste hotare au plecat apoi în excursii prin România, care le-au oferit ocazia de a vizita capitala istorică a Moldovei- Iaşi şi regiunea Valea Prahovei. Apropierea de natură prin cunoaşterea chimiei a fost pentru elevii participanţi o experienţă interesantă, mai ales că au putut afla amănunte despre cultura şi civilizaţia României, Italiei şi Turciei. „Proiectul pe care l-am realizat a fost planificat ca un studiu al plantelor, în care s-au implicat elevii din Italia şi Turcia. Activităţile au adus multă bucurie atît cadrelor didactice cît şi elevilor, care s-au arătat foarte interesaţi de aspectele privitoare la specificul plantelor din ţara noastră“, a declarat Andreea Nourescu, profesor de chimie la Colegiul „Cuza“. Proiectul „Flory & Britany“ a fost posibil cu ajutorul Comisiei Europene, prin Agenţia Naţională de Proiecte Comunitare Bucureşti.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL46
22
47
43
27
28

Extragerea noroc:  9442301

Harta Focsani
   

Local

Un fond de investiții din Marea Britanie va construi un SPITAL în orașul Odobești
Orașul Odobești va avea o unitate spitalicească modernă, construită de un fond de investiții din Marea Britanie. Unitatea medicală va fi construită pe o suprafață de 6 hectare de teren, va avea 160 de paturi, iar personalul medical va fi format atât din români, cât şi medici de alte naţionalităţi.

POZA ZILEI

Soveja, Sursa foto: Marian Olteanu

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost